50 különböző jóga ászana, amit minden kezdőnek tudnia kell

A jóga ászanák a legegyszerűbb és legegyszerűbb módja a túlsúly csökkentésének, valamint a test és a lélek meditációjának. A jóga ászanák ősi gyakorlattípusai széles körű előnyöket nyújtanak a léleknek és a testnek, beleértve más előnyöket is, például erőt és rugalmasságot, stresszoldást és számos betegség gyógyítását.

A jóga lényege testünk nyújtása különböző formákban és meditáció. A jóga pózok, mint Surya Namaskar (napüdvözlet), Dhanurasana (íjpóz), Bhujangasana (Cobra póz), Kapalabhati pranayama jóga és sok más hatékony jóga -ászana segít csökkenteni a súlyunkat és a hasi zsírt.

Különböző jóga ászanák, amelyeket minden kezdőnek tudnia kell

A türelem a jóga kulcsa. Az erős kitartás, amelyet a jóga iránti szenvedély támogat, elengedhetetlen. A kemény munka, odaadás és a megfelelő étrend természetesen elveszítheti súlyunkat. A fogyás nem nehéz, de szem előtt kell tartanunk, hogy csak az étkezési szokások kontrollálása nem elegendő a fogyáshoz. A cikk jógapóz -neveket, valamint jógát kezdőknek tartalmaz. Az egész az elvégzésükről szól!

Kezdő jóga ászanák, amelyeket szem előtt kell tartani

50 alapvető jógapóz kezdőknek:

Reggel és este rendszeresen el kell kezdenünk a fizikai gyakorlatokat, és ellenőriznünk kell az étkezési szokásainkat is. Tehát kezdje el gyakorolni a jóga ászanákat az egészség megőrzése érdekében. A kezdők számára a bemelegítés vagy a nyújtó gyakorlat az első lépés. Először is meg kell találnia a jóga nyújtó ászanák listáját a jógában és azok előnyeit. Felsoroltuk a legjobb jógagyakorlatokat és pozíciókat képekkel, amelyek segítenek azok hatékony végrehajtásában.

Alapvető jógapózok kezdőknek otthon

Különböző típusú jóga ászanák férfiaknak és nőknek:

A férfiak és a nők a jógát részesítik előnyben az egészséges élethez. Itt elmagyarázzuk, melyek a legjobb és alapvető jóga -ászanák, és ezekről részletek angolul és szanszkritul, fényképekkel.

1. Lassú nyújtó jóga ászana nyakra:

Lassú nyújtó jóga ászana nyakra

A jóga ászanákkal való kezdéshez először az alapvető gyakorlatokkal kell kezdeni, mint például a lassú nyaki nyújtások. Ajánlott néhány ismétlést elvégezni a jógikus lassú nyaki nyújtásokkal, mivel ez enyhíti a nyakfeszültséget és -feszültséget. Ez az alapvető jógapóz gyorsan elvégezhető bárhol állva, csak ülve a székén!

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Az ászana közben a nyakának egyenesnek kell lennie, és nem kell előre vagy hátra billenteni, és egyik oldalon sem kell hajlítani.

2. Teljes test jóga Tadasana – The Mountain Pose:

Teljes test jóga Tadasana - A hegyi póz

A Tadasana hegyi pózként is ismert, és ez az egyik legjobb jóga -ászana. Ennek a jóga -ászanának a rendszeres gyakorlása minden reggel jó masszázst ad a kezünknek, a hátunknak, a gerincünknek és az egész testünknek. Ez a leginkább ajánlott ászana a magasság növelésére is.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Legalább 4-6 órával az étkezés előtt kellett volna étkeznie.

3. Álló előrehajtható póz (Uttanasana jóga):

Állandó előrehajtott póz - Uttanasana jóga előnyei

Az Uttanasana egy előrehajló póz, amely megszabadít minket a stressztől és a szorongástól. A karkötéssel ez az előre kanyarodó variáció mély vállnyújtást biztosít. A kezek megkötésével lehetővé teszi a karok nyújtását és a vállak meghúzását, hogy ellazuljanak. Ezenkívül vért visz vissza az agyba, miközben nagy nyújtást nyújt a lábaknak.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ezt az ászanát csak üres gyomorban szabad elvégezni.

4. A háromszög póz (Trikonasana jóga) kezdőknek:

A háromszög póz - Trikonasana jóga a terhességre

Ez a trikonasana gyakorlat nyújtja és erősíti az izmokat, valamint javítja testünk funkcióit. Ez egy jóga gyakorlat a terhes nők számára. Segít csökkenteni a vérnyomást, a stresszt és a szorongást, valamint javítja a vér működését az egész testben. Ez az egyszerű jóga ászana javítja az egyensúlyunkat & koncentrációs erő. Ez az ászana eltávolítja a zsírokat a derékról és a combokról is.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: A többi ászanához hasonlóan, még ehhez az ászanához is elengedhetetlen, hogy a bél üres legyen.

