Sennepsolie -bivirkninger: 9 uventet liste – du skal være opmærksom på

Sennepsolie er meget udbredt i det nordlige og vestlige indiske køkken. Det giver en stærk aroma til maden og tilføjer den rigtige mængde savouriness. Denne stikkende olie kaldes også “Sarson Ka Tel” på hindi og “Aava Noone” på telugu og tilbyder mange sundhedsmæssige fordele. Imidlertid ved ikke mange om sennepsolie -bivirkninger for vores krop, hud og hår. Sennepsolie har store mængder Erucic acid, som kan være giftig for vores krop og forårsage alvorlige komplikationer. Der er mange andre ulemper ved sennepsolie, som vil blive diskuteret i denne artikel i detaljer.

Sennepsolie bivirkninger

Bivirkninger af sennepsolie:

Lad os se på nogle af de vigtigste bivirkninger ved overforbrug af sennepsolie:

1. Erucic Acid:

Erucic Acid er mono mættet omega-9 fedtsyre. Sennepsolie består af 42 % deraf. Når det indtages i høje doser, viser det virkning på hjertet. Disse virkninger kan til tider være giftige. Denne syre forårsager en høj risiko for menneskers sundhed som hjerte -kar -problemer, luftvejsproblemer, diarré, anæmi, kræft og død i alvorlige tilfælde.

2. Forringet hjertesundhed:

Forvrænget hjertesundhed er en af ​​de største bivirkninger ved madlavning af sennepsolie. Vores hjerte kan ikke tage monomættede fedtsyrer. De fedtsyrer, der findes i sennepsolien, forårsager ‘Myokardiel lipidose’, som er fedtdegeneration af hjertet. Det udvikler fibrotiske læsioner i hjertets myokardfibre. Det skyldes opbygningen af ​​triglycerider i dem. Det kan til tider føre til hjertesvigt på grund af degeneration af hjertemuskler.

3. Risiko for lungekræft:

Erucinsyren i sennepsolie forårsager nød i luftvejene. Dette kan føre til beskadigelse og sammenbrud af lunge- og respirationssporet. Resultatet vil være åndenød, tung vejrtrækning, iltmætningsproblemer og alvorlige helbredskomplikationer som lungekræft.

4. Allergiske reaktioner:

Sennepsolien har endnu en skadelig kemisk forbindelse. Det kaldes allyl isothiocyanat. Dette forårsager betændelse i lunger, tarm og mave -tarmkanal. Dette fører til unormal sekretion af tårer, følsomhed i maven og øget neuroexcitation.

5. Fører til Dropsy:

Dropsy er alvorlig form for ødem. Det forårsager hævelse af blødt væv, hvilket fører til meget væskeansamling. Denne alvorlige tilstand skyldes Erucic acid, som findes i store mængder i sennepsolie. Du vil bemærke unormalt hævede ben og fødder, hvilket kan føre til gangbesvær.

6. Kan skade huden:

Sennepsolie bruges mange gange til massage. Det siges at reducere muskelsmerter og også hydrere huden. Men sennepsolie kan afbryde hudbarrierefunktionen og forårsage overskydende vandtab gennem epidermis. Dette kan føre til en ændret struktur af epidermale keratinocytter betydeligt. Hvis du er allergisk over for sennep, kan du også udvikle udslæt, kløe og andre hudproblemer.

7. Udbrud på huden:

Langvarig brug af sennepsolie forårsager udbrud på huden. Det ligner ’Pityriasis Rosea’ udslæt. Dette udslæt er godartet i naturen, men kan forårsage stort ubehag. Hvis du bemærker sådanne symptomer, skal du straks afbryde olien og anvende en ispose til øjeblikkelig lindring. Besøg lægen for konsultation.

8. Udslæt og rødme:

Sennepsolie er kendt for at forårsage allergisk reaktion ved påføring. Denne immunoglobulin E -reaktion kan føre til rødme i huden. Irritation og ubehag ses også på huden. Dette er grunden til, at mange læger ikke anbefaler at massere spædbørn og børn med sennepsolie. I tilfælde af irritation er det bedre at konsultere lægen.

9. Rhinitis:

Sennepsolie får slimhinden til at svulme op. Det forårsager inflation, som fører til nysen, vandig næse, post nasal dryp og tilstoppet næse. Det tilrådes ikke at bruge, hvis en sådan tilstand hersker. Ubehaget forårsaget af det kan være meget irriterende, især når du skal ud.

10. Usikkert for gravide:

De store mængder Erucic acid, der findes i sennepsolie, anses for at være usikre for gravide. Denne forbindelse kan forstyrre fostrets vækst og kan forårsage visse fosterskader. Især forfalsket og ureguleret sennepsolie er ekstremt farligt for vordende og ammende mødre.

11. Kan føre til hårtab:

Selvom sennepsolie generelt anses for at være godt for hår, kan det forårsage allergiske reaktioner hos mennesker med følsom hovedbund. Sennepsolie kan irritere hovedbunden og kan forstyrre hårets funktioner. Hårtab, kløende hovedbund eller tilbagegående hårlinje er nogle af ulemperne ved sennepsolie til hår. Det anbefales altid at fortynde sennepsolie med kokosolie for at reducere styrken.

I mange dele af Indien er det et mareridt at forestille sig mad, der ikke er tilberedt med sennepsolie. Det er utvivlsomt et af de bedste midler til madlavning for at give retten den optimale varme og smag. Dog er sennepsolie bivirkninger mindre kendt for størstedelen af ​​befolkningen, som på et tidspunkt kan opleve disse sundhedsproblemer. Hvis du bemærker nogle af de symptomer, der er diskuteret ovenfor, kan de skyldes din sennepsolie!