Pasasana (hurokpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Amikor a Pasasana -t mondjuk, csak a teljes katalógus egy foltjára utalunk, amelyet jógának foglalunk össze. A világ, különösen a mai generáció, a testkép fenntartására helyezte a hangsúlyt. A fitneszhiba mindenkihez eljutott, ahol a fitnesz fő eleme egyszerűen a vonzó test, még akkor is, ha étrend -kiegészítőket és fogyókúrát jelent.

Pasasana (hurok póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Azonban itt van egy jó megoldás a szükséglet másik részére, az elme egészségére és elégedettségére. Itt beszélünk a jógáról, mint igazi barátról, aki mindig kézben tartja egészségügyi problémáinkat, miközben nyugodt utat teremt a lelki nyugalomhoz. A mai cikkben kitérünk egy bizonyos póz, a Pasasana előnyeire, amint azt korábban említettük, és rövid betekintést adunk a végrehajtás lépéseibe.

A Pasasana és előnyei:

Hogyan kell csinálni?

A pasasanát hurok póznak is nevezik. Mint minden egyszerű jóga, ez is némi nyújtásból és csavarodásból áll, természetesen ellenőrzött természetes légzéssel, néha mélyen, néha nem annyira. A merev test esetében azonban a következő lépéseket kissé nehéz lehet elsajátítani az első lehetőségnél, de nincs semmi, amit a gyakorlat nem tud tökéletesíteni.

Mielőtt a jógával kezdenénk, íme néhány törvény, amelyeket be kell tartania. Győződjön meg róla, hogy ezt az üres gyomrot hajtja végre. Mivel ez egy csavaró gyakorlat, gyakran előfordulhat, hogy kissé szédül vagy fáradt a jóga után, de ez csak a kezdő éned, aki hozzászokik a tökéletességhez. Álljon egyenesen a jógaszőnyegen, karjait oldalt, miközben pihenteti őket.

A lábaknak egymáshoz közel és párhuzamosan kell lenniük. Most vegyen egy mély lélegzetet, és miközben elengedte, guggoljon le. Ebben a guggolásban a végtagjainak együtt kell lenniük, a térdeknek össze kell érniük, amíg lefelé megyünk, amíg a csípőnk elég közel van ahhoz, hogy megérintse a sarkát, de soha ne legyen túl közel ahhoz, hogy megérintse.

Mostanra a tested, a felső fele a combodon nyugszik, miközben most oldalra csavarod, mondjuk jobbra, és csak a felsőtestedet használod. Az alsó testnek a szokásos módon előre kell néznie. Most, hogy tökéletesítette a testmozgást, rögzítse a helyzetet.

A következő lépéshez karokra van szükség. Most hajtsa hátra a jobb karját a testén, hátrafelé, és a bal karjával fogja meg hátul, távol a látványtól, miközben felfelé dönti a fejét, és érintőt néz. Irányítsd mély lélegzetedet, és néhány másodperc múlva lazíts az alaphelyzetbe.

Hogyan segít nekünk?

Ahogy sorba rendezi magát, gyakran könnyűnek érzi magát, és ez a póz megtöréséhez vezethet, hogy megtörje az esést. Ez azért van, mert még nem kell tökéletesítenie a test egyensúlyát, amit ez a gyakorlat elér.

Miközben visszacsavarja és megdönti a nyakát, hátul csomóban tartott karokkal, enyhe nyújtást hoz létre a mellkas területén. Ekkor a szabályozott légzés túlterheli a szívet, mivel úgy érzi, hogy vérrohanás mossa el. ez jó, mivel a szív eltömődésének minden lehetséges esélye megszűnik.

Ugyanez a nyomáshelyzet vonatkozik a hasizmokra is, amelyeket beszívnak és visszanyomnak a nyújtás és csavarás során. Ez biztosítja, hogy a hasi szervek jó masszázst kapjanak, ami erős hasizmokat eredményezne. Most egy erős hasizom nem csak a menstruációs zavarokról és az emésztésről gondoskodik, hanem segít csökkenteni a hasüreget is.