Dandasana (személyzet póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga, amely hazánk gyökereiből, Indiából ered, a legszélesebb körben használt mozgásforma a szellemi, fizikai és mentális egészség érdekében. A jóga gyakorlatok hatékonyságát az évek során bebizonyították. Nem csak a testet erősíti, hanem erősíti és tisztítja az elmét. A jóga gyakorlása kiváló lehetőség a súlyos betegségek és betegségek megelőzésére.

Dandasana

Ha a jógát naponta gyakorolják, számos mentális egészségügyi problémával küzdhet, mint például a depresszió, az alvászavar, a haragproblémák és így tovább. A megszámlálhatatlan számú jógás testtartás közül itt van egy igazán egyszerű, mégis hatásos, amelyet kipróbálhat. Ezt Dandasana -nak vagy Stick Stick testtartásnak hívják. Vedd be ezt a jógagyakorlatot a napi rutinodba az egészséges és jobb élet érdekében.

Dandasana (személyzeti póz):

Hogyan kell csinálni:

Mielőtt belemennénk a részletekbe, hogy ez a gyakorlat milyen előnyökkel járhat Önnek, itt vannak a lépésről lépésre szóló utasítások ennek a testtartásnak a végrehajtásához. Ez egy nagyon egyszerű jógikus testtartás. A danda szanszkritul botot jelent, az ászana pedig testtartást. Így a névbot vagy a személyzet testtartása helyesen van. Először is, üljön kényelmesen.

Ha akarja, használhat takarót vagy szőnyeget. Most ülj egyenesen. A felsőtestnek felállónak, de lazának kell lennie. Javasoljuk, hogy falat használjon azok számára, akiknek hátproblémáik vannak, vagy nehézségekbe ütközhetnek a póz tartásában. Ezután nyújtsa ki lábait maga előtt. Tartsa a lábát és a lábát csípő szélességben és párhuzamosan.

Ülő csontjait a padlóba kell nyomni, miközben a feje búbját a mennyezetre irányítja, ahogy meghosszabbítja és megerősíti a gerincét. Tartsa szilárdan a combjait, és nyomja le őket a padlóhoz támaszért. A tenyérnek a padlón kell lennie a csípő mellett.

Tartsa a törzsét egyenesen, de lazán. Ezenkívül lazítsa el egyszerre a vállát. Az alsó részét földelni kell, miközben ellazítja a lábát. Miközben legalább harminc másodpercig tartja a pózt, lélegezzen be és lélegezzen ki ennek megfelelően. Kövesse figyelmesen az utasításokat, és biztos benne, hogy helyesen teszi.

Hogyan segít nekünk:

A testtartás javítói:

Az első és legalapvetőbb előny, amit a bottartó test tesz a testünknek, hogy javítja a testtartásunkat. Hosszabbítja vagy nyújtja gerincünket a hátizmaink kiegyenesítésével együtt. Ezért vegye be ezt a gyakorlatot a jóga rutinjába, és mindezek biztosítják a jobb testtartást.

Dandasana (személyzet póz) - Hogyan kell csinálni és előnyei

Sérülésekkel szembeni ellenállás:

A Dandasana gyakorlása a vállunkat és a mellkasunkat is kinyújtja. Ezzel párhuzamosan táplálja testünk ellenállását a hát- és csípősérülésekkel szemben.

Jobb emésztőrendszer:

Ez a jógás testtartás nemcsak javítja az emésztőrendszerünket, hanem serkenti a vérkeringést is. A kontrollált és rendszeres légzés, miközben tartjuk a pózt, miközben kinyújtjuk felsőtestünket, jót tesz az emésztésnek. Búcsúzzon emésztési problémáitól ezzel a gyakorlattal.

A test tudatosítása és az agysejtek megnyugtatása:

Ez tudatosítja bennünk a testünket. Nem csak a bot vagy a személyzet testtartása előnyös a testünk számára, de ugyanúgy az elménk számára is. Segít agysejtjeink megnyugtatásában. Segít megnyugtató hatást kifejteni az elménkben. Ennek a jógás testtartásnak a tíz perces gyakorlása csodákat tesz a mentális egészségével.

Javítja a test összehangolását:

A Dandasana beépítése a napi jóga -rendszerünkbe javítja testünk összehangoltságát. Enyhe nyújtást nyújt a combizmok számára is. Ezért ezt a gyakorlatot olyan aktív embereknek ajánljuk, akik olyan tevékenységekben vesznek részt, mint a sport vagy a tánc.