A csakra jóga ászanák és előnyei

A csakrák azok az energiaközpontok a testünkben, amelyeken keresztül áramlik az energia. A csakra jóga nyolc alapelve létezik, nevezetesen a gyökérközpont, az alsó hasközpont, a haditengerészeti központ, a szívközpont, a torokközpont, a szemöldökközpont, a holdközpont és a koronaközpont. Míg az első szint fizikai, a második szint asztrális. Befolyásolja a test tudatát, és segít megkülönböztetni a jót és a rosszat. A csakra jóga néhány alapvető pózát az alábbiakban osztottuk meg az Ön javára.

A csakra jóga ászanák és előnyei

Itt vannak a legjobb csakra jóga ászanák és előnyei.

1. A sáska póz:

csakra-jóga

A sáska póznak számos előnye van. Erősíti a felső gerincet, a lábakat és a feneket. Rugalmasságot biztosít a testednek, és nyújtja a mellkasod és a vállaid. A stressztől és a szorongástól is sok megkönnyebbülést fog érezni, ha a sáska pózt is belefoglalja a napi jógafoglalkozásokba.

2. A Cobra póz:

A Cobra Pose felnyitja a vállát és a nyakát. Tonizálja a has területét, kitágítja a mellkasát és javítja a rugalmasságát. A vérkeringésed is javulni fog. Ha asztmás vagy súlyos depresszióban vagy szorongásban szenved, a kobra póz tökéletes az Ön számára.

3. A háromszög póz:

A háromszög póz Trikonasana néven is ismert. Erőt ad a karoknak, a mellkasnak, a bokának, a lábaknak és a térdeknek. A combizmaid, a borjaid, a csípőd és az ágyékod megfeszültek, és a tested ellazultnak érzi magát. Térdfájdalmakra, savasságra, székrekedésre és veseproblémákra is jó megoldás.

4. A krokodil póz:

A krokodil póz nyújtja testét tetőtől talpig, és véget vet mindenféle gerincproblémának. Megszabadítja a testet a kompressziótól és a stressztől, és segít megtalálni a békét és a nyugalmat. Harcol a gerincferdülés ellen, és csökkenti a magas vérnyomást is. A krokodil póz a legjobb azok számára, akik el akarják lazítani elméjüket és lelküket.

5. A lábemelés pózja:

A lábemelés póz segít a fogyásban, kiegyensúlyozza a cukorszintet és szabályozza a cukorbetegséget. Javítja az emésztőrendszert, és eltávolítja a szervezetből az összes toxint. A hasi zsír csökken, a gyomorizmok tónusosak lesznek, és a hát alsó része erőt fog kapni.

6. A csavar póz:

A csavar póz javítja a rugalmasságot, és segít ellazítani a testet és a lelket. Teljesen új szintre emeli az edzettséget. A derékizmok, a hátizmok és a hasizmok nagy erőt kapnak. Minél tovább tartja ezt a pózt, annál rugalmasabb lesz. Tehát jól használja ki ezt a gyakorlatot.

7. Az íj póz:

Az íjpóz segít a vesével kapcsolatos betegségek gyógyításában, és tonizálja a láb- és karizmokat. Kinyitja a nyakat, a mellkasot és a vállakat is. A reproduktív szerveket stimulálják, és mindenféle stresszt és fáradtságot eltávolítanak. Ez a póz azoknak jó, akik legtöbbször letargikusnak érzik magukat.

8. A halpóz:

A halpóz leginkább arról ismert, hogy javítja a testtartást és ad némi formát. Megkönnyebbül minden stressztől és szorongástól, valamint a váll és a nyak területén jelentkező fájdalomtól. A has és a torok szervei stimulációt kapnak, és megnyújtják az izmokat is, amelyek a bordák között helyezkednek el.

9. Az eke póz:

Az ekepóz segít a gerinc kinyújtásában. Nagyon közvetlenül vért visz a torkába. Ez a póz mind az ötödik, mind a hatodik csakra sorozat része. Csökkenti a hátfájást és segít jobban aludni. Ezt a pózt körülbelül egy -öt percig kell végezni a legjobb eredmény elérése érdekében.