Sziddha jóga ászanák és előnyei

A sziddha jóga egy szellemi út, amelyet Swami Muktananda alapított. A keleti filozófiák és az indiai jógikus írások tanításai alapján, mint a Vedanta, a Bhagavad Gita és a kasmíri shaivizmus, a sziddha jóga hagyománya és útja fejlődik. A sziddha jóga központi eleme a Shaktipat Diksha, ami az isteni erő leszármazása által történő beavatást jelenti, ahol a kereső kundalinijét a Guru felébreszti. Vannak ásramok, ahol élhet és gyakorolhatja a sziddha jógát.

A jógát és a meditációt az indiánok régóta gyakorolják. A sziddha jóga egy speciális jógafajta, amelyet Muktananda fedezett fel és fejlesztett ki. GurumayiChidvilasananda e szekta jelenlegi spirituális feje. Tanításainak két fő asramja van. Ezek nevezetesen Gurudev Siddha Peeth és Shree Muktananda Ashram. Az első Indiában, Ganeshpuri -ban, utóbbi pedig New York államban található.

Sziddha jóga ászanák és előnyei

Guru Muktananda:

A sziddha jóga a lelked lelki átalakulásának neve. Ez a belső átalakulás és fegyelem útja. A sziddha jóga gyakorlása magasabb rezgésszintre emeli a lelkedet. A művészet elsajátításának első lépése a shaktipat-diksha, szó szerint lefordítva: „az isteni hatalom leszármazásának beavatása”. Ezt a beavatást a guru végzi, aki végigvezeti a diákokat a sziddha jóga különféle tanításain és szentírásain.

A sziddha jóga elsajátításához nagy fegyelmezettséggel kell rendelkeznie, és rendkívül komolyan kell vennie ezt a törekvést, mert a sziddhi jóga diákjai sok időt töltenek ennek a jógának a tanításainak és gyakorlatainak tanulmányozásával, hogy segítsenek átveszik annak elveit. Miután beavattak, jobban tudatosítod magadban.

A sziddha jógik küldetésnyilatkozata a következő: „Folyamatosan átadni az Önismeretet.” Míg a Siddha jóga látomásnyilatkozata a következő: „Mindenkinek, mindenütt, hogy felismerje az isteniség jelenlétét önmagában és a teremtésben, minden nyomorúság és szenvedés megszűnését, valamint a legfőbb boldogság elérését.”

Muktanandát, a sziddha jóga alapítóját guruja, Nityananda kezdeményezte. Nityananda Maharashtrában született, és 1936 -ban Ganeshpuri -ba, egy kis faluba érkezett. Ott alapított egy kis templomot, amelyet Sivának szenteltek. Elhivatottsága és erős elvi jelleme lehetővé tette népszerűségének olyan magasra emelkedését, hogy temploma hamarosan ásram lett.

Itt fogadta be avatását Muktananda, és kilenc év szadhana, vagy meditáció és tanítványság után elérte a mokshát.

A sziddha jógik által követett szentírások közé tartoznak a Védák, az Upanisadok, a Bhagavad Gita, a Shankaracharya VivekaChudamani és a Jóga Vasistha. Inspirációt merítenek a maharashtriai költő-szentek és a kasmíri shaivizmus filozófiájának tanításaiból.

A sziddha jóga célja, hogy jobban megismerje saját lelke kiterjedtségét. Gyakorlatainak célja tehát, hogy segítsen kinyitni belső szemét. Ez magában foglalja a meditációt és a mantrák kántálását, mint a valaha híres „Om Namah Shivaya.” Összességében két fő éneklési forma létezik, amelyeket Siddha Yogis használ. Ezek a „NamaSankirtana” és a „Swadhyaya”. A NamaSankirtanachantings a Védák és más szövegek lírai tanításai. Swadhyaya viszont bonyolultabb szanszkrit szövegeket olvas.

Muktananda 1974 -ben hozta létre a SYDA alapítványt, hogy megvédje, megőrizze és elősegítse a sziddha jóga tanításainak terjesztését. Ma egész évben különféle tanfolyamokat kínál, amelyek számos lelkes meditálót vonzanak.

GurumayiChidvilasananda Muktananda egyik legkorábbi tanítványa volt. Eredeti neve MaltiShetty volt. Halála előtt Muktananda a sziddha jóga út társ-gurujainak és spirituális vezetőinek nevezte őt és testvérét.

Gurumayi:

A sziddha jóga út követői szatszangokban, csoporttalálkozókon találkoznak és gyakorolják a meditációt. Gyakorlatuk közé tartozik a mantrák kántálása, ismertebb nevén Dzsapa, a mély elmélkedés és a Dakshina, vagy ajándékok és ételek adása szadhuknak és más embereknek, akiknek szükségük van ilyen tárgyakra.

