Keittiön ostaminen helppoa: Vinkkejä keittiökalusteisiin, liitäntöihin ja ergonomiaan

Keittiön suunnittelu on iso haaste. Ei vain suunnittelun tarvitse olla oikea. Sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota materiaaleihin, laitteisiin, keittiökoneisiin ja paljon muuta. Tästä oppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit koota unelmiesi keittiön.

kakkujen ostaminen on helppoa ja ergonomiaa

Keittiön kaappien sisustus

Vielä muutama vuosi sitten oli tavallista, että ruokia, kattiloita ja vastaavia säilytettiin keittiökaapissa, jossa oli hyllyt ja ovet, jotka voitiin avata sivulta. Mutta tämäntyyppiset keittiökalusteet osoittautuivat epäkäytännöllisiksi, ergonomisesti kyseenalaisiksi ja tilaa vieviksi. Nykyään on paljon parempia ratkaisuja. Seuraava luettelo kiinnittää huomiota edullisiin sisustuselementteihin:

  • Uutteet: Keittiön kaappien vetolaatikot helpottavat jokapäiväistä elämää. Laatikot mahdollistavat kaappien sisällön käytön ylhäältä, mikä parantaa huomattavasti toimintaa. Sinun ei enää tarvitse kamppailla päästäksesi kaapin takana olevaan kattilaan, mutta voit saavuttaa sen mukavasti. Uutteet on myös arvioitava positiivisesti ergonomisesti.
  • Jakotangot: Riippumatta siitä, ovatko kattiloiden, pannujen tai muovisäiliöiden kannet: Keittiön kaappien sisällä kannet kaatuvat ja aiheuttavat säännöllisesti kaaosta. Tämän estämiseksi voidaan integroida jakopalkit, jotka pitävät kaiken yhdessä ja mahdollistavat lajittelun.
  • karuselli: Karusellit ovat täydellisiä tehokkaasti hyödyntämään pohja- ja seinäkaappien vaikeasti saavutettavaa säilytystilaa ja helpottamaan pääsyä nurkissa olevaan sisältöön. Niitä voidaan kääntää niin, että tarvittava astia tulee luoksesi helposti sen sijaan, että joutuisit hankalasti tavoittamaan sitä.

Kansainvälisesti tunnettu huonekaluliike Ikea osoittaa muun muassa, että ulosvedettävät jakajat ja karusellit ovat ihanteellisia keittiövälineiden säilyttämiseen. Keittiölaitteiden ja hyvällä hinta-laatusuhteella varustettujen keittiölaitteiden alalla ruotsalainen huonekaluvalmistaja on yksi johtavista valmistajista. Seuraavassa videossa yritys näyttää selvästi edut, joita keittiökalusteiden asentamisella voi olla jokapäiväisessä elämässä:

Jos lähistöllä ei ole Ikean myymälää, lähes kaikki voidaan tilata kätevästi verkossa. Mutta ennen kuin menet Ikean verkkokauppaan, se voi olla kannattavaa Kupongiportaalit, kuten VoucherPony pysähtyä. Ruotsalaisen jälleenmyyjän kuponkien lisäksi löydät houkuttelevia kuponkeja myös muihin huonekaluliikkeisiin.

Määritä oikea työkorkeus

Keittiön ei pitäisi näyttää vain hyvältä, vaan sen tulee myös suojella terveyttäsi. Se toimii ensisijaisesti yhden kanssa oikea työkorkeus. Vain silloin, kun keittiön työtaso on oikealla korkeudella, selkä ja lihakset voidaan suojata ruoanvalmistuksen aikana. Optimaalisen korkeuden löytämiseksi sinun on ensin seisottava pystyssä. Taivuta nyt kyynärvarsiasi niin, että ylä- ja alavartesi muodostavat suoran kulman. Laske kyynärvarsiasi hieman ja aseta ne kuten keittiössä työskennellessäsi, esimerkiksi tomaatin leikkaamiseksi. Kyynärvarsien ei silloin pitäisi olla täysin vaakatasossa, vaan kallistuneet hieman alaspäin kyynärpäästä. Kyynärvarren ja työtason välillä tulee olla enintään 15 senttimetriä. Pyydä toista henkilöä mittaamaan etäisyys lattiasta kyynärpääsi mittanauhalla. Vähennä sitten 10–15 senttimetriä tästä korkeudesta ja saat ihanteellisen työkorkeuden keittiöösi. Jos keittiössä työskentelee useita ihmisiä, kaikkien asukkaiden korkeus on mitattava ja laskettava keskiarvo. Pääkäyttäjän on yleensä suositeltavaa suunnitella toleranssi. Se, onko tämä toleranssialue viisi senttiä alempi vai kymmenen senttimetriä korkeampi kuin pääkäyttäjä, riippuu jokaisen henkilön pituudesta.