5. Íjpóz (Dhanurasana jóga):

Íjpóz - Dhanurasana jóga a zsír csökkentésére

A Dhanurasana nagyon hatékony a súlycsökkentő programban. Ez a jógapóz nagyon könnyen segít csökkenteni a hasi zsírt. Erősíti a bokát, a combot, az ágyékot, a mellkasi és hasi szerveket és a gerincvelőt. Ez a jóga testtartás javítja a vese, a hasnyálmirigy, a máj, a vékonybél és a vastagbél működését. Ezenkívül stresszoldóként is működik, és rugalmasságot ad a hátnak. Javítja az emésztés működését és eltávolítja a gázokat.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Nem szabad ezt az ászanát csinálni, ha migrénje vagy fejfájása van.

6. Surya Namaskar (napüdvözlet):

A jóga Surya Namaskar listája (napüdvözlet)

A Surya Namaskar teljes körét a tizenkét póz két sorozatának tekintik, a második szettben változás történik, ahol az ellenfél lábát mozgatják először. Javítja a rugalmasságot, az erőt, az egyensúlyt, csökkenti a stresszt és a szorongást, csökkenti a derékfájás tüneteit, lerövidíti a szülést és javítja a születési eredményeket, valamint csökkenti az alvászavarokat és a magas vérnyomást. Ezenkívül növeli az energiát és csökkenti a fáradtságot, és nagyon hasznos asztma esetén & krónikus betegségek. Ez egy alapvető jóga ászana a lábak nyújtásához és a súly csökkentéséhez.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Mindig melegítsen be, mielőtt Surya Namaskarral kezdené.

7. Kapalbhati Pranayama jógapóz kezdőknek:

Kapalbhati Pranayama jógapóz több előnnyel

A kapalbhati pranayama jóga a leginkább ajánlott légzőgyakorlat, amely gyógyítja a gyomorpanaszunkat és lefogy. 5 perc gyakorlás A Kapal Bhati pranayama rendszeresen eltávolítja a méreganyagokat és fokozza az anyagcserét. Gyógyítja a székrekedést, a savasságot, a cukorbetegséget, az asztmát és mindenféle légzési problémát, a szinuszokat és a hajhullást is. Ez egy jógapóz, amely hatékony a fogyásban (főleg a hasi zsírokban). Ha rendszeresen végzik, a leghatékonyabb jóga -ászana típusnak minősítik.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ez egy relaxációs ászana, amelyet a gyakorlat végén kell elvégezni az egész test ellazítására.

8. Kötött szög póz – Baddha Konasana jóga kezdőknek:

Kötött szög póz - Baddha Konasana jóga kezdőknek

Ez a jóga -ászana kezdőknek segít megnyitni a csípőt és enyhíteni az isiász kellemetlenségeit, amelyek súlyosbodhatnak, ha hosszú ideig ülnek. Az ülőideg a hát alsó részén kezdődik, és mindkét lábán lefelé fut, és az ülőideg fájdalma akkor fordulhat elő, ha az ideg valahogy összenyomódik. A hosszú ingázás és a hosszú ülés súlyosbítja ezt.

9. Pihentető jóga ászana (Eagle Twist Yoga):

Pihentető jóga -ászana - Eagle Twist Yoga

Ez a jóga ászana segít ellazulni, és kiváló módja annak, hogy növelje az egyik oldalról a másik gerinc rugalmasságát. Ennek a jógagyakorlatnak a rendszeres gyakorlásával minden nap enyhíthető az alsó has és a hát alsó részén jelentkező fájdalom.

10. Fejállás póz (Sirsasana Yoga Pose):

Fejállás póz - Sirsasana jógapóz a jobb egészségért

Ezzel a jógapózzal gyógyíthat álmatlanságot (alvászavar), gerincproblémákat és javíthatja a koncentrációs képességeket & lelki egyensúly. Növeli az agy vérkeringését, javítja az agy működését és a memóriát. Még a májbetegségben, rossz vérkeringésben és fejfájásban szenvedőknek is rendszeresen el kell végezniük ezt a jóga -ászanát.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ezt az Asanát szigorú felügyelet mellett kell elvégezni, különben súlyos sérülést okozhat.

11. Sarvangasana (vállállvány) kezdőknek:A jóga Sarvangasana póz (vállállvány) előnyei

Ez a jóga testtartás erősíti és gyógyítja a hátfájást, és javítja a test ellenálló képességét. Ezáltal az arcunk is fényes marad, és eltávolítja a sötét karikát. Rendszeres gyakorlással segít a fogyásban. Ismert, hogy javítja a vérkeringést, az emésztési funkciókat, szabályozza a vércukorszintet és korrigálja a hasnyálmirigy működését..

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Győződjön meg arról, hogy ezt az üres gyomor gyakorlatot csak elvégzi.

12. Paschimottanasana (előrehajlító póz):

Paschimottanasana jógapóz (előrehajló póz)

A Paschimottanaasana lefedi az egész test nyújtását a fejünktől a sarkunkig. Ez az ászana különösen nőknek ajánlott a szülés után, hogy csökkentse a hasi zsírt és tonizálja a hasi-kismedencei szerveket. Erősíti a hátizmokat, valamint nagyon hasznos a magasság növelésében. Feszíti a gerincet, és nagyobb rugalmasságot biztosít a testünkben.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ezt az ászanát nem szabad elvégezni, ha az elülső hajlítás problémát okoz Önnek.

