Niralamba Sarvangasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jógát a test fitneszének egyik legkifinomultabb változatának tekintik, amelyet nemcsak a merev test, hanem a merev elme is megterheli. A jóga, amelyet elsősorban a bölcsek gyakorolnak, mára a test és a lélek egyensúlyának elismert eljárásává vált. Azt mondják, hogy az egészséges test zavart elmével és boldog elmével veszekedik, az egészségtelen test mindig lehúzza. Itt a jóga arra törekszik, hogy tökéletes egyensúlyt teremtsen mindkettő között, mindkét kérdést azonos prioritással kezelve.

Niralamba Sarvangasana Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga bizonyára sokak kedvence, ahol a saját otthonának kényelméből élvezheti az előnyöket. A legjobb az, hogy nincs szüksége professzionális edzőre, aki segít a folyamat irányításában. A mai cikkben a Niralamba sarvangasana jógáról és annak előnyeiről fogunk beszélni. Az alábbiakban említett egyszerű útmutató segítségével most Ön is könnyedén elvégezheti a következőket.

A Niralamba Sarvangasana és előnyei:

A Niralamba sarvangasana egy nagy szó, amelyet sokan nehezen tudnak egyszerre kiejteni. Ezért angol nevén fogjuk hivatkozni rá, a vállállvány pózára. Ha még mindig azon gondolkodik, hogy jól sejtette -e, vagy sem, akkor ez a jóga egy egyszerű vállállvány, amely a kezdőknek nem lehet sütemény, de idővel és gyakorlattal ez az egyik legegyszerűbb testtartás. A folyamat során ügyeljen arra, hogy az első napon ne lépjen túl a tökéletesség elérésén.

Mivel súlyát a vállán és elsősorban a nyakán fogja kiegyenlíteni, egy rossz mozdulattal egyenesen a kórházi sürgősségi osztályra juthat. Ez az oka annak, hogy a kezdeti szakaszokban érdemes további pár segítő kezet választania, hogy segítsen az állásponton. A kezdéshez feküdjön le a hátára, a mennyezet felé fordulva, lábaival párhuzamosan, kinyújtva maga előtt. A karjaidnak párhuzamosnak kell lenniük a testeddel, kinyújtva melletted.

A jóga legnehezebb része most játszani, ahol most fel kell emelni a testét, és a vállára kell emelni magát. Ennek eléréséhez használja a könyökét és a tenyerét, mint támaszt a hátán, mint egy extra kézi támaszt. A kezdeti szakaszokban érdemes olyan sportot választani, amelynek falán a közelben van, hogy támogassa az esést, ha egyensúlyhiány történik. Hamarosan gyakorlással önállóan is megtámaszthatja magát. Ügyeljen arra, hogy az állát a legközelebb tartsa a mellkasához, és lélegezzen mélyen a folyamat során.

Hogyan segít nekünk?

  • Ez a jóga testtartás jó módja az alsó test tónusának. Miközben a vállára támaszkodik, a végtagjainak egyenesen felfelé kell mutatniuk a mennyezet felé, és most a nyomás alatt álló izmok épülnek fel, és utat engednek az erősebb és szilárdabb alsó testnek.
  • Ez egy jó gyakorlat az emésztés számára is, amikor fejjel lefelé haladva a gyomorban lévő szervek enyhe csoszogáson mennek keresztül. A helytelen emésztéstől szenvedő emberek könnyen eljuthatnak a probléma gyökeréhez ezzel a gyakorlattal.
  • Ugyanez vonatkozik a bélmozgás szabálytalanságaira is, amelyek mára eltűnnek, ha megfelelő gyakorlatot követnek ezzel a gyakorlattal.
  • Ez a jóga jó betegség a megfázás és az influenza ellen, ahol az orr- és a tüdőüreg nyálkahártyája kiöblíti és kitisztítja magát, így nem kell a mellkas és az orrbetegség miatt szenvednie..