Ostaminen kakku-tehty-helppo-vinkkejä-keittiö-huonekalut-liitännät-ja-ergonomia

Laitteet ja vesihuolto

Keittiön suunnittelussa sähkölaitteet ja pesuallas ovat keskeisessä asemassa. Jotta kaikki toimisi lopulta sujuvasti, liesi, jääkaappi, pesuallas, astianpesukone jne. On sijoitettava oikein. Vaikka sähkölaitteissa on Virtaliitäntä vaatia rypäleen pesualtaalla a Vesiliitäntä annetaan. Liitännät on siis otettava huomioon suunnittelussa. Sähkölaitteiden, kuten uunin tai mikroaaltouunin, kanssa on suositeltavaa pyrkiä työskentelykorkeuteen. Joten sinun täytyy kumartua paljon harvemmin ja lievittää selkääsi. the Asennuskorkeus Kehon koosta riippuen se on 55-165 senttimetriä.

On suositeltavaa sijoittaa liesi hieman syvemmälle kuin muu työtaso. Lopuksi kattilat ovat korkeita ruoanlaittoon ja jos ne asetetaan tavanomaiseen tapaan, ne edellyttävät käsivarsien olevan kohotetussa asennossa. Tämän helpottamiseksi on järkevää asentaa liesi muutama senttimetri matalammaksi, kuten seuraavassa kuvassa näkyy:

kakkuosto-vinkit-keittiökalusteet-liitännät-ergonomia

Materiaalit keittiön rintamille

Lopuksi haluamme korostaa erilaisten etuja ja haittoja Materiaalit keittiön rintamille Vihjeitä. Olemme tiivistäneet nämä taulukkoon:

etuja haitta
puu

-luonnollinen luonne

-kestävä

-Erilaisia ​​malleja

-Huoltointensiivisempi kuin muut materiaalit pinnasta riippuen

-kallista puun laadusta riippuen

maali-

-matta ja kiiltävä pinta

NCS- tai RAL -värit mahdollisia

-tyylikäs ilme

-Maalit voivat hilseillä, jos ne ovat huonosti käsiteltyjä tai niitä on käytetty monta vuotta

-sormenjäljet ​​ja vastaavat näkyvät nopeasti kiiltävillä rintamilla.

Lasi

-lämmönkestävä

-kosteutta hylkivä

-hygieeninen

-helppo pyyhkiä pois

-Rasvajäämät ja pöly jättävät jälkensä
Laminaatti

-kestävä

-helppo hoitoinen

-erilaisia ​​malleja, kuten kivi- tai puuoptiikka

-edullinen

-ei ole 100% lämmönkestävä

-ei luonnollista materiaalia

akryyli-

-tasainen pinta

-halvempaa kuin lasi- tai lakatut pinnat

-myös tyylikäs

-sähköstaattinen varaus (lika vetää voimakkaasti puoleensa)

-herkkä naarmuille

linoleumi

-ekologisesti järkevää luonnonmateriaalia

valmistettu pellavaöljystä, puujauhoista ja luonnonhartsista

-miellyttävä fiilis

-helppo hoitoinen

-kestävä

-antistaattinen

-antibakteerinen

-usein kalliimpaa kuin vastaava
varastanut

-jännittävä lajike (alumiini,

Corten -teräs, raakateräs, pelti)

-kestävä

-helppo hoitoinen

-toimiva

-osittain herkkä naarmuille ja rasvaisille jäämille

Kakku-osto-tehty-helppo-vinkkejä-kakku-huonekalut

Luettelo eduista ja haitoista pidetään hyvin karkeana, on tarkoitettu vain oppaiksi ja yleiskatsaukseksi. Kun olet päättänyt materiaaliryhmästä, kuten puusta, sinun on tehtävä lisäpäätöksiä. Esimerkiksi puurintamien alalla erotetaan toisistaan ​​HPL-, lastu- ja MDF -levyt sekä massiivipuiset ja aidot puupinnat.

Löydät lisää vinkkejä ja ehdotuksia keittiöihin liittyvistä artikkeleistamme, joissa käsitellään keittiön suunnittelua ja kaltevia esimerkkejä kaltevista katoista.

Kuvan lähde:

Kuva 1: midascode

Kuva 2: Poista roiskeet

Kuva 3: PIRO4D

Kuva 4: kathrina5 / pixabay.com


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80