Gurumayi számos sziddha jóga filantróp mozgalmat indított el. Ezek közé tartozik a PRASAD projekt, amelynek célja az élet alapvető kényelmeinek biztosítása, például élelem, oktatás, egészségügyi szolgáltatások stb..

Mit kell tudni a Siddha jóga megkezdése előtt??

A sziddha jóga a gyakorlat olyan technikája, amelyen keresztül az ember megérintheti és kibővítheti a belső misztikus állapotot, amíg meg nem érzi az Istennel való egységet. Ez egy egészséges tanulmány, és magában foglal meditációkat, kántálást, szolgálatot, elvonulásokat és még sok mást. Mindezek a gyakorlatok fontosak, és segítenek abban, hogy egy újabb ízelítőt adjunk valódi természetünkből, ami a béke és az isteni egység. A gyakorlatokat a Guru energiája ébresztette fel és élénkítette, és így amikor a Siddha jógát gyakoroljuk, a saját gyakorlataink is felértékelődnek.

Hogyan kell csinálni a sziddha jógát:

A sziddha jóga 6 lényeges részre osztható: Meditáció, Szolgálat, Kántálás, Tized (Dakshina) Tanulás és elmélkedés, valamint Hatha Jóga. Az alábbiakban részletes leírást adunk minden részről, amelyet a sziddha jógában kell gyakorolni:

 • Meditáció – Amikor az ember meditál, az érzékek csendje felébreszti a tudatosságot, hogy Isten jelen van belül. A Shaktipat által meggyújtott eredendő meditációs képességünk mélyen vonzódik az önmegvalósítás céljához. A meditáció révén fel lehet tárni az élet legnagyobb rejtélyét, amely – bár emberi formában még mindig isteniek vagyunk.
 • Szolgálat – A Szeva vagy a Szolgálat révén gyorsul fel a kereső szádhanája, és megvilágosodik az Istenhez vezető úton.
 • Kántálás – Egy bizonyos pont után hétköznapi szavaink nem vihetnek minket oda, ahová el kell készülnünk, ezért fontos a kántálás. A szent mantrák éneklése a zenével együtt segíthet abban, hogy párbeszédet kezdjünk az istenivel.
 • Tized (Dakshina) – Az adományozás az, amit kapsz, és ezért nagyon fontos, hogy egy tanuló a megvilágosodás útján legyen ennek az univerzumban létező természetes körforgásnak az útja..
 • Tanulmány és elmélkedés – Minél többet szemlél a tanulmányban, annál mélyebb ismereteket szerez belőle. A szavak, legyenek azok pozitívak vagy negatívak, mégis hatással vannak ránk, így nyilvánvalóan, amikor a bölcsek és a guruk szavaival foglalkozunk, valójában átitatjuk a felvilágosultak útját. Szavaik állandóan a saját felsőbb énünkre emlékeztetnek, és felemelik állapotunkat.
 • Hatha jóga – Testünk Isten temploma, és isteni fényt tartalmaz. Lényünk minden része, testünk, elménk, energiánk isteni, és amikor a Hatha jógát gyakoroljuk, képesek vagyunk felismerni azt az isteni fényt, amely ragyog ránk.

A sziddha jóga előnyei:

Az alábbiakban bemutatjuk a sziddha jógához kapcsolódó előnyöket:

 • A koncentráció javulása
 • Növeli a belső boldogságot
 • Csökkenti a stresszt és a szorongást
 • Krónikus betegségek okozta fájdalom csökkentése
 • Tágabb és pozitívabb életszemlélet
 • Önmegvalósítás
 • Az Istennel való egység elérése

A sziddha jóga a jóga erőteljes formája, amely segít az önmegvalósításban és az Istennel való egységben. Ha a sziddha jóga gyakorlását tervezi, akkor vegye fel a kapcsolatot a sziddha jóga gyakorlójával. Csak gyakorold a sziddha jógát, és légy egy lépéssel közelebb az Istennel való egység eléréséhez és a belső béke és nyugalom megtapasztalásához.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. kérdés: Mi az a sziddha jóga??

Válasz 1: A sziddha jóga egy szellemi út, amelyet Swami Muktananda alapított. Kelet különböző filozófiái és India szentírásai alapján fejlesztették ki. Ha odaadóan követjük az utat, megvilágosodhatunk, és egységre juthatunk magasabb rendű lényünkkel és isteni önmagunkkal. Ezt az utat most Gurmayi vezeti.

2. kérdés: A Siddha jóga és a Kundalini jóga ugyanaz?

Válasz 2: A Kundalini az a végtelen energiaerő, amely az alapcsakránkban forog. Kundalini meditációval felébreszthetjük a Kundalini energiát, amely az isteni energia, és arra késztetjük, hogy eljusson a Szahasrara csakrához. A Kundalini jóga minden jóga királya, és Siddha jógának is nevezhetjük.