13. Eke póz (Halasana jóga póz):

Eke póz - Halasana jóga póz előnyei

A Halasana eke pózként is ismert, amely erősíti a hátizmainkat és rugalmasságot biztosít. Gyógyítja az emésztési zavarokat és a székrekedést, valamint csökkenti a stresszt. Serkenti a hasi szerveket és gyógyítja a hasi problémákat. A cukorbetegségben szenvedőknek ezt rendszeresen meg kell tenniük. Segít erősíteni és rugalmassá tenni a gerincvelőt, erősíti a hasizmokat, csökkenti a stresszt és gyógyítja a menopauza tüneteit.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Végezze el ezt az ászanát felügyelet alatt, különben súlyos sérülések áldozatává válhat.

14. Ardha Halasana (fél eke póz):

Fél eke póz - Ardha Halasana előnyei az egészségre

A Half Plough Pose egy jóga ászana, amely hasonló az Uttanpadasana -hoz, amely jó a hasi szervek működésének javítására. Ez az egyszerű jóga -ászana nagyon gyorsan stimulálja a hasi szerveket, és gyógyítja a székrekedést és az emésztési zavarokat. Ezenkívül csökkenti a hasi zsírokat és tonizálja a comb- és csípőizmokat. Gyógyítja a gyomor rendellenességeit, javítja az emésztést, az étvágyat, eltávolítja a gázokat, és hasznos az ízületi gyulladás és az ágyéki spondylitis gyógyításában.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ez a legjobb ászana azok számára, akik emésztési problémákkal küzdenek.

15. Bhujangasana (Cobra Pose):

Cobra Pose - Bhujangasana jóga a fogyáshoz

A Bhujangasana (kobra póz) kiváló eredményt ad azoknak, akik fogyni és fokozni akarják az anyagcserét. Ez a póz javítja a máj, a vese, a hasnyálmirigy és az epehólyag működését. Természetes módon gyógyítja az álmatlanságot (alvászavar), a gerincproblémákat, az emésztési zavarokat és a székrekedést. Akik májbetegségben, fejfájásban, rossz vérkeringésben szenvednek, meggyógyulhatnak ezzel az ászanával.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ezt az ászanát csak üres gyomorban hajtsa végre.

16. Pavanamuktasana (Szél eltávolító póz):

Pavanamuktasana jógapóz előnyökkel (szél eltávolító ászana)A Pavanamuktasana valóban hatékony jógapozíció a gázok eltávolítására a gyomorból és az emésztőrendszer javítására. Ez az ászana nagyon jó minden hasi szervre; ezenkívül gyógyítja a savasságot és csökkenti a zsírt. Erősíti a hátizmokat és gyógyítja a hátfájást. Ha lapos hasat szeretne kapni, rendszeresen végezze el ezt az ászanát. Ez az egyik legegyszerűbb jógapóz kezdőknek.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ez az ászana kötelező azok számára, akiknek gyomorproblémái vannak.

17. Uttana Padasana (A felemelt lábú póz):

Emelt lábú póz - Uttana Padasana jóga testtartás

Uttana padasana, a felemelt láb póz hasznos azok számára, akiknek hátfájásuk és gyomorpanaszuk van. Jó a hasizmok erősítésére. Ezt a jóga -ászanát gyakorolhatjuk úgy is, hogy egyszerre emeljük fel az egyik lábunkat. A lapos és erős hasizmok érdekében ez az ászana varázslatosan működik. Segít azoknak, akik gázproblémákkal, ízületi gyulladással, szívproblémákkal és derékkal küzdenek & hátfájás.

18. Setu Bandhasana jógapóz (hídpóz):

Hídpóz - Setu Bandhasana jógapóz

Általában hajlamosak vagyunk elfelejteni a lábak erősítésére irányuló gyakorlatokat, mivel jobban törődünk a felsőtestünk megjelenésével. De az órák nagy részét csak a lábunkon töltjük, ezért el kell kezdenünk a lábunk megerősítésére szolgáló edzést. Ez a jóga póz, a setu bandhasana erősíti a lábakat, a hátsó nyakat és a mellkast. Nagy kiegyensúlyozó erőt biztosít testünknek.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Kerülje ezt az ászanát terhesség alatt.

19. Vajrasana (gyémántpóz):

Gyémánt póz - Vajrasana jóga egészségügyi előnyök

A Vajrasana a legegyszerűbb jóga ászana, amelyet ebéd vagy vacsora után is gyakorolhatunk. A vadzsraszana „gyémántpóz” néven is ismert, amely a legjobb a légzőgyakorlatok és a meditáció gyakorlásához. Az ízületi fájdalmakban szenvedő személynek kerülnie kell ezt az ászanát. Ez a jóga -ászana megnyugtatja az elmét és stabilitást idéz elő, gyógyítja a székrekedést, a gyomorpanaszokat, a savasságot és fokozza az emésztési folyamatot. A gázproblémákban szenvedők közvetlenül ebéd vagy vacsora után gyakorolhatják. Ez az ászana fájdalomcsillapítóként működik az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknél.

