Joulumakeisia ympäri maailmaa – 10 kakkua, jotka tulevat eri kulttuureista

Gummy -karkit, karkkikepit, vanukas ja piparkakut ovat vain muutamia herkullisista karkkeista, jotka tulevat mieleen, kun ajatellaan loma -aikaa. Joulutarinat ja -laulut kulkevat käsi kädessä perinteisen jouluruoan makean puolen kanssa. Jopa joulupukin itsensä on tiedetty nauttivan ajoittain joulukortista. Alla on luettelo 10 perinteisestä joulumakeisesta, joita nautitaan eri maissa ympäri maailmaa.

Joulumakeisia ympäri maailmaa

Pan de Pascuan joulumakeiset

Pan De Pascua

Nimestään huolimatta, joka tarkoittaa espanjaksi “pääsiäisleipää”, Pan de Pascua on perinteinen jouluruoka Chilessä. Tämä sokerikakku on valmistettu hunajasta ja inkivääristä ja sillä on ihanan makea maku. Mantelit, saksanpähkinät, sokeroidut hedelmät ja rusinat ovat myös tyypillisiä Pan de Pascualle.

Saksalaiset maahanmuuttajat toivat tämän kakun alun perin Chileen ja ovat siitä lähtien olleet Chilessä perinteinen joulumakeinen. Pan de Pascua on täydellinen yhdistelmä kahdesta herkullisesta joulujälkiruoasta, saksalaisesta stollenista ja italialaisesta panettoneesta.

Pan de Pascua – perinteinen joulukakku Chilessä

Joulumakeiset Pan de Pascua leikattu palasiksi

Joulukarkki Pan de Pascua

Turron

Alun perin Espanjasta peräisin oleva turrón on suosittu joulujälkiruoka, jota kulutetaan joulun aikaan monissa Espanjan valtakuntaan kuuluneissa maissa, myös Latinalaisen Amerikan maissa. Tämä houkutteleva joulukarkki on pyöreä tai suorakaiteen muotoinen ja valmistettu sokerista, hunajasta, munanvalkuaisesta ja paahdetuista manteleista. Espanjalainen turrón -resepti julkaistiin ensimmäisen kerran 1500 -luvun naisten käsikirjassa, mutta tämän herkun alkuperän uskotaan olevan paljon kauempana. Uskotaan, että turrón on johdettu muslimien turun -reseptistä.

Turrón – espanjalainen joulujälkiruoka

Joulumakeisia ympäri maailmaa Turrón-de-Agramunt

Joulukarkit turrón mantelit

Joulumakeisia ympäri maailmaa Turron

jouluvanukas

Jouluvanukas palaa keskiaikaiseen Englantiin. Sitä pidettiin kuitenkin alun perin lihan säilyttämismenetelmänä, eikä siitä tullut maukasta jälkiruokaa, joka liittyi jouluaikaan vasta 1600 -luvulla. Usein englantilaista joulupuuroa kutsutaan luumupudingiksi, mutta yllättäen tämä jälkiruoka ei sisällä luumuja. Ennen viktoriaanista Englantia luumu käytettiin usein terminä rusinoille, jotka ovat yleisiä tässä vanukassa. Jouluvanukas, kuten sitä nykyään kutsutaan, sai muotonsa viktoriaanisella ajalla. Tämä valmistetaan perinteisesti kananmunasta, naudanlihasupista, siirapista ja useista ainesosista neljä -viisi viikkoa ennen joulua.

Englantilainen vanukas jouluksi

Joulumakeisia ympäri maailmaa Joulun vanukas Joulupudding

Joulumakeiset perinteinen jouluvanukas Joulumakeisia ympäri maailmaa Jouluvanukka

Bûche De Noël

Bûche de Noël, joka tunnetaan myös nimellä joulukuusikakku, on erittäin suosittu joulujälkiruoka Ranskassa, Quebecissä ja muissa Ranskan entisissä siirtomaissa. Perinteisesti tämä sokerikakku paistetaan tasaisella alustalla, sitten lasitetaan, rullataan ja lasitetaan uudelleen. Tämä prosessi antaa sille tyypillisen muodon puukappaleena. Kakku itse on peräisin 1800 -luvulta, mutta vasta 1900 -luvun ensimmäisellä puoliskolla se tunnettiin nimellä “yule log” tai “Kerststronk”.

Sokerista ja suklaasta valmistettu puupalikka

Joulumakeisia ympäri maailmaa buche de noel a la creme au beurre Valmista joulumakeisia ympäri maailmaa buche de noel

Joulumakeiset ympäri maailmaa buche de noel -joulukakkua

Bibingka

Bibingka on sienimäinen riisikakku, jota tarjoillaan perinteisesti jouluna Filippiineillä sekä aamiaiseksi että jälkiruoaksi. Se maistuu hieman makealta ja Bibingka nautitaan parhaiten kuumana. Kakku koostuu pääasiassa riisijauhoista ja kookosmaidosta. Jos vaihdat riisijauhon muilla jauhoilla, muutat myös makua. Filippiineillä Bibingkaa myydään kirkon ulkopuolella joulua edeltävinä päivinä.

