Az Upavistha Konasana előnyei és hogyan kell helyesen csinálni! (Nyitott szög)

A jóga világa valójában egy hatalmas hektárnyi nyugodt testmozgás, mint a nyújtás és csavarás, amely egy kis szabályozott légzéssel jár, és ezáltal egyszerűen elkényezteti ezt a fitneszformát, és számos előnnyel járhat. Sok okból a jógát egyszerűen fitnesz technikának tekintik, de a valóság ennél sokkal mélyebb.

Az Upavistha Konasana előnyei és hogyan kell helyesen csinálni

A jóga nemcsak a test gyógyítója, hanem a zaklatott elme gondozója is. A jóga nemcsak az egészséges test kedvence, hanem nyugodt menekülés a nyugalom felé, így a mai cikkben egy ilyen jógáról, az Upavistha konasana -ról beszélünk.

Ezt a következőképpen teheti meg:

Az Upavistha Konasana népies kifejezéssel Ülő széles látószögű póz néven is ismert, ahol az „Upavistha” ülést jelent. Amint azt korábban említettük, a legtöbb jóga az edzés részeként a test nyújtására összpontosít, néhány alkalmi csavarral lefelé. A jóga másik fontos aspektusa a szabályozott természetes légzés, ahol tudatában van légzésének és irányítja azt anélkül, hogy túl kényelmetlenné tenné a dolgokat.

Eközben érdemes néhány tippet is követni, amelyek jól jönnek gyakorlás közben.

1) Ha kezdő vagy, nehéz lehet a törzset a padlóra vinni. Amit tehet, vegyen egy vastag hengerelt takarót, és fektesse maga elé, ügyelve arra, hogy a hosszú tengely merőleges legyen a medencéjére. Most leteheti a törzsét erre.

2) Győződjön meg arról, hogy a bél és a gyomor üres, amikor elkezdi csinálni az ászanát. Javasoljuk, hogy étkezését legalább 4-6 órával korábban vegye be. Ez biztosítja az étel megemésztését és elegendő energiát biztosít.

3) A legjobb, ha az ászanát reggel végezzük. De ha lemarad, este is megteheti.

Az ászana Upavistha konasana -t az alábbiakban ismertetjük. Nézd meg, hogyan tudod megtenni.

 • Üljön le a dandasanában vagy a személyzet pózában.
 • Döntse hátra a törzsét, kicsit a kezére, és most emelje fel és nyissa ki a lábát, nagyjából 90 fokos szögben.
 • Kezét a padlóhoz nyomhatja. Tolja előre a fenekét. Próbálja kissé szélesíteni a lábát, inkább 20 fokos szögben.
 • Fordítsa kifelé a combját, és nyomja a padlóhoz, hogy a térdsapka egyenesen felfelé nézzen.
 • Amikor ebben a helyzetben van, tegye előre a kezét a lábak között, és tartsa karját erősen.
 • Minden előrehajlásban helyezze a hangsúlyt a csípőízületek mozgatására és az elülső törzs hosszának megőrzésére.
 • Folytassa az előrenyomást minden kilégzéskor, amíg el nem éri a lábak hátsó szakaszának nyújtását.
 • Maradjon ebben a helyzetben egy percig.

Ez nyújtást okozhat a combizmában vagy a vádliizmokban, de idővel enyhül.

Lélegezzen be mélyeket, miközben most felemeli karját a feje fölé, egyenesítse ki a hátát, miközben lehajol, hogy ujjaival megérintse a lábujjait. Egy extra segítség ebben az időben segíthet a lábak szélesítésében vagy kinyújtásában. Zárja be a pozíciót, miközben visszatartja a lélegzetét.

Most lélegezzen ki, és üljön fel, és lépjen hátra.

Parsva Upavistha Konsana:

Itt van egy lépésről lépésre útmutató a helyes cselekvéshez.

 1. Üljön le a személyzet pózában, és nyújtsa ki a lábát a lehető legszélesebbre. Ügyeljen arra, hogy a lábujja és a térdsapkája felfelé mutasson.
 2. Csavarja ki a derekát, hogy a jobb láb felé nézzen. Lassan lélegezzen ki. Kilégzés közben sétáljon a kezével a jobb lábához, és hozza a homlokát a térdéhez.
 3. Tartsa előre a jobb lábát, és enyhén hajlítsa meg a könyökét. Ez ellazítja a vállát és a nyakát.
 4. Lassan mélyítse el a nyújtást a hátában, finoman nyomva ki a sarkát, és húzza a lábujjait a testéhez.
 5. Tartson néhány lélegzetet.
 6. Amikor elengedi, tegye be a kezét, és tekerje fel a gerincét.
 7. Most ismételje meg ugyanazt a másik oldalon.

Az Upavistha Konasana előnyei:

 • Ez egy jó nyújtó gyakorlat a tested számára, közvetlenül összefüggésben a magasság növekedésével. A szakértők szerint, ha megfelelően kinyújtja alsó végtagjait, majd megpróbálja visszatartani őket a tenyerében, akkor az egész test kinyúlik a megpróbáltatások során. Ezért óriási esély van arra, hogy néhány centimétert hozzáadjon magához ezzel a gyakorlattal.
 • Ez a gyakorlat az alsó végtagok jó szilárdságát is jelenti, ahol a nyújtás az izmokat erősíti.
 • Ahogy lehajol és nyújtja a testét, a gyomra égeti az összes felesleges zsírt a has környékén, ezáltal elősegítve a fogyást. A lapos has mellett a hasi szervek is jó masszázst kapnak, ami egészségesebb bélt eredményez.
 • Sokan azt mondják, hogy ez a gyakorlat jó nyugtató. Amint maximálisan kinyújtja magát, megnyújtott izmainak enyhe elégedettségi csípése megnyugtatja az elmét.

De mire kell vigyáznia? Vessen egy pillantást az óvintézkedésekre, amelyeket tudnia kell az upavistha konasana során.

 1. Abban az esetben, ha alsó hátsérülése van, üljön le egy magasra hajtott takaróra. Tartsa függőlegesen a törzsét.
 2. Ügyeljen arra, hogy ne kerekítse az ágyéki gerincet. Ez segít megelőzni a lemezekkel kapcsolatos problémákat.
 3. Azok, akiknek krónikus hátfájásuk van, kerüljék az ászana elvégzését, vagy győződjenek meg róla, hogy szigorú felügyelet mellett teszik.

Ellenjavallatok:

 1. Az Upavistha Konsana nagy nyomást gyakorol a combokra és a térd hátsó részére. Ha túl sok stressz van ezeken a területeken, kerülje az ászana elvégzését. A rugalmasság idővel és gyakorlattal jár.
 2. Ne menjen mélyebbre a pózban, ha erőt gyakorol a hátára, mivel az alsó hátizmok és a farizmok maximálisan megnyúlnak.

Ne feledje azonban, hogy ennek előnyeit csak akkor élvezi, ha őszintén és naponta gyakorol. Vigyázzon az ellenjavallatokra, és tartózkodjon attól, ha a legkisebb kellemetlenséget tapasztalja. A nyújtó gyakorlat célja a magasság növelése, és hasznos az izmok tonizálásában is. Kezdje el ma csinálni, és nézze meg, hogyan befolyásolja pozitívan a testét.