Karnapidasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A tökéletes módja annak, hogy szellemileg és fizikailag is fitt állapotban tartsa magát, ha elmerül a jóga világában. A jóga a testproblémák meghatározó gondozója volt, és megfelelt annak a nyugalomnak, amelyet az elméd elér, ha ezen az úton jár. A jógát az elmúlt években és még sok más gyakorlattal gyakorolták, és az utóbbi években megbirkóztak azzal az őrülettel, hogy fitten tartják magukat. A mai világ jobban érdekli azokat az egyszerű módszereket, amelyekkel távol tarthatja magát a flabától, miközben apró tippeket és trükköket keres a véget nem érő apró testproblémák megszüntetésére. A mai cikkben egy ilyen jógáról fogunk beszélni, Karnapidasana néven, és az előnyökről, amelyekkel eláraszthat minket.

Karnapidasana

Karnapidasana (térd -fül póz):

A Karnapidasana térdtől fülig pózként is ismert, ahol a „karna” elsősorban a „füleket” jelentené. A testcsavarások és a nyújtások lágy mély légzéssel párosuló folyamatán keresztül ez a jóga testtartás kezdőknek nem biztos, hogy gyerekjáték. Amikor azonban elkezdjük felfedni a hozzá kapcsolódó előnyöket, akkor elbizonytalanodna.

Hogyan kell csinálni?

  • A kezdéshez helyezze magát egy jógaszőnyegre. Ez egy kicsit nehéz lehet az elején, és szigorúan tanácsos, hogy a próba első napján ne erőltesse magát a tökéletességre. Valójában kérhet külön kézpárt is, hogy segítsen ebben a próba során. A jóga elsődleges testtartása főként a koponyára nehezedő nyomásra összpontosít, ezért óvatosságra van szükség.
  • Hanyatt fekve helyezze karjait mindkét oldalra, párhuzamosan a testével, miközben felnéz a gerincre egyenesen és a nyakát igazítja.
  • Most jön az a rész, amikor a tenyerét a földre nyomja, miközben felemeli a lábát. A légzés beszívása és felemelés közben tartása megkönnyíti a folyamatot.
  • Most lendítse fel a lábát a feje fölé, és emelje fel a csípőjét. Ezen a ponton a test egyensúlya a kezén és a nyakán nyugszik.
  • Ha a másik oldalra fordítja, a térdet párhuzamosan engedje le a fülével.
  • Miután bezárta magát a helyzetbe, hagyja, hogy a karjai megtartsák eredeti helyzetüket, de ezúttal a tenyérrel felfelé.

Fülnyomás póz kezdőknek:

Ennek a póznak a gyakorlásához együtt kell a rugalmasság és az egyensúly. A Karnapidasana a Sarvangasana és a halasana előrehaladott szintje. A kezdőknek fontos tudnivalók:

  1. Ne aggódjon, ha a térde nem ér a padlóig. Jó, ha a térdeket felfelé tartjuk, amíg természetesen a padlóra nem kerülnek.
  2. Ebben a helyzetben van némi súly a nyakon, ezért a fej egyik oldalról a másikra mozgatása szigorúan tilos.

A Karnapidasana előnyei:

Az egyik elsődleges előny, amelyet a jóga örökké nyújt számunkra, a test rugalmassága. Tudjuk, hogy a merevség egész héten javíthat rajtad, ha lágy fájdalmat érez a hátadon, vagy enyhe húzást tesz a nyak közelében. Ezzel a jóga testtartással rugalmasabbá teheti testét. A has működésének tökéletesnek kell lennie a nők számára nemcsak azért, mert a petefészkek otthona, hanem azért is, mert az emésztés hatalmas része a hashoz kapcsolódik, amely a beleknek is otthont ad. Az a nyomás, amelyet a hasüregben érez, miközben át kell mennie ezen a testtartáson, biztosan erős és egészséges lesz a hasában. Ha a jógát végzi, nyomást gyakorol a koponyájára, ezáltal nyomás alá helyezi a pajzsmirigyet, serkenti azt, ami megkönnyíti a test növekedését és mindenekelőtt az egészséges pajzsmirigy -ellenőrzés. Ez összefüggésben van a gerinc és a vállak megnyúlásával is, ami a férfiak számára segít, kiterjeszti a felsőtestét és a mellkasát.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Ezt a jóga testtartást kezdőknek rendkívül nehéz elsajátítani. A Karnapidasana jóga testtartás nagy erőt és rugalmasságot igényel.

A fő ellenjavallatok közé tartoznak az olyan emberek, akiknek problémái vannak, például hasmenés, menstruáció, nyaksérülés, elzáródott artériák, magas vérnyomás, asztma, kezdő szintű terhes nők. Ezeknek a személyeknek erősen ajánlott, hogy kerüljék ennek a póznak a gyakorlását. Ha ezt a jóga testtartást gyakorolják ezek a személyek, akkor azt csak szakértő szigorú felügyelete mellett szabad elvégezni, az orvos tanácsát követve.

A Karnapidasana térdtől fülig pózként is ismert, ahol a „karna” elsősorban a „füleket” jelentené. Ezt a gyakorlatot erősen ajánljuk azoknak a nőknek, akik szabálytalanságokkal és kapcsolódó problémákkal küzdenek, a menstruáció könnyű megpróbáltatás lehet most, hogy elkezdte gyakorolni ezt a jógát. A szinuszos munka megakadályozható ezzel a gyakorlattal, ahol a koponya nyomása megnyitja az orrüreget a jóga mindenekelőtt a lelki békét hozza, az egészséges alvás egyik legfontosabb katalizátora. Tehát, ha még mindig nem jutott túl az álmatlanságon, tudja, mit tegyen a legjobban.