Az Eka Pada Raja Kapotasana végrehajtása és előnyei.

A jóga az indiai kultúra szerves része volt, és gyorsan helyet teremt magának világszerte. Az Eka Pada Rajakapotasana kiváló jóga -ászana, amely segít enyhíteni a csípő, az isiász és a hátfájást. Ennek az ászanának a gyakorlása segít természetes módon kinyitni a csípődet. Ezenkívül számos előnye van az Eka Pada Rajakapotasana végrehajtásának, mint például a szorongás, a félelem, a traumák és a felhalmozott stressz csökkentése.

Eka Pada Rajakapotasana

Nézzük végig ezt a cikket, hogy többet tudjunk az Eka Pada Rajakapotasanáról és annak végrehajtásáról.

Mi az Eka Pada Rajakapotasana jóga?:

Az Eka Pada Rajakapotasana vagy királygalamb-póz egy hátra hajló ülő ászana, amely óriási előnyökkel jár a tested számára. Ennek az ászanának a jelentése eka = egy, pada = láb vagy láb, raja = király, kapota = galamb. A yin jóga formájában hattyúpóznak is nevezik. A következő szakasz az összes előnyét tárgyalja, amelyet ezen ászana gyakorlásával kaphat.

Az Eka Pada Rajakapotasana előnyei:

Bemutatjuk Önnek az Eka Pada Rajakapotasana rendszeres előadásával járó előnyöket.

1. Növeli a csípő rugalmasságát:

Az Eka Pada Rajakapotasana előadása növeli a csípő régió vérkeringését, növelve mozgástartományát.

2. Az alsó hátfájás enyhítése:

Az Eka Pada Rajakapotasana, más néven galambpóz, enyhíti az alsó hátfájást azáltal, hogy támogatja az alsó hátizmokat és a gerincet. Ezenkívül segíti a tónust és erősíti a hát- és hasizmokat.

3. Segít a húgyúti problémákban:

Az Eka Pada Rajakapotasana masszírozza a belső szerveket, ami segít hatékonyan kezelni a húgyúti problémákat.

4. Feszíti a vállát, a mellkasát, a nyakát, a hasát, az ágyékát, a psoasát és a combját:

Az Eka Pada Rajakapotasana számos fizikai előnnyel jár, mint például az ágyék, a psoas, a comb és a fenékizmok kiterjesztése. Ezenkívül segít meghosszabbítani a csípőhajlítót és megnyitja a csípőízületeket. Ezenkívül segíti a psoas izmok meghosszabbítását a lábak keresztbeállításával.

5. Javítja a testtartását:

Az Eka Pada Rajakapotasana gyakorlása javítja az összehangolást, az ülőhelyzetet és növeli a csípő rugalmasságát. Tehát gyakorolja ezt az ászanát a lehető leggyakrabban, hogy hatékonyan javítsa a testtartását.

6. Kiadja a negatív érzéseket:

Az Eka Pada Rajakapotasana előnyei nemcsak fizikai, hanem mentális egészségügyi előnyökkel is járnak. Ez az ászana segít hasznosítani a pozitív energiádat, felszabadítva a negatív érzéseket, például a stresszt, a félelmet, a traumát és a szorongást.

Az Eka Pada Rajakapotasana végrehajtásának lépései:

Íme néhány egyszerű lépés az Eka Pada Rajakapotasana hatékony végrehajtásához:

 • Gyere az asztallapra úgy, hogy a kezét a padlón tartja, kissé távol a vállától és a térdétől a csípő alatt.
 • Most csúsztassa be a jobb lábát, miközben a sarka a bal térd felé néz, és vegye a jobb térdét a jobb csukló mögé.
 • Most egyidejűleg csúsztassa hátra a bal lábát, és ejtse le a jobb csuklóját a padlóra.
 • Míg a bal lába egyenes marad, hogy rendezze a pózt, egyenesítse ki a bal térdét. Kilégzéskor engedje le a törzsét. Ezután haladjon előre, miközben kinyújtja a karját, majd vissza a törzs -előkészítéshez.
 • Most emelje fel a törzsét a combtól, miközben ujjait a padlóba nyomja. Most egyszerre hosszabbítsa meg a hát alsó részét a farokcsont előrenyomásával.
 • Ezt követően hagyja, hogy a szegycsontja a mennyezet felé nézzen, emelve a törzsét a bordán. Ezután, miközben a fejét hátrafelé veszi, hozzon enyhe befelé ívet a nyakába.
 • Fogja meg a bal térdét a kezével, miközben meghajlítja, és érintse meg vele a fejét. Remin ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd lassan hagyja a bal lábát a padlóhoz.
 • Ezután egyenesítse ki a fejét, és tegye a kezét a padlóra, miközben a törzset előre hozza.
 • Most csúsztassa hátra a jobb lábát úgy, hogy felemeli a jobb csípőjét a padlóról, miközben a bal lábát a térdre hozza.
 • Lassan térjen vissza az asztallap helyzetébe pihenés közben.

