Kestävä joulu – 7 vinkkiä, jotka tuovat todellista mietiskelyä

Onko sinulla joulun stressiä jälleen tänä vuonna? Sen ei todellakaan tarvitse olla! Tällä kertaa voit yrittää lähestyä kaikkea rennommin ja ennen kaikkea ympäristöystävällisemmin. Älä ole liian täydellinen ja luota enemmän ihmissuhteisiin ja kestävyyteen. Koska stressaantunut ja kuluttajalähtöinen, usein unohdetaan, mikä oli joulun alkuperäinen merkitys. Siksi meillä on tänään sinulle valmiina 7 suurta vihjeitä kestävään jouluun, joiden pitäisi auttaa sinua todella kokemaan vuoden mietiskelevin aika sellaisenaan. Tämä ei ole hyväksi vain läheisillesi ja itsellesi, vaan ennen kaikkea ympäristölle. Ja hän todella tarvitsee sitä kiireellisesti.

Nauti kestävästä joulusta rento ja mietiskelevä

hyvää kestävää joulua

Kaikki joulukuuset eivät ole samanlaisia

Pelkästään Saksasta ostetaan joka joulu noin 25 miljoonaa joulukuusta. Tämä tosiasia osoittaa päätöksemme tärkeyden joulukuusi. Itse asiassa monet tässä maassa myytävistä puista ovat peräisin ulkomailta peräisin olevista monokulttuureista ja niitä ruiskutetaan myös torjunta -aineilla.

Kestävyys ei näytä siltä! Vielä tärkeämpää on tilata joulukuusi FSC -tiiviste Saksasta päättämään. Optimaalinen on tämä, jolla on juuret, ja sitä voidaan käyttää useammin kuin kerran ja myöhemmin istuttaa puutarhaan tai metsään. Lisäksi sinun tulee aina muistaa hävittää ja kierrättää leikattu joulukuusi asianmukaisesti ainakin juhlan jälkeen.

Rakkaudella valmistetut villasta, huopasta ja langasta valmistetut joulukoristeet sopivat tähän hyvin

kestävä joulu koristele joulukuusi

Vaihtoehtoiset joulukuuset ovat myös loistava idea todelliseen, kestävään jouluun. Niitä voidaan valmistaa eri materiaaleilla – ajopuulla, oksilla, vanhoilla kirjoilla, lasipulloilla jne. Aivan yhtä minimalistisia ja kestäviä ovat improvisoidut joulukuuset, jotka on valmistettu lehdistä, jotka on sidottu yhteen ja koristeltu.

Ole luova tehdessäsi joulukuusi

minimalistiset joulukoristeet

Tee joulukoristeet itse

Halvan muovin käyttäminen joulukoristeina ei ole vain kitšiä, vaan myös todellinen ympäristösynti. Koska ne sisältävät usein haitallisia aineita, joiden valmistukseen käytettiin paljon energiaa ja resursseja. Se myös saastutti ja saastutti luontoa tarpeettomasti. Siksi on paljon kestävämpää ja viisaampaa valita puusta, oljesta, huopasta tai villasta valmistetut joulukoristeet. Useat kierrätyskäsityöideat jouluksi ovat myös ihanteellisia tähän. Voit tehdä juhla-joulukoristeita lastesi kanssa ja viettää paljon hauskaa yhdessä ennen joulua. Sama koskee perinteistä adventtiseppeleitä ja suosittua adventtikalenteria. Voit aina käyttää erilaisia ​​materiaaleja ja esineitä suunnitellaksesi niitä mielikuvituksellisesti. Inspiraatiota löydät täältä.

Tee kestäviä joulukoristeita

tehdä kestäviä joulukoristeita

Anna mielekkäästi ja kestävästi

Älä osta turhia lahjoja, jotka keräävät pölyä vain hyllyille. Yleensä minimoi joululahjojen määrä ja korosta enemmän käyttöä ja ekologista tuotantoa. Esimerkiksi muovilla ei ole sijaa lelujen luovuttamisessa. On parempi valita korkealaatuisia puusta valmistettuja leluja sekä lasten vaatteita, jotka on valmistettu arvokkaista tekstiileistä, joissa ei ole haitallisia aineita. Vieraile alueellisilla joulumarkkinoilla luomutuotteiden ja reilun kaupan tuotteiden kanssa ja anna lahjoja paitsi rakkaillesi myös luonnolle ja kehitysmaiden pienviljelijöille. Romutonttu on myös hauska vaihtoehto perinteiselle lahjojen antamiselle.

Anna enemmän aikaa tavaroiden sijaan

kestävää jouluaikaa kyllästynyt tavaroihin

Tee joululahjoja itse

Tietenkin kestäviin lahjoihin kuuluu myös alkuperäisiä DIY -lahjoja. Täällä luovuudella ei ole rajoja, ja nuoret ja vanhat voivat todella päästää höyryn. Hemmottelevista kylpysuoloista pehmoisiin pehmeisiin, itse virkattuihin huiveihin ja käsineisiin sekä herkullisiin lahjoihin keittiöstä – mahdollisuudet ovat rajattomat. Kotitekoiset lahjat ovat myös hyvin henkilökohtaisia ​​ja tarjoavat erityisen ilon. Näytät ylimääräistä huomiota ja kiintymystä ja annat asioille ainutlaatuisen arvon. Jotta säästät aikaa joululahjoja tehdessäsi ja voit tehdä kaiken rauhassa ja ajallaan, olisi parempi keskittyä vain yhteen DIY -projektiin. Anna tänä vuonna esimerkiksi rakkaillesi ihanan tuoksuva kylpysuola tai porealtaita. Voit tehdä nämä eri väreissä ja lisätä eri maun jokaiselle. Valitse vain luomulaatuisia eteerisiä öljyjä ja pakkaa luomuksesi kiinnitettäviin laseihin, lasipurkkeihin tai itse tehtyihin pahvilaatikoihin.

