A szék jóga pózai és előnyei

A szék jóga gyakorlatok nagyon jók az egészség és az erő megőrzéséhez. Számos orvos és szakértő tanácsolta azokat, akik életkoruk vagy időhiányuk miatt nem tudnak edzeni. Ezeket a pózokat annyira könnyű megtenni, hogy szinte bárki elvégezheti őket. Ide tartoznak a nyújtások, a légzés, a meditáció, a fordulatok és a forgás. Erősítik a hasat, és segítenek jobban koncentrálni. A jobb megértés, javaslatok, ismeretek és hivatkozás érdekében olvassa el a következő néhány bekezdést.

A szék jóga pózai és előnyei

Íme a legjobb szék jóga pózok és előnyök.

1. Légzés:

szék-jóga

A jóga gyakorlásához a széken légzést kell kezdeni. Üljön egyenesen a székre, és tegye a kezét a hasára. Most lazítsa el magát és kezdjen lélegezni. Próbálja a lélegzetét a magjába nyomni. Ez naponta pózol, mert ez erőt és ellenállást biztosít.

2. Spinal Twist:

A gerinc csavarásához egyenesen fel kell ülni a székre, és belélegezni. Forduljon balra, miközben a bal válla fölött néz. Most tartsa ezt a pózt körülbelül három lélegzetet, majd térjen vissza a normál helyzetbe. Ismételje meg a másik oldalon.

3. Az ágyék nyújtása:

Az ágyék nyújtásához üljön egyenesen a székre, és terítse szét a lábát. Tegye a kezét a combjára, és hajoljon előre. Érezze a nyújtást a lábán és a hátán. Tartson egy számot, és térjen vissza a normál helyzetbe. Végezze el ezt körülbelül három -négy alkalommal, ha jól érzi magát.

4. Oldalsó kanyarok:

Fogja meg az övet, rögzítse magára, és üljön fel egyenes helyzetben. Emeld fel a karjaidat magad fölé. Belélegezni. Kilégzés közben hajoljon le a jobb oldalon. Amikor megerősödsz, még több lélegzetet hajlíthatsz. Ismételje meg ugyanezt a bal oldalon. Ne felejtsen el minden lélegzetet nagyon lassan venni.

5. Rajongói póz:

A ventilátor pózhoz tegye a lábát határozottan a padlóra. Győződjön meg arról, hogy külön vannak. Fogja meg mindkét karját, és fogja meg a szék támláját. Görgesse le a pengét, és próbáljon nyílást létrehozni a mellkasában. Tartson körülbelül öt -tíz lélegzetet, majd hagyja ellazulni. Fejezd be a karoddal.

6. Rázd ki a pózt:

Ehhez a jóga pózhoz rázza meg a karját és a lábát. Kezdje az egyik lábának rázásával. Ezután add hozzá a karjaidat. Ez erősebbé teszi a magját. Ne feledje, hogy néhány másodpercig rázza meg a gerincét, majd magasan tarthatja. Így frissnek és energikusnak érzi magát.

7. Bokaforgatások:

A boka forgatásához üljön a székre egyenes gerinccel. Ezután emelje fel a lábát körülbelül húsz centiméterrel a talajtól. Fordítsa mindkét lábát balra és hátra. Ezt megteheti egyszerre egy lábbal, vagy mindkettővel együtt. Minden a komfortzónádon múlik. Vegye balra, majd jobbra.

8. Térdemelés póz:

A térdemelési pózhoz először a pad szélére kell ülni. A lábadnak a padlón kell lennie. Most vegye le a testét, kezével a padon. Most emelje fel és le térdét; egyenként. Ez hangot ad a lábaknak, a tricepsznek, a vállaknak és a hát felső részének.

9. Vállforgatások:

A vállforgatáshoz vegye meg mindkét kezét, és helyezze őket a karjaira úgy, hogy az ujjaival érintse meg a vállát. Most forgassa el őket az óramutató járásával megegyező irányba. Körülbelül egy perc múlva forgassa el őket az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez tonizálja a kar izmait és erősebbé teszi őket.