Bhekasana (békapóz) – Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

Ha térd- vagy ízületi fájdalmai vannak, próbálja meg a Bhekasana -t. A név a szanszkrit Bheka szóból származik, amely békát jelent, az ászana pedig testtartást jelent. A Bhekasana -t Mandukasana néven nevezik, amelynek különböző változatai vannak. Ülő életmódunk és rossz munkahelyi helyzetünk miatt a fizikai tevékenységeket elhanyagoljuk.

Bhekasana (békapóz) Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

Gyakran feszes csípőhöz és fáradtsághoz vezet. Ha a békapózot felveszi a napi tevékenységi listájára, az nemcsak segít a fájdalom és az ágyékfájdalom gyógyításában, hanem növeli a test alapvető izmait.

Bhekasana egyszerű lépésekben:

1. Először is, üljön könnyű testtartásban. Tartsa keresztbe a lábát, és lazítsa meg a testét, csak legyen egy kényelmes zónában. Most lassan kezdje el maga mögött hozni a kezét, emelje fel a mellkasát, és legyen kéznél. Csak hagyja, hogy a kulcscsontjai kiszélesedjenek. Kezdje el bővíteni a mellkas izmait, és nyújtsa meg a nyakát.

2. Most feküdjön fejjel lefelé, terhelje a hasát, és alakítsa át testét bhandasana testtartássá. Tartsa laposan a lábát és a csípőjét egymástól. Győződjön meg arról, hogy a lábujjai hegyesek, a mennyezet felé néznek.

3. Most kezdje el kinyújtani a karját, és fogja össze mindkét lábát a kezével.

4. Most óvatosan emelje fel a mellkasát, amilyen magasra csak tudja. Kezdje el lassan lélegezni. Emelés közben kezdje összepréselni a vállait. Ne feledje, hogy minél magasabbra emeli a mellkasát, annál könnyebben foghatja a lábát.

5. Tartsa magát ebben a testtartásban, mondjuk körülbelül 1 percig. Ezután lassan engedje el a testét. Miután rájött, hogy teste csak feküdjön a földön, és pihenjen egy ideig

Sokan a korai szakaszban Ardha bhekasana pózban vagy fél békák pózában kezdenek, mert a teljes béka pózba való belépés nem biztos, hogy könnyű az Ön számára. Az ászanát úgy is variálhatja, hogy megerősíti a bordája alatt. Egyszerűbbé teszi az ászanát.

Ezt az ászanát teljesen kerülni kell, ha bármilyen háttal áll szemben, vagy igazodnia kell. Még a térdet vizsgáló embereknek is meg kell próbálniuk elkerülni ezt a pózt. Ebben a pózban csak próbáljon belélegezni és kilélegezni, amennyit csak tud. Valóban segít megőrizni az egészséges egyensúlyt.

Előnyök:

A jóga gyakorlatok nagyon jót tesznek az egészségnek. Az olyan nehéz pózok gyakorlása, mint a Bhekasana, minden bizonnyal kiterjeszti mindennapi tapasztalatainkat. Még azoknak is, akik több mint 25-30 éve gyakorolják ezt a pózt, valami újat és kihívást tapasztalhatnak. Ez a póz nemcsak a test rugalmasságát növeli, hanem a test rugalmasságát is, ahol szükséges.

A Bhekasana közismerten stimulálja az energiát. Ha sportember vagy, akkor ezt az ászanát minden nap gyakorolnod kell. Ez nem csak az izmok nyújtásában segít, hanem kiirtja a testet mindenféle merevségtől. Ezt az ászanát nagyon hatékonynak tartják a stressz és a szorongás enyhítésében. A menstruációs görcsök kezelésére is terápiásnak tekintik.

A Bhekasana nemcsak erősíti, hanem stimulálja is a has szerveit. Biztos hallottál arról, hogy megfiatalítja a térdízületeket, és növeli a méh és a petefészkek véráramlását. Javítja a gerincoszlop igazodását, ezáltal javítja az általános testtartást.

Tehát ha egészséges és stresszmentes életre vágyik, kezdje el a jógázást mától. De ha aktiválni és erősíteni akarja az izmait, és sokoldalúbbá szeretné tenni, akkor a Bhekasana a legjobb ászana az Ön számára. Ne késlekedjen tovább, csak kezdje el.