20. Half Twist Pose (Matsyendrasan) kezdőknek:

Half Twist Pose - Matsyendrasana jóga az egészségért

Az Ardha matsyendrasana növeli a tüdő oxigénellátását és növeli a rugalmasságot & a gerinc csigolyáinak funkciói. Feszíti a hátizmokat és a gerincet is, és enyhíti a csípőízületek merevségét. Ez az egyik tökéletes jógapóz, amely szintén hasznos a cukorbetegség, a székrekedés, a gerincproblémák, a nyaki spondylitis és a húgyúti betegségek kezelésében.

21. Ananda Balasana (Happy Baby Pose):

Egyszerű jóga Ananda Balasana: Boldog babapóz

Happy Baby asana jóga kezdőknek is. Ez a jóga -ászana kiváló nyújtást nyújt a csípőízületeknek, amelyek megmerevedhetnek a túl sok üléstől. Ez a póz lelkileg megnyugtat, miközben fizikailag stimulál, ami tökéletes gyakorlattá teszi azt a napot, amikor sok programunk van. Ez a póz megnyújtja a hát alsó részét, és lehetővé teszi a csípő nyújtását. Ez az egyik alapvető jóga ászana.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ez egy relaxációs ászana, amelyet a gyakorlat vége felé kell végrehajtani.

22. Balasana (gyermekpóz):

Végezze el a Balasana -t a Balk fájdalomért (gyermekpóz)

Ez a jógapóz nagyon egyszerű, de megnyugtató póz, amelyet az ágyban is megtehetünk. Kiváló jógagyakorlat azoknak, akik hátfájásban szenvednek, mivel nyújtja és ellazítja a gerincet. Ezenkívül nyújtja és erősíti a csípő, a comb és a bokák izmait. A terhes nők és a magas vérnyomásban szenvedők kerüljék a Balasana használatát.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: A terhes nők és a magas vérnyomásban szenvedők kerüljék a Balasana használatát.

23. Shavasana (holttestpóz):

Shavasana az elme egészségéért (holttestpóz)

Ez az ászana arról szól, hogy lefekszem, mint egy hulla. Ez a jóga ászana meglehetősen sokoldalú ászana, és lefekvés előtt végezheti el gondolatainak ürítését, hogy ne tartsanak fent vagy éjjel, vagy használja a reggeli időt az elkövetkező nap szándékának meghatározására. Ez az egyik legjobb jóga testtartás, amely segít levezetni a feszültséget a feszültségtől, és így jó alvást tudunk nyújtani.

24. Virabhadrasana (harcos póz):

Egész test jóga Virabhadrasana (harcos póz)

Ez a póz úgy néz ki, mint egy katona a háborús helyzetben, ezért Virabhadrasana -nak (Harcos Póz) hívják. Ez egy kiváló jógapozíció terhes nők számára, amely rugalmasságot kölcsönöz az egész testnek, erősíti a lábakat, a karokat, a hát alsó részét és tonizálja az alsó testet. Segít növelni testünk állóképességét, koncentrációs képességét és egyensúlyát. Megszabadít minket a menstruáció alatti fájdalomtól.

25. Ustrasana (tevepóz):

A jóga Ustrasana (tevepóz) számos előnye

Míg ezt a pózt gyakoroljuk, testünk úgy néz ki, mint a teve, ezért Ustrasana -nak hívják. Ez a jóga ászana különösen jó a hátproblémákra, az elme pihentetésére, a vérkeringésre, a légzőrendszerre, az endokrin és az idegrendszerre. Segít növelni a mellkas méretét és a tüdő kapacitását, rugalmasságot biztosít a mellkasban, a hasban és a nyakban. Előnyös asztmás betegek számára, és segít csökkenteni a gyomorból származó zsírokat.

26. Garudasana (saspóz):

A jógapóz további előnyei Garudasana (saspóz)

Ez az ászana sok csavarásnak tűnhet, de nem olyan nehéz végrehajtani. Ennek a jógapóznak a rendszeres gyakorlásával segít csökkenteni a combokban lévő extra zsírokat & fegyver. Testünk egyensúlyát is javítja.

27. Natarajasana (Lord of The Dance Pose):

A jóga Natarajasana (a tánc ura) további előnyei

Ez az egyik legkiválóbb jóga ászana férfiaknak és nőknek egyaránt. Natarajasana a táncpóz uraként is ismert, mivel hasonlít a testtartására. Ez a póz segít javítani a test egyensúlyát, a koncentrációt. Erősíti a csípő, a comb és a mellkas izmait. Segít a súlycsökkentésben is, javítja a testtartásunkat és az egyensúlyunkat.

28. Naukasana testtartás (csónakpóz):

Naukasana testtartás a jógában (csónakpóz)

Ezt az ászanát csónakjóga póznak is nevezik. A Naukasana segít a tüdő, a máj és a hasnyálmirigy megerősítésében. Ez is hozzájárul a vérkeringés fokozásához és a cukorszint fenntartásához. Erősíti a comb, a csípő, a nyak és a váll izmait, és segít csökkenteni a hasi zsírokat. Javítja a vese, a pajzsmirigyek és a prosztata mirigyek működését is.

