Adho Mukha Vrksasana (Handstand Pose) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Vannak, akik a reggeli kocogást vizespalackokkal és a párás esti tornateremeket részesítik előnyben, és vannak, akik inkább a nyitott erkély előtt, és lényegében szabályozott légzéssel összeállított fordulatokon keresztül terített reggeli szőnyeget részesítik előnyben. testük egyensúlyát és lelki békéjét. A jóga -rendszer nagy részét arra fordítják, hogy a testét nyugodt és összeszedett folyamaton keresztül dolgozzák fel, és ezáltal elindult a futótűz, amely most a testápolás kiemelkedő része. Sokféle jógagyakorlat áll rendelkezésre, ezt az egyiket Adho Mukha Vrksasana -nak vagy klasszikus kézállási póznak hívják.

Hogyan tesszük?

Adho Mukha Vrksasana (póz kézzel

Ez a testtartás lényegében egy teljes kézállás, ami kezdőknek nem biztos, hogy könnyű megpróbáltatás. Rendkívül fontos, hogy megértse a póz összetettségét, és anélkül, hogy feladná, gyakorolja tökéletlenségét. Gyakorlással ez olyan egyszerű lesz, mint bármely más, amit ismersz.

3 Kezdésként kezdőknek érdemes választani egy édes helyet valahol a fal közelében, amely támogatja az egyensúlyát. Vissza a falhoz, szálljon le négykézláb és szálljon lefelé kutya helyzetbe. Ebben az időben a tenyerét a talajhoz kell szorítani, felkészülve arra, hogy elviselje a test súlyát. A vállát ki kell terjeszteni, hogy kiegyenlítse a súlyt. Hajlítsa meg a térdét, és gyakoroljon néhány komlót, mielőtt felfelé fordított függőleges helyzetbe lép. Támasztás előtt győződjön meg arról, hogy a karok egyenlő távolságban vannak a súly kiegyensúlyozása érdekében.

Az első néhány alkalom mindig a legrosszabb, ha elveszíti az egyensúlyát vagy erősíti az önbizalmát. A fal és ebben az időben segíthet, de ha profi leszel, akkor talán nincs szükséged semmiféle segítségre. Miután sikerült felfelé mennie, egyenesítse ki a testét, de ne túl erőteljesen. Rögzítse a helyzetet néhány mély lélegzetvétellel néhány másodpercig, valószínűleg egy perc múlva, ha már megszokta. Ezt követően lassan engedje fel a testtartást, és könnyedén térjen vissza a lefelé tartó kutyahelyzetbe.

Hogyan segít nekünk?

Adho Mukha Vrksasana 1

A sok közül az első a testkoordináció, amely ebből a gyakorlatból származtatható. Azok a személyek, akiknek testi egyensúlyi problémáik vannak, valódi kiadós megoldást találhatnak a problémára. Amint elkezdi fenntartani a fordított testhelyzetet, testének koordinációja önmagától tökéletes lesz.

A dobogó szív most már nem veszélyeztethető ezzel a jógával a megmentésedre. Míg fejjel lefelé lélegzik, hatalmas mennyiségű vér áramlik a szíve felé, és megnyitja az artériákat és a kamrákat, és átütő erejű áramlást végez. Ez alapvetően egy kocogás a szív számára, egészséges és a sebessége csúcsán van.

A test rugalmassága érhető el, ha ezt az ászanát idővel elvégzi. Gyakran néhány hónap múlva rájön, milyen könnyen rugalmasak az egykor kemény szálai. A test és a kéz egyensúlya segített azoknak a makacs inaknak, hogy elengedjék magukat, ezáltal csökkentve az izommerevséget.

Ezzel a jógával a súlycsökkenés elkerülhető, mivel ez a nyújtó gyakorlat egy formája, amikor kinyújtja a hasizmokat, és nyomás alá helyezi őket, miközben kiegyensúlyozza az alsó testét. Ez egy bevált zsírégető módszer mély légzéssel párosítva.

A jóga mindig is a nyugalomhoz kapcsolódott, és bevált módja a depresszió és az ingerlékenység elengedésének. A nehéz hetet néhány hétvégi reggeli kézállással lehet pótolni.