Malasana (Garland Pose) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga a maga módján sokféle életet segített sokféleképpen. A hosszú irodai fuvarozást és a fáradt esti visszatérést csak a jóga jótékonysága teszi lehetővé, amely apró nyújtásaival és fordulataival felüdít. Még a legkorábbi reggeleken is, amikor a ködös égbolt megakadályozza a szilárd kocogást, miért ne fordíthatná ezt az energiát egy jó órás jóga elvégzésére?.

Abban az esetben, ha kíváncsi, hogyan segít a jóga, vannak bizonyos pózok és testtartások, néhány azonnal megvalósítható, néhány nem olyan könnyű. Az egyik ilyen testtartás a malasana, elég könnyű, ha jól gyakorol, elég kemény, ha figyelmen kívül hagyja. Mai cikkünkben ennek a jógának a pózáról és előnyeiről fogunk beszélni.

Malasana (garland Pose) Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

Hogyan kell csinálni?

Ennek a póznak az angol nevét Garlandnak hívják. A füzérpóz főleg a testizmok tonizálásán alapul, miközben lehetővé teszi, hogy a mindennapi guggolásokat egyszerre, ugyanazon gyakorlat során végezze el. Most, hogy megvan a lényeg, hogy mi következik, kezdjük az edzéssel. Ehhez csak egy jógaszőnyegre és teljes koncentrációra van szüksége.

Ehhez a testtartáshoz megkövetelnénk, hogy üljön a lábujjain, térdét behajlítva, miközben testtartását a combjára dönti. Kezdje azzal, hogy egyenesen áll, a gerinc és a nyak egymáshoz igazítva. A lábaknak szét kell terülniük, de egyenesen és párhuzamosan egymással. Most tartsa stabilan a nyakát és a csontvelőjét, kezdje el hajlítani a lábait, és térdeljen szét a menet közben.

Hogy részletesebben kifejtsem, ez egy egyszerű guggolás, de félút helyett egészen lefelé megyünk, amíg meg nem hajlított térdünkön pihenünk. Ekkor vigye a karját a térdére, hogy kitöltse a köztük lévő kis rést, és hajtsa össze őket. Most kezdje azzal, hogy a lábujjait a belső combjához nyomja, és a végtagjait közelebb hozza a törzséhez. Tartsa a pozíciót 30 másodpercig, mielőtt belélegzik, és engedje el a testtartást. Nyissa ki ima kezeit, és kezdje egyengetni a térdét, amíg vissza nem áll az első pozícióba.

Hogyan segít nekünk?

A füzérpóz a hát- és velőfájdalmak elleni gyors gyógymódjáról ismert. Ez elsősorban a tested merevségének köszönhető, amelyet most le kell vetni ezzel a gyakorlattal. Ahogy lehajol, és előrehajol, hogy összehajtsa a kezét, a testsúly átkerül a csípőövre.

Hatalmas véráramlás jön létre a nyomástartományban, amely megnyitja a megfeszült csomókat, ezáltal fájdalommentes hátat biztosít. Ez vonatkozik a test rugalmasságára is, amikor lehajol, és a test nyújtása és csavarása rugalmasságot eredményez a testedben.

A Malasana jóga köztudottan gondoskodik az anyagcseréről, ez az egyik oka annak, hogy megkönnyítheti a fogyást. A szervezetünkben zajló anyagcsere biztosítja, hogy élelmezési folyamatunk gyors ütemben zajlik le, hogy a szervezet képes legyen a hulladék anyag előállítására és a fontos tápanyagok gyors hasznosítására.

Ez kevesebb időt ad az élelmiszerek tárolására, a zsírtermelésre és így tovább, így egészségesebb testet kap. Ahogy lehajol, és átviszi testsúlyát az alsó végtagokra, a hasa is nyomáshelyzetbe kerül, pontosan így hangolja a jóga a hasizmokat és segíti a jobb működést.