29. Marjariasana (macska póz):

Marjariasana jóga póz az elme testének (macska póz)

Ez a macska póz kiváló nyújtás egy jógaedzésben. Rugalmasságot teremt a gerincünkben, és megszabadít a hátfájástól. Javítja a vérkeringést és az emésztőerőt. Ez az edzés az egyik legjobb jógapóz, emellett tonizálja a hasunkat, és segít ellazítani az elménket. Tekintse meg a fenti jógafotót, hogy tiszta képet kapjon.

30. Utthita Hasta Padangusthasana (Kinyújtott kéz -lábujj póz):

Utthita Hasta Padangusthasana (kinyújtott kéz -lábujj -póz)

Ez az ászana jó a testrészek nyújtására, de nem szabad túlnyúlnunk a képességeinken. Ez az ászana jó masszázst ad a gerincünknek, az alsó hátunknak, a csípőnknek, a lábunknak & kezét. Segít továbbá a zsírok csökkentésében a test meghatározott területein.

31. Hasta Uttanasana (felemelt karok póz):

Hasta Uttanasana jóga a több lélegzéshez (felemelt karok póz)

Ez az egyik legegyszerűbb jóga -ászana, ahol egyszerűen ki kell nyújtania magát. Álljon egyenesen, és nyújtsa karját a fej fölé. Próbáljon meg közvetlenül a hasától nyújtani, és hátrafelé billenteni, hogy egy ív része legyen. Így kinyújthatja egész törzsét a hasától egészen a karja hegyéig. Ezt emelt kar póznak is nevezik, és ez a jóga ászana segít növelni az oxigénbevitelt és nyújtani az izmokat.

32. Hastapadasana (Forward Bend Pose):

A név Hastapadasana a jógában (előrehajlító póz)

Ez az egyik jóga ászana, amelyet a nap bármely szakában gyakorolhat. Nagyon hatékony az energiafokozásban, és javítja a vérkeringést is. A test szinte minden izomzatára kiterjed, és a vérkeringés felfrissülése miatt azonnali ragyogást hozhat a szervezetbe. Ebben az esetben csak belélegeznie kell, blokkolnia kell, miközben felemeli a karját a feje fölé, majd előrehajol, hogy megérintse a bokáját és a kezét a láb alatt.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Terhes hölgyek nem végezhetik ezt az ászanát.

33. Prasarita Padottanasana (Széles lábú előrehajlás):

Prasarita Padottanasana hatékony felhasználással (széles lábú előrehajlás)

Ez a Padottan ászana egy másik változata, és nagyon hatékony jógagyakorlat az apró betegségekre, amelyek fej- és testfájdalmakat számítanak. Ez az ászana rendszeres gyakorlással bizonyos mértékű depressziót is gyógyíthat. Ezt a könnyű kezdők jóga listájának részévé teheti, mert nagyon egyszerű. Először el kell terítenie a lábát, majd mindkét kezével le kell hajolnia, hogy megérintse a talajt.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha először teszi, akkor megfelelő felügyelet mellett tegye meg, hogy elkerülje az eleséseket vagy sérüléseket.

34. Vrikshasana jóga (fa póz):

Vrikshasana jóga vagy fa póz használata

Ez még egy egyszerű jógapóz, és gyakran a SuryaNamaskar ülés részeként gyakorolják. A legjobb, ha szabadban gyakoroljuk, kora reggel, a nevének megfelelően. Ennek oka az olyan fák, mint a szabad levegő és a kora reggeli napfény. Ez a jóga testtartás segít növelni a koncentrációt és a koncentrációt. Ehhez fel kell állnia az egyik lábára, míg a másik a térde mögé van zárva, és a kezeit a feje fölé emelik ima pózban.

35. Ardha Chakrasana (Félkerék póz):

Félkerék póz - Ardha Chakrasana Segíts a test felhangolásában

Ha úgy gondolja, hogy a jóga -ászanákat inkább a test minden részének felhangosítására használja, akkor ezt fel kell tüntetnie a jógapózok listájában, amelyeket naponta gyakorolnia kell. A jóga egy tudományág, ezért rendszeresnek kell lennie, amikor gyakorolja. Ehhez meg kell tanulnia egy hátsó ívet, de nem teljes. Álljon emelt emelvény vagy alacsony asztal elé, majd hajlítsa hátrafelé, hogy megérintse.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ne próbálja ki ezt az Asanát, ha nyak-, váll- vagy gerincsérülése volt.

36. Viparita Virabhadrasana (Fordított harcos póz):

Viparita Virabhadrasana (Vagy) Fordított harcos póz

Ez az egyik jógagyakorlat elnevezés, amely minden ellenőrzött listán megtalálható. Most már tudunk a Virabhadrasana -ról vagy egyszerűen a harcos pózról. Ez csak a fordítottja. Itt jobbra fordulunk testünk hátoldalán, enyhén csavarva. Ez nagyon hasznos a derék- és hasizmok tonizálásában, valamint gyógyítja a gerincfájdalmakat és más hasonló problémákat.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ne próbálja ki ezt az Asanát, ha nyak-, váll- vagy gerincsérülése volt.

