Bakasana (varjúpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Sokan gyakran kezdik a jógagyakorlattal, csak akkor, ha bármilyen krónikus betegségben vagy egészségügyi szövődményben szenvednek. De ha a betegség szövődményei előrehaladtak, ne érezze úgy, hogy egy bizonyos határ után még a jóga számára is kissé nehezére esik csodákat tenni. Ezért gyakran azt javasolják, hogy a jógát vagy az ászanát nagyon fiatalon kell végezni, mivel ez számos egészségügyi előnnyel jár.

Bakasana (varjúpóz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Szeretnél megtanulni egy ászanát, amely nemcsak jobb, hanem egyszerű is. A Bakasana egy olyan ászana, amely nagyon nehéznek tűnhet, de ez a legegyszerűbb ászana. A Bakasana szanszkrit szó, és daru póz néven ismert. Ez a jógapóz a legértékesebb, mivel enyhíti a félelmet.

Ha azt tervezi, hogy megtanulja a Bakasana-t, kövesse az alábbi egyszerű utasításokat:

A Bakasana végrehajtásának lépései:

 •  Helyezze magát a szőnyegre álló helyzetben. Ez az egyik póz, amelyet más ászanával kell kezdeni. Kezdje ezt az ászanát azzal, hogy először a hegyi póz testhelyzetében van, összeszedett lábakkal.
 • Most lassan hajoljon lefelé, karjait a térd közepére téve.
 •  Óvatosan tegye a tenyerét a szőnyegre, és csak széttárja az ujjait. A vállaknak nem szabad érintkezniük a testével, és el kell hagyniuk egymástól.
 • Most kezdje el felfelé emelni a csípőjét. Emelje olyan magasra, amennyire csak tudja. Emelés után kezdje el könyökét oldalra hajlítani úgy, hogy a karok hátsó része a térdén támaszkodjon.
 •  Miután elérte ezt a pózt, nézzen le, és koncentráljon egy pontra, hogy növelje koncentrációs szintjét. Lélegezzen be, és próbálja a lábára helyezni testének súlyát, hogy izgalmasabbá tegye az ászanát.
 • Lassan lélegezzen ki, tartsa magát ebben a testtartásban, mondjuk 3-4 percet. Most engedje le a lábát, és óvatosan térjen vissza eredeti helyzetébe.

Ha kezdő vagy ebben a pózban, akkor kissé fájdalmas lehet a csuklód. Szóval csak egy kicsit legyen óvatos. Próbálja elkerülni ezt a testtartást, ha csukló- vagy kar sérülései vannak. A terhes hölgyeknek is kerülniük kell ezt az ászanát. A Carpal tunnel szindrómában szenvedőknek teljesen kerülniük kell ezt az ászanát. Ezt a pózt lehetőleg a kora reggeli órákban kell elvégezni.

Ez a póz sok erőt és rugalmasságot biztosít gyakorlójának. Sokan azt mondják, hogy ez az ászana tökéletesen meggyógyítja a testedet. Ez a póz segít a test tökéletes egyensúlyának biztosításában. Hatalmas egészségügyi előnyök társulnak ehhez az ászanához. Olvasson tovább, hogy megtudja egészségügyi előnyeit.

Egészségügyi előnyök:

A Bakasana hatalmas előnyökkel jár a testünk számára-

 • Valóban segít a test tonizálásában, és magas szintű támogatást nyújt a központi izmoknak.
 • Rugalmasságot ad a gerincének a felső hát túlzott nyújtása miatt.
 • Valóban elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését, ezáltal csökkenti a savképződési hajlamot, és segít felgyógyulni a gyomorégés fájdalmából.
 • Ez a testtartás hozzájárul a test általános fejlődéséhez. Ez nemcsak a koordinációt és a koncentrációt segíti, hanem a test egyensúlyát is biztosítja.
 • Segít a szervek, különösen az ágyék és a has stimulálásában.

Az ászana közben úgy érezheti magát, mint egy madár, és a levegő nagyon fontos szerepet játszik a felfogásban. Tehát kezdje ezt a pózt mától. Valóban segít megőrizni fizikailag és egészségesen. Kezdje tehát a tanulást és a boldog gyakorlást. Bármilyen fájdalom esetén forduljon szakemberhez.