Nada jóga ászanák és előnyei

A nada jóga magában foglalja a körülötted lévő világ belső és külső hangjainak hallgatását, amelyek a béke és a nyugalom érzését keltik. Ez egy jóga tapasztalati formája, amely sok időt igényel, mielőtt professzionális szintre emelheti. A Nada jóga alapvető megértését az alábbiakban osztottuk meg.

Nada jóga ászanák és előnyei

A nada jóga ászanák előnyei:

A nada jóga típusai:

Nada jóga

Négyféle Nada jóga létezik: a Vaikhari hallható hangot, a Madhyama hangot, a Pashyanti tudatalatti hangot és a Paranada transzcendens hangot jelent. Ezek a legfontosabb elemei ennek a formának, és az egyesülés, harmónia, béke és testvériség érzését keltik.

Készülj fel:

Mielőtt elkezdené a gyakorlatot, jól fel kell készülnie. Válasszon olyan helyet otthonában, amely kényelmes és békés. Válasszon megfelelő jógaszőnyeget vagy ruhát, amelyen gyakorolnia kell az ászanáit. Üljön keresztbe tett lábbal, és kezdje a Nada jógázással.

Elmélkedés:

A nada jóga a meditációról szól. Ehhez be kell csuknia a szemét, és a légzésre kell koncentrálnia. Belégzés és kilégzés a kezével a térdére téve. Győződjön meg róla, hogy keresztbe tett lábbal ül meditáció közben. A meditációs ülést mindig halk és békés zene hallgatásával kezdheti. Ez segít abban, hogy pozitív és nyugodt legyen.

Amit nem szabad tennie:

Amit nem szabad tennie

Fontos tudni, hogy mit kell és mit nem szabad tennie a Nada jóga gyakorlása közben. Először is, ne nyissa ki a szemét. Ez elrontja a nyugalmát. Másodszor, ne hallgass hangos zenét meditáció közben. Az elméd természetesen különböző irányokba terelődik. Harmadszor, tartson egy meghatározott időt a gyakorlásra. Az időzítések gyakori megváltoztatása nem tekinthető jó szokásnak a jógik számára.

A Nada jóga előnyei:

A Nada jóga számos előnnyel jár. Növeli gondolkodási képességét, és segít megtapasztalni a boldogságot, az örömöt és a békét. Fiatalítja az érzékeit, és segít jobban koncentrálni az életben. Tested, elméd és lelked ellazul, személyiséged pedig javul.

Miért érdemes gyakorolni a nada jógát??

A Nada jógát gyakorolni kell, mert ez enyhíti a stresszt, szorongást és feszültséget, amelyet az ember egész nap érezhet. Ennek megvan a maga varázsa, és akik ezt gyakorolják, képesek lesznek kapcsolódni ehhez. Ez felfrissít téged, és segít abban, hogy minden nap a lehető legteljesebben élhesd az életed.

Nada jóga foglalkozások:

A Nada jóga foglalkozások körülbelül tíz -tizenöt percig tartanak. Mindössze annyit kell tennie, hogy üljön és koncentráljon a háttérben játszott zenére. A legjobb, ha egy ideig ugyanazt a zenét hallgatja. Ha ezt szokássá teszed, belülről hallhatod a külső és a belső hangokat. Megérinti belső szellemét, és segít élesíteni megfigyelési és hallási készségeit.

A Nada jóga gyakorlása:

A Nada jógában az ember arra van kiképezve, hogy a zene hangjára összpontosítson. Lehetőséget ad arra, hogy válasszon a különböző stílusok közül, mint például az indiai klasszikus és a természetes dolgok hangjai, például a kolibri. Boldogság és nyugalom érzetét kelti, és segít a jobb meditációban.

A Nada jóga a boldog életmód kulcsa?

A nada jóga határozottan az egyik legfontosabb lépés, amely segít abban, hogy szabadnak és nyugodtnak érezze magát. De ez biztosan nem jelenti azt, hogy nem kellene másra koncentrálnia. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend és a helyes szokások békés érzést is keltenek belülről.