Yrtit – jokaisen ruoan erityinen maku

Kyllä, tänään haluamme kirjoittaa jälleen keittiön yrteistä, jotka antavat jokaiselle ruoalle erityisen mausteisen muistiinpanon. Näillä luonnon lahjoilla on aina ollut vakaa paikka jokapäiväisessä elämässämme, mutta monille nykyaikaisille ihmisille ne edustavat tuntematonta tai riittämättömästi tutkittua alaa. Siksi me täällä toimituskunnassa olemme sitä mieltä, että kaikki tiedot ruoan yrteistä ovat hyödyllistä ja mielenkiintoista.

Pippuri ja suola eivät riitä ruoanlaittoon, koska jokainen ruokalaji tarvitsee oman jälkimakunsa

käyttää yrttejä oikein keittiössä

Jokainen kotiäiti tietää kaiken hyvin, tuoreet yrtit ovat välttämättömiä modernissa keittiössä. Ne ovat erottamaton osa kulinaarista taidettamme. Yrtit voivat muuttaa minkä tahansa ruuan makua sen mukaan, mitä haluat. Miten paahtosi maistuu paremmalta – hieman hapokas tai mausteinen? Tykkäätkö syödä mausteista? Keittiön yrtteistä löytyy aina jokaiseen makuun jotain.

Miljoonat yrtit ja mausteet tunnetaan ympäri maailmaa. Niillä kaikilla on omat ominaisuutensa ja erikoistehosteensa. Mutta tänään emme halua joutua siihen liittyvien tietojen sekaannukseen, ja siksi olemme valinneet 5 suosikkiamme Saksan suosituimmista yrteistä ja haluamme nyt esitellä ne sinulle. Jokainen lukija löytää varmasti tarvitsemansa tiedot ruoanlaittoon, paahtamiseen ja grillaamiseen.

Älä missaa sitä ja käytä tuoreita yrttejä ruoanlaitossa ja grillauksessa

yrtit tekevät ruoista erilaisia

Kun valitsimme suosituimpia yrttejä keittiöön, otimme huomioon yhden tärkeän kriteerin, nimittäin sen, missä voit kasvattaa niitä. Seuraavia mausteita voi nauttia kotona ympäri vuoden. Ne menestyvät upeasti aurinkoisella ikkunalaudalla talvella, huhtikuusta lähtien niitä voidaan kasvattaa ulkona parvekkeella tai puutarhassa. Tällä tavalla sinulla on aina nämä yrtit käsilläsi ja voit käyttää niitä helposti aina, kun haluat lisätä erityistä makua ruokaan.

basilika

Basilika on yksi Saksan suosituimmista kulinaarisista yrteistä. Se on monipuolinen lääkekasvi, jota on viljelty Euroopassa noin 3500 vuotta, erityisesti Välimeren alueella. Italialaiset ovat käyttäneet basilikaa pitkään, koska se sopii erinomaisesti pasta, pizza ja pesto. Mauste on arvostettu sen ainesosista. Se sisältää hyödyllisiä mineraaleja, super -elementtejä ja vitamiineja (mangaani, kalsium, C -vitamiini, rauta). Voit helposti kasvattaa basilikaa pienessä yrttitarhassa ja nauttia sen raikkaasta aromista joka päivä. Mauste kasvi suosii aurinkoista paikkaa, sisällä tai ulkona. Basilikalla on myös koristeellinen tunne, jota sen miellyttävä maku ja raikas tuoksu eivät voi verrata.

Basilikan pesto – todellinen nautinto maulle!

Valmista kulinaariset yrtit basilika pesto kotona

tilli

Kuten basilika, tilli on erittäin suosittu ja sitä käytetään usein keittiössämme. Tämä yrtti oli ihmisten tiedossa muinaisina aikoina. Nykyään sitä käytetään edelleen kipulääkkeenä. Tilli on korvaamaton vatsavaivoihin, ilmavaivoihin tai ripuliin. Keittiössä ihmiset arvostavat sen lempeää makua, joka sopii hyvin kalan kanssa.