37. Chakrasana jóga (teljes kerékpóz):

A csakrászana jóga egészségre vagy teljes kerékpózra használható

Korábban már olvastunk a Félkerék pózról vagy az Ardha csakrászanáról, amely inkább a kezdő könnyű jóga ászana része. Ebben a következő szinten van, és fejlettebb testtartás. Itt fel kell állnia, és felemelnie kell a kezét, miközben hátradőlve lassan hátsó ívet képez. Ez nagyon hasznos a gerincproblémák gyógyításában, mivel megnyújtja a test hátsó izmait. Ez a testtartás segít az egyensúly fenntartásában az emésztőrendszerben is. Ez a jóga ászanák egyik legnagyobb előnye, kiváló egészségügyi előnyökkel.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha az első próbálkozáshoz segítségre van szüksége, vagy súlyos sérülést okozhat.

38. Gyakorold Ardha Chandrasana -t (Half Moon Pose):

Félhold póz - Gyakorold Ardha Chandrasana -t a stresszproblémák ellenőrzésére

Ez egy másik jóga -ászana, amely segít a hát fittebbé tételében. Ennek oka az, hogy minden ember háta és gerince a leginkább hajlamos a stresszre. Hosszú órákat ülünk munka közben, és a gerinc érintett először. Ezzel a rendszeres testtartási gyakorlattal meggyógyíthatja az összes gerinc- és hátproblémáját, valamint az isiász fájdalmát.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha Ön vertigo beteg, akkor legyen óvatos, vagy kerülje el teljesen.

39. Adho Mukha Svanasana:

Adho Mukha Svanasana jóga az emésztőrendszer egészségéért

Egyszerűen kiválaszthatja ezt a jóga -ászanát a hatékony jógapózok listájából. Ezt más néven lefelé néző kutyatartásnak is nevezik. Ez az, amikor szinte teljesen előre hajolsz, és csak a csípőd van felfelé. Ez a jóga testtartás nagyon hasznos, és a nők jógapózának tekintik. Ez azért van, mert ennek rendszeres gyakorlása gyógyíthatja a menopauza tüneteit, és kiegyensúlyozhatja a menstruációs ciklust. Általában ez az ászana segít az emésztőrendszer működésének kiegyensúlyozásában, így távol tartja a savat és a gázt.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Kerülje ezt az ászanát terhesség alatt, vagy nyaki vagy hátproblémái vannak.

40. Vyaghrasana (Tigris póz):

Vyaghrasana a fájdalomcsillapító jógában (tigrispóz)

Ez a jóga ászana statikus tigris póz néven is ismert, és egy másik gyógyítja a hátfájást. Ez különösen az alsó hátsó területre összpontosít, és megfeszíti az izmokat és szöveteket, ami enyhíti a fájdalmat az adott területen. Itt először egy négylábú állat helyzetét kell felvennie, vagy mint a kúszás. Most nyújtson előre, és emelje fel az alternatív kart és lábat, és nyújtsa egyenesen.

41. Jóga Bakasana (varjúpóz):

Jóga Bakasana és előnyei (varjúpóz)

Ez az egyik jóga -ászana név, amely általában a jógagyakorlat előrehaladott szakaszának része. Ehhez mindenképpen sok odaadás, rugalmasság és erő kell. Az egész testét a tenyerén kell kiegyenlítenie, és felemelnie magát, hogy ismét behajlítsa a lábát, és olyan alakzatot hozzon létre, mint a daru teste. Ez a jógapóz nagyon hasznos a karok tonizálásában, valamint a hasi rész zsírjának eltávolításában.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ez az ászana arról szól, hogy egyensúlyozzon a karján a súlypont, és így minden sietség súlyosan káros lehet.

42. Makarasana (A krokodil póz):

A jóga makaraszana (vagy) A krokodil póz

Ez az egyik nagyon népszerű gyakorlat a kezdő jóga ászanák sorozatában. Ez azért van, mert ez nem igazán nehéz, és csak egy pihentető testtartás, amelyet bárki könnyedén megtehet. Az egyetlen dolog az, hogy ismernie kell a légzési folyamatot, ami a legfontosabb dolog a jóga ászanáknál. Ez az ászana különösen hasznos az izmok ellazításában és a fájdalmak enyhítésében, mint például a hát alsó és az isiász okozta fájdalmak..

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha bármilyen nyaksérülése van, ne gyakoroljon nyomást a nyakára.

43. Salabhasana (sáska póz):

Salabhasana (sáska póz) jógapóz kezdőknek

Ez az egyik sok előnyös jóga-ászana, mert ez segít a fájdalomcsillapításban, valamint nagyon jól működik a fogyásban. Itt mindkét kezét egyenesen kell tennie, miközben elöl fekszik. Most emelje fel egyenesen és együtt a lábakat, és lélegezzen jól. Ügyeljen arra, hogy ne nyomja meg a kezét. Ez fokozza az anyagcserét, ami megakadályozza a zsírképződést, és emésztési zavarok esetén is hasznos.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha bármilyen nyaksérülése van, ne gyakoroljon nyomást a nyakára.

44. Bhekasana (békatartás):

Tipikus jógapóz Bhekasana vagy béka testtartás

Ez egy testformáló jógapóz, ami nem túl nehéz. Ezt a jóga -ászanát ki kell próbálnia, ha úgy gondolja, hogy le kell tompítania a csípőjét és a fenekét. Ehhez le kell feküdnie a hasára, és most emelje fel magát a melleiig, majd ismét hátulról, mindkét lábát vissza kell csavarnia a térdétől, hogy tartsa őket. Ez szép nyújtást biztosít, és így hangolja az alkatrészeket.

