Lolasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

Hasonlóan a helyi vásár színeihez, a jógának is színes útja van, amely tömegeit a test és az egészségügy különböző kategóriáira különíti el. A jógik masszív katalógusa megmondaná, mennyire hasonlít egy orvosi helyzethez, amely elemzi a testproblémáidat, a jóga is megvizsgálná az ügyeit, diagnosztizálna és optimális megoldást kínálna.

Az egyetlen különbség az, hogy megoldást találhat problémáira anélkül, hogy kémiai eljárásokat és pirulákat kellene bevennie. Mindig van egy jóga egy adott problémakörhöz, és itt a mai cikkünkben csak egy másik van a sok zsákból, ezt Lolasana -nak hívják. A helyzet javítása érdekében beszélnünk kell a pozíció elérésének lépéseiről és az ebből származó előnyökről.

lolasana

Hogyan kell csinálni:

A Lolasana jóga nevet medál póznak is nevezik, főleg azért, mert a függés és a támogatás jelentős része van. A jógafolyamat során az egyik elsődleges dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy tisztán lélegezzen, mélyen, de ne vegye be a levegőt. Ha ez nem javasolt, tartsuk be a levegőt. Ez elvezet bennünket a testtartás azon lépéseihez, ahol a „Lola” szó azt jelenti, hogy beleakaszkodni oda -vissza mozgás, az egyik oka annak, hogy miért függő póznak hívják.

Kezdésként terítse szét a jógaszőnyeget, és készítsen egy puha párnát vagy párnát a közelben. Térdelj le a padlóra, ülj a lábszárcsontodra, miközben a lábujjaid felfelé görbülnek, és a csípő támasztja alá. A térde kifelé fog kiállni. Mostanra a nyakának egyenesnek kell lennie a fűszerével, miközben mindkét oldalára helyezi a kezét. Azoknak a kezdőknek, akiknek a kezdeti szakaszban némi problémájuk lehet, érdemes párnapárnákat vagy pihenőt választani, amelyre a kezét kell helyezni. A kéz elhelyezése személyenként változik a szokásos könnyedség alapján. Lehet előtted vagy melletted.

Most lassan hajoljon előre, miközben lehajol, nyomást gyakorol a karokra. Mostanra a hátadnak be kell barázdálódnia ahhoz, hogy a csontvelődet hajlítsa, hogy alkalmazkodjon a testsúlyhoz. Lassan emelje fel magát úgy, hogy nyomást gyakorol a tenyerére. A karjaid a teljes nyomást elosztják magukra, amint felemelkedsz. Lehet, hogy ez nem könnyű megpróbáltatás a kezdetekkor, de gyakorlással el fogod érni. Hamarosan megdolgoztatja magát, hogy ne legyen párnája a kéztartáshoz.

Hogyan segít nekünk:

1. A test és a lélek együttműködésén keresztül történő koordináció érzetét sokan korai életkorban elértük, de még mindig vannak olyan szerencsétlenek, akik nem tudják összehangolni idegeiket a testfunkcióikkal, ezáltal alacsony egyensúly a testben. Ezzel a gyakorlattal elérheti testének egyensúlyi erejét.

2. Ez egy jó módja annak, hogy erősítse a felsőtest izmait, ahol a súlyemelés az edzőteremben hasonló ehhez, ahol a karok most a saját súlyukat emelik. Ha testét a karjaira támasztja, nemcsak a karjai részesülnek, hanem a mellkas és a vállizmok is.

3. Miközben lehajol, és kényszeríti a testét, hogy felemelje, vérroham lép fel a mellkasában, ami biztosítja, hogy a szíve tökéletes sebességgel verjen. Ez gondoskodik a szívproblémákról is azáltal, hogy megnyitja az esetleges elzáródásokat és megszünteti az eltömődést.

4. A test merevségét enyhítheti, ha ezt a jógát választja, ahol a szigorú hátizmoknak van mit elgondolkodniuk, amikor átnyúlunk a nyújtáson és az erőnléten. Hangolja a karjait, enyhíti az esetleges hátfájást.