Akro jóga ászanák és előnyei

A jóga több életet is érintett világszerte. Az akro jóga nemrégiben felfedezett gyakorlat. Ahogy a neve is sugallja, az akrobatika és a jóga egyedülálló keveréke. Felismeri, hogy a jóga és az akrobatika kiegészíti egymást, és ezt a szempontot kihasználva létrehozza a partnerjóga különleges formáját.

Akro jóga ászanák és előnyei

Két nagy iskolája van – az Acro yoga Inc., amelyet Jason Nemer és Jenny Klein hozott létre Kaliforniában, és az Acro yoga Montreal, amelyet 2001 -ben Jessie Goldberg és Eugene Poku indított. Az előbbi az akrobatika, a jóga és a különböző gyógyító művészetek, köztük a thai masszázs bölcsességét használja fel. Ez utóbbi viszont ötvözi az akrobatikát és a jógát a különböző táncelőadásokkal.

Az Acro yoga Inc. három fő összetevőből áll. Ezek a Solar Acrobatic Practices, a Lunar Healing Arts Practices és a Yogic Practices.

A napenergia -akrobatikus gyakorlatok közé tartozik a tanítvány akrobatikus mozdulatainak tanítása, amelyek bizalmat és lelki hatalmat keltenek. A partnerakrobatika olyan gyakorlat, amely éppúgy a bizalomra épül, mint a gyakorlatra és a készségekre. A különféle tartások, fejtámaszok, kézi állványok és felvonók megkövetelik, hogy teljes mértékben bízzon partnerében a legértékesebb tulajdonában, a testében. Így az akrobatikus gyakorlatok segítenek abban, hogy bízhass másokban, és jobban bízhassanak benned.

Ezek a gyakorlatok a csapatmunka szellemét is erősítik. Építőkövekként szolgálnak a tested erejéhez. Az olyan rutin gyakorlatok, mint a fekvőtámaszok, a fekvőtámaszok, a hasi gyakorlatok és a partner kondicionáló gyakorlatok erősítik az izmokat, és felkészítenek a további szigorúbb rutinokra. Ennek a gyakorlatnak három fő célja van – az alap vagy kezdetleges akrobatika megtanítása, a szórólap vagy a megtanítás bízni a táncmozdulatokban, amelyek lehetővé teszik a repülést, és a megfigyelő, amely segít a fentiek biztonságos megvalósításában.

A Holdgyógyító művészetek magukban foglalják a masszázsok ismereteit és azok gyógyító erejét és a partner jógát. A masszázsok frissítő és pihentető tulajdonságaikról ismertek. A masszázsok azonban testünk kiegyensúlyozására és gyógyítására is használhatók. A partnerjóga magában foglalja egymás súlyának, lélegzetének és szellemének használatát a saját súlyának kiegyensúlyozásához. Használja a gravitációt, az érzékenységet, a szerető kedvességet, az érzést és a felszabadítást, és bizalmat is kelt.

A jógagyakorlatok hiányzó láncszemként szolgálnak, amely összeköti a napakrobatikát és a holdgyógyító művészeteket. A jóga, mint mindannyian tudjuk, több, mint egy sor gyakorlat, ez egy életmód. A jóga gyakorlása segít jobban megismerni önmagunkat. Segít felfedni rejtett erőinket. Míg a napenergia -akrobatika inkább a partnerek közötti bizalommal foglalkozik, és erősségeinek felhasználásával feltárja a másik erőit, a jógagyakorlatok segítenek megismerni önmagukat. A jóga alázatot, odaadást és odaadást nevel.

Az akro jógát közösségekben gyakorolják. A fejlődés és a magasabb szintek elérése után tanúsítványokat kap a haladásról! Ez a rendszer a fogadás és az adás, valamint az erő és az érzékenység közötti kényes egyensúlyon alapul

Az Acro jóga montreali szekta az Eugene Poku és Jessie Goldberg különleges Blend turnéján jött létre, amikor rájöttek, hogy a jóga és az akrobatika közötti kapcsolatok sokkal mélyebbek, mint az elvek következetessége.

Így egyesítették a különböző bandhákat (belső zárak) dristi (tekintet) ujiay lehelet (hangos lehelet) és vinyasa flow, különböző táncformákkal, mint a modern, jazz, balett, improvizáció és maszkmunka. A jóga és az akrobatika elősegítette a bizalmat a saját önmagával, valamint a partnerével szemben, ami elengedhetetlen mindenféle tánchoz. Miután Eugene és Jessie meglátta ezt, felfedezték az Acro jóga lényegét.

Az acro yoga Montreal megbízatása az, hogy „Akárcsak a b-boying, az Acro Yoga is attitűddé és életstílussá válik-nem csak lépések vagy formák, hanem egy folyamatosan változó kaméleon, amely alkalmazkodik a gyakorlóhoz és környezetéhez.”

acro jóga