 Herkillä, hienoksi pinnoitetuilla tillinlehdillä on hapokas tuoksu ja voimakas maku

yrtit tekevät ruoista herkullisia kokata kalaa tillillä

Minttu

Tämä lääkekasvi tuli Eurooppaan Itä -Aasiasta ja sitä viljellään täällä. Nykyään erityyppiset mintut ovat yleisiä kaikkialla maailmassa. Niiden lehtiä käytetään paljon, tuoreita tai kuivattuja. Minttua ja piparminttua käytetään laajalti teetä tai kylvyn lisäaineina. Lääkekasvilla on kipua lievittävä vaikutus ruoansulatuskanavan vaivoihin, vilustumiseen ja päänsärkyyn. Sen avulla voit virkistää kehoasi aamulla ja aloittaa päivän täynnä energiaa.

 Mintun vihreät lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä ja antavat voimakkaan aromaattisen tuoksun

Käytä yrttejä minttua mausteena ruoanlaitossa

persilja

Persilja on todellinen monipuolinen keittiö yrttien joukossa. Se on luonnollinen lääke, joka puhdistaa ja virkistää kehoamme. Tämän yrtin sisältämät vitamiinit (vitamiinit A, B1, B6, K, B12, C), foolihappo ja kivennäisaineet tekevät persiljasta todellisen luonnonlääkkeen. Persiljaa viljellään nykyään, ja sen tummanvihreitä sileitä tai käpristyneitä lehtiä, jopa varret, käytetään laajalti kulinaarisessa taiteessa eri puolilla maata. Tämä yrtti tykkää aurinkoisista tai puoliksi aurinkoisiin paikkoihin, kasvaa laatikoissa tai ruukuissa, yrttivuoteissa tai puutarhassa. Tuoreena tai esikuivattuna se antaa keitoille, salaateille ja kastikkeille enemmän makua.

 Litteän ja kiharan persiljan välillä on pieni makuero

Valmista yrttisalaatti persiljalla

rosmariini

Älä koskaan tee ilman tätä lääkekasveja puutarhassa, koska se on todellinen naturopaattinen apteekki. Se pitää kuivista paikoista, joten se voi kasvaa ja koristella kivikkopuutarhaa. Rosemary tuli meille Välimereltä, jossa se koristaa meripuutarhoja ympäri vuoden. Sen lehdet levittävät miellyttävän mausteisen aromin ja sisältävät eteerisiä öljyjä. Nämä auttavat paljon ilmavaivoihin, täyteyteen ja lihaskipuihin. Rosmariinin mausteinen maku sopii täydellisesti lihan ja kalan kanssa, voit myös käyttää tätä yrttiä lisäruokien parantamiseen. Kivun lievittävien ja rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi rosmariiniöljyä tarjotaan myös kylpytuotteena.

 Tutustu rosmariinilehtien parantavaan voimaan

Yrtit rosmariini kasvaa yrttinä puutarhassa

Jos olet todella kiinnostunut kulinaarisista yrteistä, jatka verkkosivustomme selaamista ja löydät lisätietoja näistä hyödyllisistä yrteistä ja luonnollisista lääkkeistä täältä. Toimitus toivottaa hauskaa!

Muinaisessa Kreikassa rosmariini pyhitettiin rakkauden jumalattarelle Afroditelle

Käytä rosmariinin yrttejä ruoanlaitossa

yrtit valmistavat herkullisia ruokia tillin kanssa

yrttimulla tekee jopa jälkiruokista herkullisia

Käytä kulinaarisia yrttejä ruoanlaitossa

kulinaariset yrtit tasainen persilja on erilainen kuin kihara persilja

Yrtit persilja tekevät kalasta herkullisen

käytä yrttejä basilikaa mausteena

Valmista yrttisalaatit basilikalla

yrtit basilika ja sen erityinen maku

Kasvava yrtti kukkaruukussa

Minttu, yrtit, muuttavat ruoan makua

Lisää kulinaarisia yrttejä persiljaa astiaan