Astavakrasana (Nyolc szög póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Az ászana vagy póz segít a test rendszerének szabályozásában, valamint ritmust és harmóniát hoz az elmédbe. Az egyik asana, amely valóban segít a csukló és a karok megerősítésében, az Astavakrasana vagy nyolc szög póz. Ez a jóga egyik legfejlettebb kar -kiegyensúlyozási pózja. Az Astavakrasana egy szanszkrit szó, ahol az asta nyolcat, a vakra pedig hajlítottat jelent. De neve a nagy hindu bölcs Astavakra névből származik. Ezt a pózt leginkább olyan gyakorlóknak ajánljuk, akik elérték a legmagasabb szintű jógát, és a jóga egyik legfejlettebb formájának tekintik. Ezért kérjük, legyen nagyon óvatos az ászana végrehajtása során. Ennek az ászanának a megismeréséhez kövesse az alábbi lépésről lépésre adott utasításokat.

Astavakrasana (nyolc szög póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Lépésről lépésre Astavakrasana:

1. Tegyen egy szőnyeget a padlóra.

2. Az ászana elindításához üljön a szőnyegre, és csak nyújtsa ki a lábát. Tartsa szilárdan a tenyerét, és a padlóra kell helyezni. Most, tartva a lábát hajlítva, nyújtsa ki egyenesen a lábát. Most lassan ölelje át a jobb térdét a mellkasához. Most vegyen 3 mély lélegzetet.

3. Most lassan vigye a jobb térdét a jobb vállához. De csak győződjön meg arról, hogy ebben a testtartásban a jobb combja a megfelelő tricepszen kell, hogy feküdjön.

4. Most húzza a vállát a hátára. Vegyen egy mély lélegzetet, és kezdje felemelni a csípőjét, és emelje fel a lábát is a talajról. Most óvatosan akassza bal bokáját egyenesen a jobb bokájára.

5. Lassan hagyja el a lélegzetét, csak húzza előre a vállát, 90 fokos szöget zárva be a könyökében. Ugyanakkor csak engedje meg, hogy a lába a jobb oldalon lengő helyzetben legyen. Ebben a testtartásban tartsa szilárdan a lábát, és csak nyomja össze a jobb karját a belső combjával.

6. Legyen ebben a testtartásban mondjuk körülbelül egy percig. E testtartás során csak egyetlen pontra kell összpontosítania. Próbálja meg, hogy az arca lefelé nézzen a föld felé. Most óvatosan térjen vissza eredeti helyzetébe. Ezután pihenjen 2-3 percig, és kezdje újra gyakorolni ezt a pózt. Másodszor megismételheti ezt a pózt, először a jobb lábával.

Ezt az ászanát rendkívül rugalmas embereknek kell elvégezniük. Valóban segít a törzsizmok megerősítésében. Azoknak az embereknek, akik ezt az ászanát tanulják, először meg kell tanulniuk egy jóga gyakorlattól. Ez nem csak abban segít, hogy jobban irányítson téged, hanem megvéd a sérülésektől is. A váll-, könyök- és térdsérülésben szenvedőknek teljesen kerülniük kell ezt a pózt. A testi alagút szindrómában szenvedőknek is kerülniük kell ezt a pózt. Határozottan módosíthatja ezt a pózt, ha kezdő. A lábak alatti erősítő használata jobban segíthet. Ha helytelenül tanultad meg, ez az ászana hatalmas előnyökkel jár. Nézzük az Astavakrasana előnyeit.

Az Astavakrasana előnyei:

  • Segít a központi izmok megerősítésében.
  • Ezenkívül segít a test tonizálásában, és fizikailag egészségesnek és egészségesnek tart.
  • Segít erősíteni a karok és a csukló izmait.
  • Ez az ászana nagyon jó stresszoldó. Segít növelni a koncentrációt, az egyensúlyt és a kitartást.
  • Ez az ászana nemcsak az izmok és a gerinc nyújtásában is segít. Segít távol tartani mindenféle krónikus problémától.
  • Ez a póz valóban segít az állóképesség kialakításában, és javítja a vérkeringést is.

Kezdje el tehát az Astavakrasana ászana tanulását mától. Ez nemcsak egészséges lesz, hanem játékos is. Szóval Boldog Tanulást.