Halasana (eke póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A halasana jóga póz vagy eke póz az egyik legkedvezőbb jóga testtartás, amellyel helyreállíthatja testét számos belső fájdalomtól, és újjáélesztheti idegrendszerét. Ez a fajta ászana mozgékonyá és rugalmassá teszi a tested, és sokat segít a pihenésben is. Bebizonyosodott, hogy ennek az ászanának a végrehajtása stresszes környezetben hatékonyan csökkenti a túlzott stresszt, és nyugalmat és önbizalmat biztosít.

A szakértők azt javasolják, hogy az eke testtartást, valamint más jógapózokat végezzenek naponta, hogy egészséges és kecses életet élhessenek. A többi pózhoz képest a halasana fejlett.

Halasana (eke póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

A „hala” jelentése „eke”, az „ászana” pedig „testtartást vagy pózt” jelent. Ezért a halasanát eke jóga testtartásnak vagy póznak is nevezik. Ez a különleges jóga testtartás újjáélesztheti a testet belülről, és jó a vérsejteknek is. Ha súlyos betegségben szenved, akkor ezt a jógapózt újra egészségessé teheti.

Hogyan kell csinálni Halasana?

Ez az egyik legfejlettebb jógapóz, és őszintén szólva nem könnyű. Szükséged lesz egy szőnyegre, egy sztreccsnadrágra, és egy olyan elmere, aki hajlandó elviselni a nyújtás fájdalmát.

Először is feküdjön a szőnyegen, karját oldalra szorítva. Emelje fel a lábát 90 fokos szögben. Ezután nyomja meg a tenyerét, és lassan emelje fel a derekát úgy, hogy a lábszög érintetlen marad. Hajlítsa meg a derekát úgy, hogy a lábujjai a fejéhez érjenek a padlóhoz, és pihentesse egy ideig.

A mozgásnak lassúnak kell lennie, különben ha kezdő vagy, megsérülhetsz. A jóga testtartás során elengedhetetlen a lábak egyenes tartása. Miközben a lábát a fejével szemben lévő padló felé nyújtja, ügyeljen arra, hogy a nagylábujjakkal nagyon lassan érintse meg a talajt.

Tartsa jó nyomással a derekát és a kezét, hogy fenntartsa a megfelelő egyensúlyt. Használja a lapockát a testsúly kiegyensúlyozásához, és tolja mindkét kezét a fej fölé. Csatlakoztassa az ujjait, és lazítsa el a könyökét.

Most mozgassa előre a testét, csak egy kicsit, és tegye előre a hüvelykujját. Számoljon 1 -től 100 -ig, amíg ezt a pozícióját fenntartja, és e 100 számolás után félelmetes égést kap. A számolás befejezése után tegye az ujjait a fej fölé, nyomja a tenyerét a padlóhoz, és lassan hozza az egész testet a padlóra a kiindulási helyzetbe.

A Halasana előnyei:

Ez a jóga testtartás sikeresen megszünteti a székrekedést és sok más gyomor -bélrendszert. Ez a mozgás hatékonyan csökkentheti a hasi zsírt is. A Halasana táplálja a test belső szerveit, például a pajzsmirigyet, a hasnyálmirigyet, a lépet, a vesét stb. Ha magas a vérnyomása, akkor ez a jógapozíció sikeresen stabilizálja a vércukorszintet.

A nők számára a halasana gyógyíthatja a menstruációs rendellenességeket.

Ez az ászana javíthatja a memóriát és az emlékezési képességet. Feszíti a gerincet, és mentesíti a hátat az életkorral járó problémáktól. A tüdőkapacitása is megnő.

Tipp – A megfelelő belégzést és kilégzést a halasanával kell elvégezni.