45. Gomukhasana jóga (A tehénfej póz):

A tehénfej póz - Gomukhasana jógagyakorlat szexuális problémákra

Ez egy speciális okokból végzett fejlett jóga. Ezt férfiak és nők is elvégezhetik. Ez különösen a férfiak számára hasznos, mert megkönnyíti a szexuális problémákat, ami jobb házastársi kapcsolatokat eredményez. A Gomukhasana gyakorlata segít a sérv gyógyításában is.

46. ​​Virasana jógapóz (hőspóz)

Hero póz a jógában - Virasana jóga póz és előnyei

Ez ismét a jóga ászanák fejlett szakaszában van, és segít az ízületi fájdalmakban és problémákban. Ennek a testtartás -jógának a gyakorlása végül rugalmasabbá tesz, és megkönnyíti a test minden részét. A Virasana gyakorlata fokozza a szervezet anyagcseréjét és javítja a vérkeringést még az ízületekben is. Ez az ászana megmutatja azonnali ragyogást az arcodban, amely a megfelelő vérkeringés eredménye.

47. Supta Virasana jóga (hátradőlt hőspóz):

Supta Virasana jóga a has egészségéért (hátradőlt hőspóz)

A hős fekvő pózaként is ismert, ez nem túl nehéz gyakorlat. Ebben csak meg kell tennie a Vadzsraszanát, és le kell feküdnie úgy, hogy a lábát rögzítse a helyzetben. Ez a fajta jóga ászana nagyon hasznos az emésztőrendszer és annak megfelelő működése szempontjából. Ezenkívül ez a jógapóz megakadályozza a túlzott zsír lerakódását a szervezetben, különösen a has területén.

Amit tudnia kell, mielőtt Asana -t csinál: Ha bármilyen nyaksérülése van, kerülje ezt az ászanát.

48. Kumbhakasana (Plank Pose):

Hatékony jóga Kumbhakasana (Plank Pose)

Ezt a testtartást deszkapóznak is nevezik, és bárki gyakorolhatja, mert tényleg nagyon egyszerű. Feltétlenül kezdje el ezt legalább tízszer, majd fokozatosan növelje 15 -re, majd 20 -szor. Ez egyszerűnek tűnik, de nagyon hatékony számos testrész tonizálásában. Ide tartozik a csípő, a derék, a has, a karok és a vállak. Gyakorold ezt a jógapózot minden nap, ha tónusos hasizmokat szeretnél kifejleszteni.

49. Vasisthasana (Side Plank Pose):

Hogyan kell csinálni Vasisthasana -t a jógában - (Side Plank Pose)

Jobban ismert, mint az oldalsó deszka jóga póz és az előző verzió, itt fel kell emelnie a testét úgy, hogy egy kézen nyugszik, és könyökig lapos lesz. Okos testtartásban emelje fel és tegye a másik kezét a derekára. Ez segít az extra kövér fogantyúk tonizálásában, amelyek miatt a derék rosszul néz ki és makacs.

50. Utthan Pristhasana (gyíkpóz):

Utthan Pristhasana és előnyei (gyíkpóz)

Gyík póz néven is ismert, ez nagyon hasznos a stressz, a fáradtság és a feszültség enyhítésében. Ez a póz biztosan bonyolultnak tűnik, de nem az. Ezt megteheti, hogy inkább ellazítsa a testét egy kemény munka után. Azonnal hatékony és nagyon -nagyon megnyugtatja a testet.

Erőssé és egészségessé teheti testét, ha mindenekelőtt a különféle jóga -ászanákat használja, és lelki békét is szerez. A jóga a lélek és a test terápiája, amint azt már ismertük, és számos jógapóz létezik. Egyre előnyösebb, ha naponta gyakorol, megfelelően.

Ügyeljen arra, hogy ezeket az ászanákat tegye:

Miért jóga? A jóga nagyon jót tesz az egészségnek. Nagyon fontos azonban, hogy helyesen tegye. Mindig tanácsos, hogy mielőtt otthon jógázna, meg kell tanulnia a jóga ászanák helyes technikáját. Nagy az esélye annak, hogy ha az ászanákat rosszul csinálják, akkor ez káros hatással lehet az egészségre.