Bibingka – riisikakku Filippiineiltä

Joulu karkkia Bibingka kakku Filippiinit

Joulumakeiset kuninkaalliset Bibingkan munat Joulumakeiset leikkasivat kuninkaallisia Bibingkan pannukakkuja

Pavlova

Pavlova on ainutlaatuinen jälkiruoka, joka on peräisin Uudesta -Seelannista ja joka on nimetty venäläisen balettitanssijan kunniaksi. Tämä joulukakku tarjoillaan erityisesti joulun aikaan. Se on marenkipohjainen kakku, jossa on rapea kuori, vaahtokarkin kaltainen keskusta ja kermavaahtoa ja hedelmiä. Myös Australiassa suosittu jälkiruoka on kevyt herkku, joka sopii täydellisesti tähän aikaan vuodesta. Reseptin sanotaan saaneen alkunsa 1920-luvun puolivälissä, kun Anna Pavlova vieraili Uudessa-Seelannissa ja Australiassa maailmankiertueellaan.

Pavlova – joulukakku venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan kunniaksi

Joulukarkki Australian Pavlova -resepti

Joulumakeiset Pavlovan mansikoiden joulukakku

Joulumakeiset Pavlova hedelmillä Joulukakku

piparkakut

Me kaikki tunnemme hyvin perinteiset piparkakut täällä Saksassa. Alunperin munkkien keksimänä 1200 -luvulla siitä on tullut kotimaamme joulun symboli. Yleisiä ainesosia ovat hunaja, mausteet ja pähkinät, ja maku voi vaihdella makeasta mausteiseen. Vaikka se on enimmäkseen pehmeää, kovempia piparkakutyyppejä käytetään tämän karkin sydämen muotoisten versioiden valmistamiseen monilta joulumarkkinoilta ympäri maata. Münchenin Oktoberfestin vierailijat voivat tunnistaa piparkakkusydämet. On tavallista, että nämä roikkuvat festivaalin aikana dirndleihin pukeutuneiden naisten kaulasta.

Me kaikki tunnemme hyvin piparkakkujen perinteisen maun

Joulumakeisia ympäri maailmaa Saksa piparkakut lasituksella

Joulumakeisia ympäri maailmaa Saksa Lebkuchen Piparkakut

Ylhäältä katsottuna Naisen kädestä pidettävä joulu Saksalainen tumma suklaa Lebkuchen -kakku tumman taustan yli

Rommikakku

Rommikakku on suosittu jouluhedelmäkakku Karibialta. Perinteisistä eurooppalaisista hedelmäkakkuista lähtien suurin ero tämän ja muiden kakkujen välillä on alkoholi. Tämä erikoiskakku on valmistettu rommista, viinistä ja kuivatuista hedelmistä. Kuivatut hedelmät liotetaan rommiin kuukausia ennen kakun valmistusta. Taikina valmistetaan karamellisoidulla sokerilla ja lisätään alkoholilla väkevöityjä hedelmäpaloja. Rommikakkua tarjoillaan jouluna paikoissa, kuten Jamaika ja Puerto Rico.

Käytä rommikakkua järkevästi

Joulukarkki rommikakku Joulukakku ympäri maailmaa

Valmista rommikakku ympäri maailmaa joulumakeisiin Joulumakeisia ympäri maailmaa Rommikakku

Szaloncukor

Joulukauden aikana on mahdotonta unohtaa Szaloncukor Unkarissa. Tämä suklaalla peitetty fondanttikarkki liittyy voimakkaasti lomiin. Perinteisesti pakatut makeiset ripustetaan joulukuusiin koristeina. Tämä perinne juontaa juurensa 1800 -luvulle, ja on yleinen käytäntö, että lapset syövät kaikki puun karkit ennen kauden päättymistä. Joulukarkit ovat monenlaisia ​​makuja, kuten vanilja, mansikka, hasselpähkinä ja kookos, joten jokaiselle löytyy suosikki.

Szaloncukoria voidaan käyttää sekä välipalaksi että koristeluun

Karkkia mäntyllä

Joulumakeisia ympäri maailmaa Szaloncukor joulukuusi

Joulumakeiset ympäri maailmaa Szaloncukor -makeiset

Vaniljanosturit

Vaniljekranse käännettynä tanskasta tarkoittaa “vaniljaseppeleitä”, ja juuri nämä tanskalaiset murokeksi ovat. Herkulliset pienet keksit ovat perinteinen jouluherkku Tanskassa ja muissa maissa, kuten Dominikaanisessa tasavallassa. Yksinkertaisella vanilja -aromilla ne tunnetaan myös ympäri maailmaa. Kokeilitko myös vaniljakamppuja?

Herkullisia vaniljaseppeleitä Tanskasta

Joulumakeiset Vaniljekrans, tanskalainen murokeksi resepti Joulumakeiset Vaniljekrans -keksit

Joulumakeisia Vaniljekranin tanskalaisia ​​murokeksejä