Ayurveda jóga ászanák és előnyei

Az Ayurveda teljesen tudományos, és ez a terület elsősorban egy személy betegségének természetes kezeléssel történő gyógyítására vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a tabletták vagy más gyógyszerek bevétele helyett természetes eljárást alkalmaznak. különféle leveleket és gyümölcsleveket használnak a személy kezelésére. Eredetileg ősi gyakorlat volt, és az elmúlt napokban elveszítette jelentőségét, azonban ez a tudományos módszer ismét elnyerte fontosságát. Ezt a tudományterületet úgy fejlesztették ki, hogy ezt a módszert először csak kipróbálják és kísérletezik az emberrel, és csak azután gyakorolják a kereskedelemben.

Ayurveda jóga ászanák és előnyei

az emberek általában tévednek azzal, hogy ezt a módszert csak fizikai problémákra lehet alkalmazni, de az igazság az, hogy ugyanolyan hasznos, ha mentális stabilitásról van szó. Ezt a módszert rendkívül pihentetőnek tartják a testnek és a léleknek egyaránt. Mély békét okoz az elmében, és segít a személynek, hogy megszüntesse a mindennapi problémákat, és alaposabban szemügyre vehesse az életet.

A jóga ezzel szemben a test állapotának javítását jelenti bizonyos testhelyzetek, gyakorlatok és légzőgyakorlatok végrehajtásával. Az Ayurveda jóga olyan gyakorlatot jelent, ahol a jógát és az ayurvédát együtt végzik. Bizonyos testtartásokat vagy gyakorlatokat írnak elő a személynek a beteg testében lejátszódó problémáknak megfelelően.

ayurveda jóga

A testben előforduló fizikai problémák többsége a doshsa egyensúlyhiányához kapcsolódik, vagyis a három energiához, amelyek állítólag léteznek egy személy testében, amely felelős a fiziológiai betegségekért. Röviden, az egyensúlyhiány vagy a zavarok a három dosha bármelyikében fizikai problémákat okozhatnak. Ezt viszont az ayurvéda és a különböző testtartások és gyakorlatok elfogadásával lehet kezelni. gyakorlatok segítik a szervezetet az egyensúlyhiány helyreállításában, és a helyes útra hozza a testet. A személy természetesen kezelést kap, és nincs mellékhatása.

Összesen háromféle energia létezik, amelyek képesek érintetlenül irányítani minden fizikai funkciónkat. Ezen energiák bármelyikének megszakadása problémákat okozhat. mindhárom dohát mellékhatásaikkal említettük az alábbiakban-

Pitta Dosha:

Ez az energia felelős az összes tápanyag és ásványi anyag fogyasztásáért. az anyagcsere -rendszer megfelelő működéséhez is vezet, és egész nap aktív marad. Ezenkívül ez segít az élelmiszer megfelelő emésztésében, és kivonja az összes szükséges vitamint és ásványi anyagot, amelyekre a szervezetnek szüksége lehet a megfelelő működéshez..

Bármilyen egyensúlyhiány azonban izgatottsághoz és frusztrációhoz vezethet. a személy nyugtalannak és depressziósnak érezheti magát. Az élelmiszer helytelen emésztése nemkívánatos fekélyekhez és forrásokhoz vezethet. a személy szédülhet is. Ennek kezelésére a legjobb módszer az, ha természetes emésztőtabletta van, és olyan gyakorlatokat végez, amelyek az élelmiszer emésztéséhez vezethetnek.

Vata Dosha:

A Vata dosha elsősorban a vér megfelelő keringéséért felelős a szervezetben. Ez az energia segíti a testet a megfelelő mozgásban, és biztosítja a megfelelő mozgásfunkciókat. Valójában még a szív működése és a legkisebb mozgás is, mint a szem pislogása vagy a lábujjak vonaglása, függ ettől a dózától. ezen energia egyensúlyhiánya súlyos szorongást okozhat. A személy megfeszülhet a helytelen mozgás miatt. Ennek azonban van megoldása is. Bizonyos gyakorlatok rendszeres gyakorlása visszaállíthatja az energiaszintet a normális szintre.

Kapha Dosha:

A Kapha Dosha arra az energiára utal, amely felelős a test víz egyensúlyáért. Hidratálja a bőrt, és vízzel is ellátja a test különböző szerveit. Ennek az energiának az egyensúlyhiánya bizonytalanságot okozhat, ahol a megfelelő egyensúly megtarthatja az embert nyugodtnak és szeretőnek. a személy gondoskodó marad, és megbocsátó természete is lesz.

Az Ayurveda jóga nem új technika, és tudományos okokból világszerte elfogadott. Rendszeresen gyakorolni kell a testtartást és be kell venni a természetes gyógyszereket, hogy fenyő maradjon, és a három létfontosságú energia kiegyensúlyozott legyen..