Mahamudra jóga ászana – hogyan kell csinálni és előnyei

A jógának saját speciális módszerei vannak a legjobb előnyök elérésére. Míg az egyik a belső részeken dolgozik a kisebb sérülések orvoslásán, a másik jóga az elme jelenlétére és a nyugalomra összpontosíthat. A jóga egy széles fogalom, amely a legjelentősebb szabadkézi gyakorlatok közé tartozik, amelyeket a saját szobájában végezhet.

A lassú ütemű és ritmikusan a mély légzésre épülő jógának megvan a maga határozott módja, hogy felépítse a testét, és virágzik, hogy egészségesebb testet adjon. A sokféle póz és testtartás között a Mahamudra jóga ászana csak egy a jógafolyamatok közül, amelyekről a mai cikkben fogunk beszélni. A jóga elvégzésének lépésein kívül megvitatjuk a maha mudra előnyeit is, amelyeket a jóga elvégzésével lehet elérni.

mahamudra

Hogyan kell csinálni?

 • A kezdéshez készítse elő a jógaszőnyeget. Most, háttal a szőnyegnek ülve, ügyeljen arra, hogy a lábait nyújtsa ki előtte, amikor nyugodt helyzetbe kerül.
 • Hajlítsa meg az egyik végtagot, mondja a bal oldalt egészen az ágyéka felé, hogy a lábujjhegy most érintse meg a comb belső részét.
 • A jobb lábat továbbra is ki kell nyújtani és egyenesnek kell lennie, miközben előre hajol, és lehetővé teszi, hogy az ujjai megérintsék a lábujjakat.
 • Most lélegezzen ki, ahogy előrehajol, és zárja be a lélegzetet. Amint elérte a helyzetet, kissé hátra kell fordítania a fejét, és közben lélegezzen be.
 • Most irányítsa a tekintetét egyenes irányba, és most kezdje el végrehajtani a „Moola Bandha” -t, egy pózt, ahol szívnia kell a lélegzetét, hogy beszívja a gyomrot, és világosan feltárja a bordáit..
 • Most a legfontosabb dolog, amire figyelni kell, hogy a lehető leghosszabb ideig tartsa vissza a lélegzetét anélkül, hogy kárt tenne magában.
 • Ezen a ponton érdemes összehúznia a torokizmokat is, hogy ne engedje be a levegőt a tüdőbe vagy hagyja el azt..
 • Ha ez megtörtént, folytatjuk a testtartás felengedését, ahol lassan hátrahajtjuk a fejünket, kiegyenesítjük a lábunkat és a kilégzés során végig mély lélegzeteket.
 • Miután visszatért az eredeti helyzethez, kezdje a következő lábbal, és ismételje meg az eljárást legalább négyszer.

A Maha Mudra előnyei:

 • Ebben a jógában a test egyensúlyát és a szem -ész koordinációt próbára teszik, amikor a lélegzetének leállítása után webhelye kissé gyenge lesz, és hajlamos lehet az egyensúly elvesztésére. Most, ha ragaszkodik ahhoz, hogy tartsa magát a testtartáshoz, és folytassa az edzést, segíthet megerősíteni elméjét a látás együttműködésében és ezáltal a test egyensúlyában.
 • Ez egy nagyszerű légzőgyakorlat, amely biztosítja, hogy szíve és tüdője a megfelelő helyen dolgozzon. Ha az oxigénbevitelt a lélegzet visszatartásával leállítják, a tüdő jelentős nyomáshelyzetet tapasztalhat, hogy a nagyon kevés oxigénnel dolgozzon. A szív véráramláson is átesik, ügyelve arra, hogy az összes eltömődött artéria nyitva legyen.
 • A Mahamudra legjobb haszna nem korlátozódik a fizikai elégedettségre, hanem jelentős összeget szenteltek az elme nyugalmának és nyugalmának.

A szanszkritban a „mudra” szó bizonyos kézmozdulatokat jelent, míg a „maha” szó azt jelenti, hogy „sok” vagy „nagy”. Ez utóbbi jelentése magában foglalja a jóga számtalan előnyét. Akárhogy is, a Mahamudra az egyik legprimitívebb jógaforma volt, elsősorban a szabályozott légzésű meditációra összpontosítva. A Maha Mudra -t lehetőleg reggel kell elvégezni, amikor a gyomor üres. Kellemes hangulatot teremt a meditációs gyakorlatokhoz, ezért ezt a meditáció megkezdése előtt kell elvégezni. A jógás írásokban az egyik legnagyobb testtartásnak tekintik, mivel mindhárom Bandhát magában foglalja. Ennek a jógának a folyamatos gyakorlása biztosítja az irányítást és parancsot a mentális és fizikai felépítés felett. Ebben a testtartásban a három különböző zár minden előnye megvan. A Maha Mudra jóga ászana előnyei nem korlátozódnak kizárólag a fizikai testre, mivel segít a koncentrációs erő fokozásában és az önbizalom növelésében. Ennek a jógapóznak kitartó gyakorlása teljesen fantasztikus eredményeket hoz.