Nykytaiteen museo: ylellinen keittiönäyttely

ylellinen keittiönäyttely nykytaiteen museo

  Keittiön historia – ylellinen keittiönäyttely

Seuraa modernin keittiön luomista tällä online -kiertueella modernin taiteen museo.Haluamme vierailla yhdessä hänen näyttelyssään ”Design ja moderni keittiö”! Seuraa meitä, ole hyvä!

Modernin taiteen museo näyttää keittiösuunnittelun kehityksen uudessa näyttelyssään, joka avattiin 15. syyskuuta ja kestää 14. huhtikuuta.

Maaliskuu kestää. Museo hankki hiljattain täydellisen näyttelyn legendaarisesta Frankfurtin keittiöstä, joka kehitettiin alun perin vuonna 1926.

Frankfurtin keittiö – muotoilua silloin

ylellinen keittiönäyttely frankfurtin keittiökokoelmayhtiö

Frankfurtin keittiön on suunnitellut Grete Schütte-Lihotzky, ja se on museon kokoelman varhaisin arkkitehdin työ. Tuhansia näistä pienikokoisista ja ergonomisista keittiöistä valmistettiin toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina.

Hyvin harkittu keittiön suunnittelu ylellinen keittiönäyttely huolellisesti suunniteltu keittiöpeili

Frankfurtin keittiöiden tunnusmerkkejä olivat niiden vakiokeittiöt – elementit, jotka voitiin järjestää huolellisesti ergonomian saavuttamiseksi. Lihotzkyn keittiöt olivat jopa askel eteenpäin monien naisten elämän helpottamiseksi, sanoo Juliet Kinchin, MOMA -järjestäjä.

Innovaatio säilytystilaa varten

ylellinen keittiö näyttely keittiöt säilyttävät ruokaa

Keittiön säilytys- ja muotoiluominaisuuksien osalta on olemassa useita säiliöitä eri tavaroille, kuten jauhoille ja sokerille. Myös vapaasti seisovat jakkarat, avattava lauta ja sisäänrakennettu työpöytä keittiössä muuttuivat muodikkaiksi.

 Alkuperäinen Frankfurtin keittiö

ylellinen keittiönäyttely alkuperäinen frankfurtin keittiö

Kiinteistökriisin aikana asuntoihin asennettiin kaikkialla Saksassa noin 10 000 Frankfurtin keittiötä. Alkuperäinen esitetään tässä.

  Aamukahvi ylellinen keittiönäyttely huomenna kahvin lämmönkestävyys

Keittiövalmistajien näyttelyt, kuten tämä Peter Schlumbohmin vuonna 1941 suunnittelema Chemex -kahvinkeitin, ovat näyttelyssä erittäin taitavia. Valmistettu lämmönkestävästä lasista ja puusta nahkahihnalla, Chemex on kehittänyt tuotteen ja siirtänyt painopisteen muihin materiaaleihin.

     1940 -luvun keittiövälineet ja paistinpannu

ylellinen keittiönäyttely astiat lasi

 Toinen keittiövalmistaja, jota näyttelyssä edustaa tämä pannu, joka on valmistettu lämmönkestävästä lasista ja teräksestä ja jonka on suunnitellut Corning Glass Works vuonna 1942.

   Innovaatioita keittiön suunnittelussa

ylellinen keittiönäyttelyn innovaatio

MOMA -näyttelyn toinen osa näyttää toiminnallisen suunnittelun ja teknologiset innovaatiot, joissa keskitytään keittiöön, kuten tässä Tom Wesselmannin kollaasissa (Asetelma, 30. huhtikuuta 1963)

“Nostalgiset lasit”

moderni muotoilu keittiö nostalginen lasit

1050 -luvulla väri pääsi keittiöön. Naisilla oli tärkeä rooli astioiden markkinoinnissa juhlissa. Ikoniset Tuppers -kupit on suunnitellut Earl S. Tupper vuonna 1954.

  Liikkuva keittiö valkoisella ja keltaisella

moderni design -keittiökalusteet

Myös MOMA -näyttelyssä – tämä liikkuva keittiöyksikkö on suunniteltu vuonna 1968 ja sen on valmistanut italialainen keittiöyhtiö Saidero.

 Keittiön laajennus

moderni muotoilu keittiö laajennus työtaso pannulla ruoanlaitto kattila

Saidero -minikeittiössä on riittävästi tilaa jääkaapille, liesille ja säilytystilaa erilaisille tavaroille, kuten kattiloille ja pannuille..