Ardha Matsyendrasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

Ardha Matsyendrasana a halak pózának félúraként is ismert. Ez a jógapóz nagyon gyakori azok számára, akik gerincproblémákban szenvednek. A jóga Matsyendrasana a nagy jógi Matsyendranath nevéhez fűződik, aki a jóga alapítója volt. Ez a jógapóz nemcsak az idegrendszeri betegségek gyógyításában segít, hanem nyugalmat is biztosít minden gyakorlójának.

Ardha Matsyendrasana Hogyan kell csinálni, és annak előnyei

Ez a póz gyakran tökéletes illeszkedést biztosít gyakorlójának, és számos egészségügyi előnnyel jár. Ez a póz nemcsak energiát ad a testünknek, hanem segít a test egyensúlyának helyreállításában is. Kövesse az alábbi lépéseket, ha meg akarja tanulni ezt az ászanát.

Ardha Matsyendrasana végrehajtásának lépései

1. Csak tegyen egy szőnyeget a padlóra.

2. Először is, csak üljön Padmasana pózba, és tartsa testét a komfortzónában. Hagyja, hogy az egész test pihentető üzemmódban legyen.

3. Most óvatosan kezdje el a hátrafelé hajlítást. Támogassa a testét karjaival és könyökével.

4. Most kezdje el enyhén emelni a mellkasát. Lassan vegye hátra a fejét, és nagyon óvatosan kezdje le a fej búbját a padló felé. Ügyeljen arra, hogy ne feküdjön a padlón.

5. Most lassan, fogja meg a nagy lábujjait, és csak támassza a könyökét a padlóra.

6. Hagyja, hogy a feje, a fenék és a lábak támogassák az egész test súlyát.

7. Most óvatosan tegye vissza egész testét a kiindulási helyzetbe. Csak fordítsa meg a mozdulatok sorrendjét.

8. Most egyszerűen megismételheti az ászanát keresztbe tett lábakkal.

9. Feltétlenül tartsa ezt az ászanát legalább 3 percig.

10. Lassan és mélyen lélegezzen, amikor a végső helyzetben van.

Ezt az ászanát naponta gyakorolhatja. Azok számára, akik most kezdték el ezt az ászanát, kissé nehéznek találhatják ezt. Tehát ez idő alatt kezdhet egy kis variációval. Ezt a jógát fordulatokkal gyakorolhatja. A csavarok sok rugalmasságot biztosítanak, és minden bizonnyal segítenek az egyensúly kialakításában. A Matsyendrasana segít abban, hogy egészséges, fiatal és energikus legyél.

Tehát győződjön meg róla, hogy gyakorolja ezt az ászanát 5 percig kora reggel. A szívbetegségben és hátfájásban szenvedőknek kerülniük kell ezt az ászanát. Mielőtt gyakorolná ezt az ászanát, konzultáljon orvosával. Gyakorold ezt az ászanát a határaid között. Ez az ászana számos előnnyel jár.

A Matsyendrasana előnyei

A Matsyendrasana óriási előnyökkel jár a gyakorlóinak. Azt állítja, hogy elpusztítja a halálos betegségeket az emberi testben. Segít a kundalini nevű kozmikus energia felébresztésében is a testedben.

Segít a csípő, a váll, a nyak és a gerinc nyújtásában. Hajlamos arra, hogy megszabadítsa testét mindenféle fájdalomtól és fáradtságtól.

Ha isiász fájdalma vagy erős hátfájása van, akkor ennek a póznak a gyakorlása hosszú távon enyhíti a testét. Terápiásán hatékonynak tekintik asztmás és termékenységi zavarokban szenvedők számára.

Ez az ászana serkenti az emésztési rostot és segít az étvágy növelésében. Azok az emberek, akik gyakran szenvednek az emésztés problémájától, ezt az ászanát mindennapi tevékenységükbe be kell építeniük.

Sokan tisztában lehetnek azzal, hogy ez az ászana a vesét és a májat is stimulálja, és segíti a szervezet megfelelő működését. Sok nő gyakorolja ezt a jógát, hogy tompítsa hasizmait. Manapság mind a férfiak, mind a nők nagyon egészségtudatosak. Így megpróbálják felvenni a jógát a napi listájukba. Ez nemcsak energiát ad a testüknek, hanem hosszú távon megoldja a testproblémáikat is.