Supta Virasana (fekvő hős) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A Supta Virasana vagy a fekvő hős rózsa póz egy népszerű jóga ászana, amely valójában egy szanszkrit szóból származik, ahol a „Supta” azt jelenti, hogy „hátradőlt”, és az „asana” azt jelenti, hogy „testtartás vagy helyzet”. Ebben a jóga testtartásban a felsőtest úgy dől hátra, hogy a háta a padlóra támaszkodik. A karok szintén a padlóra kerülnek, a tenyerek pedig a mennyezet felé néznek.

Ez egy hatékony jógagyakorlat az elme és a test ellazítására. Ezenkívül mentesíti a gyakorlót számos izomfájdalomtól, és jót tesz az idegrendszernek. Ez a közbenső testtartás népszerű, és ősidők óta gyakorolják.

Supta Virasana (fekvő hős) Hogyan kell csinálni és előnyei

Sokan ezt a testtartást nehezen elsajátítják. De ha helyesen végzi, ez lesz az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb jógagyakorlat, amit valaha végzett. Egy kezdőnek azonban meg kell tennie néhány óvintézkedést, miközben ezt a csodálatos jóga testtartást végzi. Ez a jóga testtartás kezdőknek és rendszeres gyakorlóknak egyaránt alkalmas. Ennek a köztes jóga póznak a rendszeres gyakorlása előnyös lesz az ágyék, a comb stb.

Hogyan kell csinálni a Supta Virasana -t:

A következő a messze legjobb eljárás a sputa virasana jóga testtartás végrehajtására.

Egy dolgot mindig szem előtt kell tartanod, ez a helyes légzés. A megfelelő belégzés és kilégzés megduplázza ennek a jógagyakorlatnak a pozitív hatásait.

1. Először lassan engedje le a törzsét a földre, miközben kilégzik. Ehhez hajtsa hátra a kezét, majd használja a könyökét és az alkarját. Amikor a könyökei felveszik a törzs súlyát, a farokcsont nyújtásával ki kell engedni az alsó hátat és a feneket. Ez azt jelenti, hogy a húst a farokcsont felé terjesztik. Jógaszőnyeg használata ajánlott testtartása közben.

2. Most a kezével lassan nyomja le az elülső bordákat. Kissé emelje fel a pubisát a köldök felé. Ezzel a folyamattal a hát alsó része megnyúlik, és automatikusan a padló felé hajlik. Ez megfelelő támogatást is nyújt a supta virasana végrehajtásához. Most lassan tegye a kezét a padlóra, és tartsa 45 ° -os szögben az oldalától. Emellett tartsa felfelé a tenyerét.

3. Most be kell ejtenie a combcsontot a csípőfoglalatba. Ezt az egész testtartást hatékonyabbnak találja, ha egy kicsit fel tudja emelni a térdét a padlóról, és takarón vagy kis széken tartja. A csípő és a hát alsó részének megterhelésének elkerülése érdekében tartsa távol a térdét a csípőjétől.

4. Használja a kezét, és próbálja felemelni a törzsét (virasana). Megtette, és most lassan kiléphet ebből a testtartásból, és visszatérhet eredeti ülő helyzetébe.

5. Tartsa ezt a testtartást legalább 30 másodpercig. Napról napra kezdje el növelni az időt, és ha eléri a 300 másodpercet vagy 5 percet, tekintse magát győztesnek aznap.

Előnyök:

Mivel ez a jógagyakorlat sok nyújtást foglal magában, hatékonyan nyújtja a hasat, a bokát, a combot és a térdet is.

Másodszor, a fekvő hős testtartása megerősíti az íveket és megszünteti a fájdalmat a fáradt lábakból.

Ez a testtartás jótékony hatással van a menstruációs fájdalmakra és elősegíti az emésztést.