Óvintézkedések és ellenjavallatok a jóga pózokban

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különféle óvintézkedéseket, amelyeket a jóga -ászanák során meg kell tenni, és az ellenjavallatokat, amelyekkel óvatosnak kell lenni, és figyelmeztető jelnek kell tekinteni:

 • Végezzen jógát teljes nyugalommal. Ez az egyik alapvető követelmény a jóga megkezdése előtt.
 • A ruhaválasztás nagyban befolyásolja az ászanákat. Válasszon kényelmes ruhát viselése közben jóga. A jóga póz típusai, amelyeket szeretne csinálni, eldönti, hogy milyen ruhákat kell viselnie.
 • Soha ne jógázz csupasz földön. Használjon jógaszőnyeget.
 • Tartsa megfelelően hidratálva magát.
 • Kerülje az étkezést jóga előtt, vagy tartson elegendő időeltérést az étkezési és a jógaidő között.
 • Ha hasi problémái vannak, akkor az ászanák, amelyek olyan testtartást tartalmaznak, amely megköveteli a hasizmok csavarását, örvénylését vagy megfeszítését, akkor tartózkodjanak az ilyen ászanáktól.
 • Savas reflux esetén szigorúan el kell kerülni azokat az ászanákat, amelyeknél a fejnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a gyomornak, minden inverziós ászanát.
 • A hátfájás esetén a betegek szíveskedjenek orvoshoz fordulni az Ön által elvégezhető gyakorlatokért és azokért, amelyeket el kell kerülni, mivel súlyosbíthatja a helyzetet.

Jóga mellékhatások:

A jóga javítja a rugalmasságot és a mentális képességeket. De bizonyos körülmények között bizonyos mellékhatások vannak. Nézzük meg a jóga lehetséges mellékhatásait:

 • Glaukóma szövődmények – a glaukóma esetén a szemgolyók mögött extra nyomás van, és ez végül a látás elvesztéséhez vezethet. Bizonyos jóga -ászanák, például fejenállás, kézállás, vállállvány, amely növeli a szemre nehezedő nyomást, bonyolíthatja a helyzetet.
 • A vérnyomásos betegeknél az erőteljes légzés és a különféle jóga pózok, amelyek invertálással járnak, súlyosbíthatják a helyzetet.
 • A fejlett jóga ászanákat megfelelő irányítás mellett kell gyakorolni, különben súlyos hátsérüléshez vezethet.
 • Az izomhúzás vagy az izomfeszülés a jóga gyakori mellékhatása, amelyet a helytelen testtartás okoz.

A jóga csodálatos dolog, és az életmód részének kell lennie ahhoz, hogy boldog és egészséges életet élhessen. Nagyon fontos azonban, hogy helyesen tanulja meg a jóga -ászanákat, mielőtt otthon, útmutatás nélkül gyakorolja őket. A jóga lényege a testtartás, és a tökéletes testtartás nagyon fontos ahhoz, hogy az ászanák a megfelelő módon működjenek, ahogy kell. A legjobb eredmény érdekében fejezze be a gyakorlatot 5 perces jóga meditációval, és nézze meg, hogyan emelkedik az energiaszintje.

Jóga szakértők és véleményük:

1. Ana Forrest

Ana Forrest

Felülvizsgálat: Ana Forrest az 1982 -es Forrest Jóga megalkotója, amelyet a légzés, az erő, az integritás és a szellem elvei vezérelnek. Ashtanga Vinyasa elemeitől vezérelve, a Forrest jógája ismert erősségéről, intenzitásáról és hosszú pozíciótartásáról. Ana Forrest 18 éves korában okleveles jógaoktató lett, és nemzetközileg elismert gyógyításairól és jóga munkájáról..

2. Briohny Smith

Briohny Smith

Felülvizsgálat: Briohny Smith LA-beli jógaoktató, és világszerte inverziós istennőként ismert. 1999 -ben tanulta meg először a jógát, most pedig oktató, és jógát tanít a Fit Flow Yoga védjegye alatt Los Angelesben. Világszerte utazik, hogy folytassa az órákat és elvonulásokat.

3. Janet Stone

Janet Stone

Felülvizsgálat: Yogini Janet Stone 1996 -ban Indiában kezdte útját a jóga képzéshez. Megtanulta a Vinyasa jógát, és tanításai erőteljesek, és csodálatos keveréke a Vinyasa hosszú éneklésének, lélegzetének, tudatosságának, mozgásának és humorának. Janet számos publikációban szerepelt, mint például az Elephant Journal, a Yoga Journal és a Yoga Flow Magazine. Jelenleg ő vezeti a 200 órás Vinyasa tanárképző programot, és különböző workshopokat és elvonulásokat tart az Egyesült Államokban, Indiában és Mexikóban.

4. Kino MacGregor

Kino MacGregor

Felülvizsgálat: Kino MacGregor először 19 éves korában kezdte el tanulni az Ashtangát, majd három év gyakorlás után hét évet töltött élete során az Ashtanga különféle tanulásának feltárásával. 29 éves korában Shri K. PattabhiJois -tól megkapta az Ashtanga jóga tanítására vonatkozó bizonyítványt. Youtube követői száma megközelíti az 5 millió megtekintést, sőt 2 Ashtanga könyvet is írt, és 6 Ashtanga jóga DVD -t készített. Képzési programjait egész Ázsiában végzi.

5. Sadie Nardini

Sadie Nardini

Felülvizsgálat: Sadie a Rockstar jóga tanára, és hatalmas rajongói követői vannak. Nagyszerű edző, és soha nem marad el attól, hogy megossza felismeréseit követőivel a jóga gyakorlásában. És ő a Core Strength Vinyasa Yoga alapítója, és életének 19 évét táplálkozás, filozófia, jógafegyelem és anatómia tanulmányozásával töltötte. Különféle jógakönyvek szerzője, és nemzetközi jóga- és wellness -kiadványokhoz ír.