Sitruuna-minttu-kylpysuolalla on erityisen virkistävä ja mielialaa parantava vaikutus talvella

Tee omat kylpysuolat kestäviksi joululahjoiksi

Lahjojen kääriminen ekologisesti

Pakkauksista puheen ollen lahjapakkaukset ovat erittäin tärkeä asia kestävän joulun kannalta. Koska joka vuosi festivaalin jälkeen on lähes jokaisessa taloudessa vuoria repeytynyttä käärepaperia ja tyhjiä pakkauksia. Valitettavasti monet puut kaadettiin armottomasti ja kokonaiset maisemat muuttuivat. Varmista siis, että käytät kierrätettyä käärepaperia tai, mikä parasta, älä käytä mitään. Esimerkiksi tavallinen käärepaperi on paljon ympäristöystävällisempää ja voidaan helposti merkitä tai koristella. Vanhat sanomalehdet, aikakauslehdet ja nuotit ovat myös loistavia pakkausmateriaaleja, jotka sopivat täydellisesti kestävien joululahjojesi kanssa. Luova ja erittäin kestävä idea tähän on myös ns. Läsnäolo. Tämä tarkoittaa sitä, että käärit lahjasi kivaan arkkiin, hattuun tai värikkäisiin joulusukkiin toiveistasi ja mieltymyksistäsi riippuen.

Anna pois kotitekoisia keksejä, jotka on kääritty pyyhkeisiin

alkuperäiset lahjapakkausliinat kestävä joulu

Jouluvalaistus kestävällä tavalla

Ilman oikeita jouluvaloja mietiskelevä festivaali on jotenkin epätäydellinen. Lyhdyt, kynttilät ja keiju valot ovat välttämätön osa jokaista joulukoristetta, ja siksi ne on otettava huomioon kestävän joulun suhteen. Käytä siis vain LED -keiju- ja valoja. Olisi vielä parempi löytää ne, kun et ole kotona. Myös erityiset säädettävät ajastimet auttavat. Voit myös vaihtaa LED -kynttilöihin, joissa ei ole palovaaraa, mutta jotka ovat myös melko ympäristöystävällisiä. Mutta jos et halua luopua todellisten kynttilöiden aitosta tunnelmasta, voit tehdä omat kynttilät itse. Voit siis olla varma, että he eivät saa ympäristölle haitallista öljyä, joka saastuttaa tarpeettomasti ilmaa. Jos sinulla ei ole siihen aikaa, valitse mehiläisvahasta tai muista kasviperäisistä aineista valmistetut kynttilät ja suojele siten ympäristöä.

LED -keijuvalaisimet ovat taloudellisia ja turvallisia

led keiju valot kestävä joulu

Valmista jouluillallinen ympäristöystävällisellä ja oikeudenmukaisella tavalla

Jouluvalikkoa valmisteltaessa on erittäin tärkeää ostaa päivittäistavaroita itse. Parhaat ovat vegaaniset ja kasvissyöjätuotteet, joiden avulla voit loihtia herkullisia ruokia festivaalille. Jos et voi tehdä ilman lihan makua, sopivat alueen luomuliha tai luomumarkkinoiden terveet ja ympäristöystävälliset lihakorvikkeet. Evästeiden leivonnasta voidaan tehdä myös kestävää. Sinun tulisi kiinnittää huomiota pääasiassa mausteiden laatuun ja alkuperään, kuten kaneli, neilikka, vanilja ja co. Koska niitä kasvatetaan tropiikissa ja ne voivat joskus olla vastuussa sademetsän tuhoamisesta. Tilanne on samanlainen kaakaon ja palmuöljyn kanssa. Molempia löytyy monista tuotteista. Kun kyse on näistä ainesosista, sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota Reilun kaupan tiiviste kunnioitusta, ajattele hyvin.

Nauti rakkaudella valmistetusta jouluillallisesta puhtaalla omantunnolla

vegaani jouluillallinen kestävä joulu

Kestävän joulun viettäminen ei tarkoita pitkään luopumista mietiskelystä ja hyvästä mausta. Mutta päinvastoin! Näin voit kokea vuoden kauneimman festivaalin kaikilla aisteillasi ja juhlia sitä syvällä sydämessäsi. Koska tällä tavalla et tee vain rakkaillesi ja itsellesi hyvää, vaan myös maapalloamme, ainoaa maamme. Koska meillä ei ole suunnitelmaa B, meillä on todella vain tämä yksi planeetta ja meidän on pidettävä todella hyvää huolta sen hyvinvoinnista.

Tässä mielessä: Hyvää joulua ja vastuullista juhlaa!

Lahjapakkaukset kestävä joulu

vaihtoehtoinen joulukuusi keijuilla

koristele valkoiset pylväskynttilät eukalyptuslehdillä

DIY joulukoristeet kestävä joulu

Joulukoristeet tekevät ideoita itse  juhlia minimalistista joulua

minimalistiset pöytäkoristeet jouluun

kotitekoisia joululahjaideoita

kestävien joululahjojen pakkaus

kestäviä joululahjaideoita lahjapakkauksiin  kestävä joululahjapakkaus

luonnonmukaisia ​​joulun materiaaleja   kestäviä joulukoristeita

luonnonmateriaalit juutti nyppiminen kestävä joulu

viettää kestävää joulua