Joulu: suunnittelu on melkein kaikki

Joulu on aivan nurkan takana ja tänä vuonna aiot järjestää todella suuren juhlan kaikkien ystäviesi, tuttaviesi ja perheenjäsentesi kanssa? Sitten on nyt oikea aika aloittaa! Kerromme sinulle, mikä on tärkeää.

Tunnelmallinen sisustus

Sekä etuoven edessä että omissa neljässä seinässäsi kauniit koristeet ovat kutsuvia ja mielialaa parantavia. Voit aloittaa sisustamisen jo marraskuun lopussa. Hauskoja ideoita ovat esimerkiksi pienet kuusen oksat tai postilaatikon hahmot. Kuistin ympärillä lyhdyt, keiju valot, reki ja joulutähdet luovat juhlatunnelman, josta naapuritkin nauttivat. Sisätiloissa sen ei tarvitse olla yksinkertainen joulukuusi. Voit joko sisustaa asunnon johdonmukaisesti “esimerkiksi maalaistalon tyyliin” tai antaa jokaiselle huoneelle eri teeman. Melko pimeä olohuone näyttää paljon ystävällisemmältä valkoisten korujen kanssa. Puusta valmistetut koriste -elementit luovat jouluisen tunnelman skandinaaviseen tyyliin, ja siitä tulee kodikas ja viihtyisä, jos sijoitat huoneeseen monia tyynyjä ja viihtyisiä peittoja.

joulujuhla jouluillallinen joulu

Kotitekoinen ei ole taikuutta

the Perinne keskinäisestä lahjojen antamisesta juontaa juurensa 1300 -luvulle. Siitä lähtien eri lahjojen antaminen on kehittynyt lähes kaikissa kristillisissä maissa. Vaikka Espanjassa lahjat luovutetaan vasta 6. tammikuuta, ”kolmen viisaan miehen päivänä”, suuret lahjat Yhdysvalloissa tapahtuvat joulupäivänä. Saksassa Kristus -lapsi tulee aina jouluaattona. Saksalaiset käyttävät joululahjoihin vuosittain yhteensä noin 250 miljoonaa euroa. Ne, jotka haluavat antaa läheisilleen ihanteellisia lahjoja, voivat tehdä itse joululahjoja ja neuloa huiveja, valmistaa chutneyja tai tehdä esimerkiksi kirjan kansia. Jopa ne, jotka ovat melko lahjakkaita käsityöhön, neulomiseen ja virkkaamiseen, eivät tarvitse ilman kotitekoisia lahjoja. Läheiset ystävät ja perhe ovat usein eniten onnellisia jostakin hyvin henkilökohtaisesta, joka pitää muistot jaetuista kokemuksista elossa. Jouluvalokuvakirjan tai seinäkalenterin valituilla valokuvilla voi tilata ajoissa festivaalia varten verkkopalveluilta, kuten Cewe Luo ”tämä säästää myös jonottamista liian täynnä kaupoissa. Rahalahjoja voidaan suunnitella myös luovalla ja visuaalisesti houkuttelevalla tavalla, esimerkiksi piilottamalla laskut onnen evästeisiin.

Tätä varten tarvitset:

  • Jotkut onnenkeksejä
  • Setelit
  • Korujen nauha

Ja näin se toimii: Onni -eväste avataan varovasti mahdollisimman leveästi, jotta se ei rikkoudu. Pinsetin avulla otat iskulauseen esiin ja asetat taitetun setelin paikalleen. Halutessasi voit kääriä keksit lahjanauhoilla – ja rahalahja on valmis.

Klassinen jouluvalikko, täysin stressitön

Jouluaamun stressin välttämiseksi sinun on ostettava kaikki tarvitsemasi ainesosat muutama päivä etukäteen mahdollisimman pitkälle. Joitakin ruokia voidaan valmistaa jopa edellisenä päivänä. Esimerkiksi klassinen joulumenu koostuu kevyestä sian sienikeitosta, rapeaa paistettua ankkaa paistettuja omenoita tai appelsiineja ja tiramisu jälkiruoaksi. Kasvissyöjät voivat korvata ankan vuoka, kasvis curry tai kastanjapaisti. Ankan kanssa sopii hyvin Pinot Noir tai muu kuiva, ei liian raskas punaviini. Jos taustalla syömisen aikana Joulun klassikoita ääni, ilta on täydellinen.

Kuvan oikeudet: Flickr joulukoristeet Markus Spiske CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään