Mi a Shanti jóga és azok jelentősége?

A „shanti” szó békét jelent; ezért a shanti jóga kifejezés elsősorban arra a jógára utal, amely főleg az elme, a test és a lélek békéjét okozza. Segít felfedezni az életnek azt a részét, amely sokáig ismeretlen maradt. Ennek nincsenek korlátai vagy feltételei. Megszüntet minden hagyományt és rituálét; ez az, ami új dimenziót ad az efféle jógának.

Mi a Shanti jóga és azok jelentősége?

Segít a szervezetnek megszabadulni a napi stressztől, fájdalmaktól és fáradtságtól. Ezenkívül lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megszabaduljon a mellékvese stressztől és a kisebb betegségektől. Ennek a jógának a fő szerepe az, hogy segít az embernek megbirkózni a túlzott érzelmekkel, és erőt ad a kényelmes kezeléséhez. Ez a jógafajta magában foglalja a meditációt is, ami segít a szervezetnek sok oxigént felvenni, ami automatikusan könnyű és friss érzést kölcsönöz a testnek.

Tartalmazza az ászanákat, amelyek elősegítik a test ízületeinek megerősítését. Gyógyítja a hát- és csípőcsontot, a térdet és a bokát. A pránájáma vagy a meditáció segít az elmének koncentrálni és elgondolkodni azon dolgokon, amelyek izgatottságot okoztak. Ez a jógafajta nem tartalmaz kiterjedt fizikai tevékenységeket, hanem belülről gyógyítja a testet, és mentálisan erősebbé teszi az embert. Ez a terápia figyelembe veszi az ayurvédikus elveket is. Ez azt jelenti, hogy a természetes módon feldolgozott élelmiszereket és a bioterápiákat az emberek gyógyítására alkalmazzák. Kerüljük a feldolgozott és tartósított élelmiszereket.

Ez a terápia segíti az embert abban, hogy megszabaduljon minden felfogásától, és elkezd új és reformképzeteket elképzelni. Az ember elkezdi elemezni ugyanazokat a dolgokat, és jobb megoldásokat talál. Az ego és a dogma héja eltörik, ami megkönnyíti az embert és növeli a magabiztosságot.

Amint korábban említettük, a shanti jóga valójában nem jelenti azt, hogy fizikailag megerőltesse magát. Azt jelenti, hogy szabadon kell gondolkodni és élni. A legfontosabb az, hogy lehetővé tegyük a test és az elme gyógyulását, és rájöjjünk, hogy sokkal több van, mint a materialista világ. Az igazság lényegét fontosnak kell tekinteni.

Egy kis séta a kertben vagy egy könyv olvasása, amely felvilágosíthatja az elmét, képfestés vagy egyszerű főzés, szintén terápiás hatású lehet.

Rendkívül hasznos lehet, ha valaki elkötelezi magát az általuk kedvelt tevékenységek iránt. Segít a léleknek és a testnek ellazulni, és segíthet jobb megoldásokat találni az élet problémáira. A kántálás vagy a szent utakra való utazás egy módja annak, hogy kezelje magát.

Az Ön által szeretett emberekkel való találkozás, pihenés, finom ételek és egy egyszerű séta szintén hatékonynak bizonyulhat. A filmnézés és a csoportos megbeszélés is hasznos lehet. Ha beszél valakivel, akinek ugyanolyan szellemi szintje van, mint a szíved, vagy ha meghasítja a szívét a barátaival, akkor jobban érzi magát.

Ha valaki a másik irányt választja, a rendszeres jóga testtartás, a végtagok nyújtása, a helyes légzési technikák, a testtartás korrekciója és a meditáció ideális lehet egy személy számára. A legjobb ebben a fajta jógában az, hogy az ember saját kívánsága szerint megváltoztathatja azt.

Még az oktatók is meglehetősen liberálisak ebben a jógában. A fő napirend az, hogy a beteg jól érezze magát és stresszmentes legyen. Ha az ügyfél ragaszkodik ahhoz, hogy ne végezzen bizonyos tevékenységeket, akkor az oktató általában folytatja a folyamatot, és megpróbálja megragadni az ügyfél érdeklődési pontjait.

Ez a fajta jóga a legjobb módja annak, hogy az ember ellazuljon és megnyugtassa az elméjét. Ez ráébreszti az embert arra, hogy van egy sokkal jobb hely, mint azt mindannyian tudjuk, és ezért a cél elérése a lehető legjobb megoldás. A személy automatikusan elkezdi tapasztalni a különbséget a jóga néhány ülése után. Elsősorban olyan tevékenységeket végez, amelyek boldoggá teszik a lelket és megvilágítják az elmét.