Ardha Navasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

Ardha Navasana közismert nevén Félhajó póz. Két szanszkrit szóból származik: Ardha és Nava. Ardha fele, Nava csónakot jelent. Ebben a pózban a test eléri a csónak alakját, és minden egyensúly a csípőre kerül. A fél csónak póz valóban nagyon előnyös az egészségügyi problémák gyógyításában. Sokan rendszeresen gyakorolják ezt a pózt.

Ardha Navasana Hogyan kell csinálni és előnyei

Valóban segít nekik a stressz oldásában és az emésztés növekedésének javításában. Ez a jóga ászana nagyon népszerű a fiatal lányok és fiúk körében, mivel segíti őket a testük tonizálásában. Mentálisan és fizikailag is megfelelő állapotban tartják magukat, ha naponta egyszer vagy kétszer megcsinálják ezt az ászanát. Tehát a csípő és a fenék hangzásához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket.

Ardha Navasana lépései

1. Először üljön a szőnyegre, mindkét lábát egyenesen széttárva maga elé.

2. Tartsa nyitva a szemét a póz során. A karokat szilárdan az oldalán kell tartani, míg a tenyerét a padlón kell tartani.

3. Vegyen egy mély lélegzetet, és lassan hajlítsa meg a térdét. Hagyja, hogy a térde a padlón legyen. Csak legyen kényelmes.

4. Most, egyenesen tartva a hátát, lassan emelje fel a szegycsontját, és hagyja, hogy a teste hátradőljön.

5. Most óvatosan emelje fel a lábát a térd magasságáig. Tartsa a vádli izmait párhuzamosan a padlóval, és hagyja, hogy a combok merőlegesek maradjanak a térdre.

6. A karokat azonos szinten kell tartani, és összhangban kell lenniük a lábujjakkal.

7. Maradjon a végső pozícióban, amíg csak lehet. Tartsa vissza a lélegzetét, amikor a végső helyzetben van.

8. Ezután lélegezzen ki, és lassan térjen vissza fekvő helyzetbe. Csak lazítsa el az egész testét.

9. Gyakorolj 3-4 kört. Minden kör után lazítson a shavasanában.

Az ászana teljes elérése után változások történhetnek. Ardha Navasana után egyszerűen kipróbálhatja a teljes navasanát. Bár az Ardha Navasana nagyon hasznos, de néhány embernek teljesen el kell kerülnie. Az alacsony vérnyomásban, menstruációban és fejfájásban szenvedőknek teljesen kerülniük kell ezt a pózt. Ha a gyakorló bármilyen térd- vagy nyaksérülést szenvedett, kérjük, kerülje az ászana elvégzését.

Ha asztmás beteg vagy szívproblémáiban szenved, ezt az ászanát teljesen kerülni kell. Az Ardha Navasana határozottan segít az erő és az erő növelésében a törzs egészében, de győződjön meg arról, hogy ezt az ászanát a korlátai között hajtja végre. Orvosi aggályok esetén forduljon fizioterapeutákhoz, akik sokkal jobb útmutatást nyújtanak.

Előnyök

Az Ardha Navasana számos előnnyel rendelkezik, amelyek hosszan tartó hatással vannak gyakorlójára. Az Ardha Navasana nemcsak növeli a test rugalmasságát, hanem segít a szilárdság építésében is. Segít a hasi szervek stimulálásában. Ezenkívül segít javítani a szervezet emésztőrendszerét.

Serkenti a szervezet anyagcseréjét, és segít az egyensúly fenntartásában is. Ez a póz segít a csípő hajlítóinak erősítésében is. A test összehangolását a gerinc nyújtásával is fokozhatja. Ez a testtartás javítja a test vérkeringését is. Ezenkívül szabályozza a hasnyálmirigy és a vese működését.

Tehát kezdje el gyakorolni ezt az ászanát mától. Győződjön meg róla, hogy ezt a pózt minden nap meg kell tennie. Kora reggel, ha 3-4 alkalommal megismétli ezt az ászanát, nemcsak felpezsdíti energiáját, hanem egész nap egészséges és fitt marad. Abban az esetben, ha a reggeli menetrend sűrű, kezdje meg akár esti órákban is.