Paripurna Navasana (teljes csónak) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A testápolás ősi formája, a földhözragadt természetes megközelítés az egészség megőrzéséhez, vagy egyszerűen egy nyugodt kiruccanás a járvány közepette, ezeket a szavakat egy egyszerű csoda, a jóga köré összpontosíthatjuk. Az évek óta gyakorolt ​​jóga újonnan szerzett egy lágy sarkot az egészségügyi rajongóknak.

Paripurna Navasana (teljes csónak) Hogyan kell csinálni és előnyei

A fitnesz új hulláma sok embert támogat a jógához. A széles katalógusból választva van egy olyan gyakorlat, amely az Ön különböző igényeinek felel meg, legyen az lapos has vagy fáradt fejfájás. A mai cikkben egy ilyen jógáról fogunk beszélni, a sok közül, amelyet Paripurna navasana -nak hívnak. Megismerjük ennek a csodálatos utazásnak az előnyeit és lépéseit.

A Paripurna Navasana (teljes hajó) és előnyei:

Hogyan kell csinálni?

Ennek a testtartásnak az angol neve szó szerint e jógapozíció utolsó álláspontjából származik. A Paripurna Navasana -t angolul teljes csónak póznak nevezik, ahol ugyanúgy fogsz hasonlítani egy csónak formájához a testeddel, amely elsősorban néhány nyújtáson és szükségszerűen a test rugalmasságán alapul.

A kezdeti szakaszban a megpróbáltatás kissé nehéznek tűnhet, de idővel a határok meg fognak haladni. Mindig emlékeznie kell arra, hogy a tökéletesség nem egy nap alatt jön, és egy egyszerű rossz lépés elég rosszat okozhat. A jóga elindításához először ülj le a jógaszőnyegedre.

Ülés közben a lábát ki kell nyújtania elé, miközben a gerincét felállítva ül, és a nyakához igazítja. A karok, mint általában, melletted pihennek. Most lassan hajlítsa meg a lábát a térdtől úgy, hogy a lába most érintse a padlót. Döntse kissé hátra, és vigye maga mögé a karjait, ahol támaszként használhatja a hajlított láb felemeléséhez.

A kezdeti szakaszokban érdemes egy puha párnát választani a hátad körül az egyensúly szabályozása érdekében, de soha ne támaszkodj teljesen a háttámlára, mint például a falra vagy bármi másra, mivel ez teljesen könyörtelenné teszi ezt a jógát. Most, amikor kezével tartja magát, lassan próbálja kinyújtani a lábát egyenesen és felfelé.

Ezen a ponton már a felénél jár a hajójának. Most jól egyensúlyozzon, mielőtt elhagyja a kéztámaszt, és előhozza őket. Ahogy jobban hátradől, tartsa a karját a mellkas szintjéhez igazítva, miközben megfogja a térdét, hogy rögzítse a teljes csónakpózát.

Hogyan segít nekünk?

  • Ennek a jógának az egyik legjobb előnye az alsó test izmainak erősítése. Itt ujjainkkal a hasi területre mutatunk, amely a csónakpózban feszült nyomáscsomón menne keresztül, és megpróbálná felfelé tartani az alsó testet. Az erősítés mellett a rendszer egészséges működését is elősegíti.
  • A test rugalmasságát ezzel a gyakorlattal lehet elérni, mivel nyomás alatt tartja a csomós feszítőizmokat, hogy kinyíljanak, miközben nyújtja és felemeli magát.
  • Ez egy jó gyakorlat a testizmok, különösen az alsó végtagok, a combok és a vádli izmainak tonizálására. Ugyanakkor a gyomor területe kalóriaveszteséget tapasztal, amikor hátradől, és ismét előre kényszeríti magát.
  • Sok embernek még mindig az a problémája, hogy kiegyensúlyozza a testét, ahol az ideg általában kissé lassú az agyval való koordinációban. Ez a gyakorlat javítható.
  • Ez a gyakorlat ismert, hogy stresszoldó. Miközben nyújtod, felemeled és csavarodsz, a hónapokban felhalmozódott méreganyagok a szervezetedből most kiürülnek, és sokkal boldogabb stresszmentes helyet adnak.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80