Óvintézkedések és kik kerüljék el az Eka Pada Rajakapotasana -t?

Íme a néhány óvintézkedés listája, amelyeket meg kell tennie, és azok az emberek, akiknek el kell kerülniük az Eka Pada Rajakapotasana végrehajtását.

 • Javasoljuk, hogy szilárd alapot teremtsen ehhez a pózhoz, hogy elnyelje a súlyváltozást, miközben a jobb térdét a jobb csuklója mögé emeli, mert a súly a jobb oldal felé tolódik el.
 • A bal lábat tartsa a test mögött és egyenesen. Győződjön meg arról, hogy a lábak megfelelő helyen vannak, hogy elkerülje az izomsérülések esélyét.
 • A legjobb, ha a sarok elhelyezésére összpontosít, amikor visszacsúsztatja a lábát, hogy a medence a padlóra kerüljön. Végezze el ezt a pózt türelemmel, mert a jobb térdre nehezedő nyomás megnövekedhet, ha a bal csípő elhelyezése zavaros.
 • Az ászana gyakorlását kerülniük kell azoknak, akik sérültek a váll, a térd, a boka, az ágyék és a medence területén.
 • Kerülje az Eka Pada Rajakapotasana végrehajtását, ha a terhesség utolsó szakaszában van. Ehelyett forduljon orvoshoz, hogy elvégezze ezt az ászanát a terhesség kezdeti szakaszában.
 • Az ülőideg -betegségben szenvedőknek kerülniük kell ezt az ászanát, mivel ez ronthatja a helyzetet.

Ha azt tervezi, hogy egy olyan edzést foglal magában, amely egyszerre hatékony és nem fárasztó a test számára, akkor a jóga hatékony módszer. Az Eka Pada Rajakapotasana segít kinyitni a csípődet, és számtalan előnnyel jár a tested számára. Reméljük, hogy ez a cikk ötletet adott Önnek erről az ászanáról és annak végrehajtásáról. Ne felejtse el tudatni velünk, ha hasznosnak találta ezt a cikket!

Jogi nyilatkozat: Az ebben a cikkben említett tippek és javaslatok tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsokat. Mindig biztonságos orvoshoz vagy dietetikushoz fordulni, mielőtt bármi újat kipróbálna.

GYIK:

1. Melyek az előkészítő pózok az Eka Pada Rajakapotasana végrehajtása előtt?

Válasz: Az alábbiakban bemutatjuk azokat az ászanákat, amelyekre szüksége van a gyakorlatban, hogy könnyedén elvégezhesse az Eka Pada Rajakapotasana -t.

 • Surya Namaskar (napüdvözlet).
 • Baddha Konasana (kötött szög póz).
 • Ado Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz).
 • Tri Pada Adho Mukha Svanasana (háromlábú, lefelé néző kutya póz).

2. Kinek nem szabad előadnia az Eka Pada Rajakapotasana -t?

Válasz: Ez a jógapóz sok stresszt okozhat a csípőben, a térdben és a lábfejben. Ezért a súlyos csontritkulásban szenvedők kerüljék ezt a jógapózot, hogy elkerüljék a további stresszt.

3. Biztonságos -e az Eka Pada Rajakapotasana terhesség alatt történő elvégzése?

Válasz: Hacsak nem gyakorolt ​​jógát még a terhesség előtt, akkor a legjobb, ha szakemberhez fordul. A terhesség második és harmadik trimeszterében a módosított galambpóz biztonságosnak tekinthető. Állítsa le magát bármilyen testtartástól, ha a testére hallgatva kellemetlenséget okoz. Mielőtt bármilyen fitneszprogramhoz csatlakozna, konzultáljon orvosával, különösen, ha terhes.