Trikonasana (háromszög póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A trikonasana egy népszerű ászana vagy jóga testtartás, amely hatékonyan csökkenti a belső test- és izomfájdalmakat. Ezt a híres ászanát ősidők óta gyakorolják, és valójában az egyik leghatékonyabb póz a légzési eljárás belső javítására. A név két szanszkrit szóból származik, ahol a „Trikona” jelentése „háromszög”, az „asana” pedig „testtartás” vagy „ülés”.

Ez az ászana különböző pozíciókban végezhető el, balra vagy jobbra, stb. Ahhoz, hogy ezt az ászanát megfelelően elvégezze, meg kell fontolnia a következő lépéseket.

Hogyan kell csinálni a háromszög pózt:

A háromszög jóga testtartás végrehajtásához először álljon egyenesen, és tegye szélesre a lábát, amíg kényelmetlenül érzi magát. Az egyensúly az egyik legfontosabb dolog ebben az ászanában. Tehát ne felejtse el egyenlő testnyomást gyakorolni mindkét lábára. Most fordítsa ki a jobb lábát úgy, hogy 90 fokos szöget hozzon létre, és fordítsa ki a bal lábát is, hogy megfelelő 15 fokos szöget alkosson. A helyes belégzés és kilégzés szükséges ahhoz, hogy ez a testtartás sikeres legyen. Most helyezze a jobb lábak középpontját az ív középpontjához. Gondoskodnia kell arról, hogy mindkét lába egyformán nyomja a talajt, és hogy a teste kiegyensúlyozott legyen.

Most vegyünk egy mély lélegzetet, és hajlítsuk jobbra a testünket úgy, hogy a derekunkat egyenesen tartjuk, és hagyjuk, hogy a bal kéz felemelkedjen, így a keze lejön a padló felé. Ne felejtse el egyenesen tartani a karját, miközben ezt az ászanát végzi. A kezeknek a bokáján, a padlón kell feküdniük, vagy a csípőnknek és a derekunknak nem szabad megtörniük a testtartást. Ne csukja be a fejét. Tartsa semleges helyzetben, hogy szükség esetén el tudja forgatni. Tartsa nyitva a szemét, és nézze a tenyerét, hogy megtartsa a szükséges testtartást.

Gondoskodnia kell arról is, hogy a teste oldalra hajoljon, ne előre vagy hátra. Arról is gondoskodik, hogy a medencéje és a dereka tágra nyílt. Nyújtson a lehető legnagyobb mértékben, de ugyanakkor tartsa egyenletesen, és továbbra is erőteljesen lélegezzen be és lélegezzen ki. Most emelje fel a karját oldalra, miközben belélegzik, és egyenesítse ki a lábát.

Tippek – Légy a testtel. Érezd a mozgást. Ne gyűlöld, élvezd a nyújtást. Ezek a gondolkodásmódok lehetővé teszik az ászana pontos végrehajtását.

A Trikonasana előnyei:

A háromszög póz kiegyenesíti a lábakat, karokat, csípőt, mellkasot, bokát stb. Rugalmassá teszi a borjakat, a combizmokat, a mellkasot és a gerincet. Lelki és fizikai egyensúlyod és a tested feletti kontroll megnő. Ha hajlandó eltávolítani az emésztési zavarokat és a gyomorpanaszokat, hajtsa végre ezt az ászanát minden reggel. Ez a jóga testtartás hatékonyan csökkentheti a szorongást, és segít a hátfájás isiászában is.

Sok pap és ókori guru azt állította, hogy ez a háromszög jóga testtartás stimulálhatja az idegrendszert és eltávolíthatja az ideges depressziót. Erősíti a medence területét és rugalmassá teszi. Ezzel együtt ez a testtartás hangot ad a reproduktív szerveknek. Ezzel a jógával számos súlyos betegségtől is megszabadulhat.