Pincha Mayurasana (tollas páva póz) – Hogyan kell csinálni és ezek előnyei

Tudsz Pincha Mayurasanáról? Ez a jóga egyik formája, amely különböző típusú ászanákkal és meditációval rendelkezik. A jóga egy ősi mozgásforma, amely az indiai kultúrából származik. Napjainkban az élet nagyon mozgalmassá válik, és a jóga hatékony szerepet játszik mind a test, mind a lélek erõsítésében. A Pincha mayurasana tökéletes póz a felső hát kinyitásához, valamint a hátsó végek kiegyensúlyozásához. Ezért ma ebben a cikkben a Pincha Mayura jóga ászanáról és azok egészségügyi előnyeiről mesélünk.

Pincha Mayurasana (tollas páva póz

Ez nem könnyű póz a karok stabilitásának és megfordításának felvételéhez. A szanszkrit nyelven a csipet „tollat”, angolul pedig „állát” jelent. Időnként „alkar egyensúlyának” is nevezik. Nagyon nehéz póz, és ha rendszeresen gyakorolod, akkor mester leszel ebben a pózban. Erősen ajánlott, hogy a tollas páva pózsorozatot csak a fal mellett gyakorolja a további támogatás érdekében, így a teste nem veszíti el az egyensúlyát, és nem esik vissza a hát irányába. Ez az ászana nagyon hasznos a stressz oldására.

Utasítások a Pincha Mayurasana pózhoz:

Most itt elmondjuk azokat az egyszerű és fontos lépéseket, amelyekkel pontosan végrehajthatja ezt a pózt.

Lépések:

Különösen tudnia kell, hogy ezt a pózt csak a szoba közepén kell végrehajtani. Helyettesítőként ezt a pózt is gyakorolhatod nyitott falban. Az alábbiakban megemlítjük azokat a lépéseket, amelyek segítségével könnyen megtanulhatja ezt a pózt.

1. Kezdje a delfinpózban, ujjhegyeivel néhány centiméterre a faltól, és nézzen az alkarja közé. Tartsa a kezét rögzítve, és a lapockákat vázolja össze, és kezdeményezze a lábak járását a könyök irányába.

2. Lépjen a lábához olyan közel, amennyire a combizma biztonságosan lehetővé teszi. Lehetőleg azt szeretné, hogy csípője egyenes vonalban legyen a válla felett.

3. Stabilizálja a hasizmokat és támassza meg hátsó testét úgy, hogy határozottan összehúzza a vállát, és a könyökét a középvonalához közelíti..

4. Most emelje fel a jobb lábát a levegőben. Tartsa a lábát oldalra, de erős és egyenes. Vegyen itt 3 lélegzetet.

5. Itt megállhat, vagy megtesz néhány lépést. A jobb lábát egyenesen előre és szilárdan tartva hajlítsa meg a bal térdét, hogy erőt kapjon.

6. Ugorjon el a talajtól, nyújtsa jobb lábát erőteljesen az ég felé. A jobb lábad a falhoz érhet mögötted.

7. Emelje fel a bal lábát, hogy a jobb lábával találkozzon. Öleld át a lábaidat egymás közelében, és terítsd szét lábad golyóit az ég felé. Mozgassa le izmosan a karjait, húzza be a hasgombját, és nyújtsa ki a farokcsontját a sarka irányába.

8. Lélegezzen most, ameddig csak tud, finoman épüljön fel, hogy legalább 1 percig tartsa ezt a pózt. Engedje le a lábát és a gyermek pózát, majd tegye vissza a módosító oldalt.

A Pincha Mayurasana póz egészségügyi előnyei:

A Pincha mayurasana póznak számos egészségügyi előnye van, és néhányat az alábbiakban ismertetünk;

  • Nyújtja és támogatja a karokat, a vállát, a nyakát, a mellkasát és a lábát.
  • Enyhe depressziót old.
  • Segít a léleknek és a testnek ellazulni és kikapcsolódni.
  • Javítja a szervezet szervező- és egyensúlyérzékét.
  • Dekompresszálja a gerincet
  • Extra véráramlást biztosít az agyban.

Tehát ezek az összes információ a Pincha mayurasana -ról és azok egészségügyi előnyeiről. Remélem, hogy ez a cikk nagyon hasznos és informatív. Maradj fitt és élvezd ezt a pózt!

A kép forrása: Shutterstock.com