Top 50 liste over hindi-filmskuespillere navne 1930-2021

Bortset fra sin rige mangfoldighed og kultur er det indiske subkontinent berømt for sin filmindustri, især Bollywood. Fra 1930’erne til i dag er B-town blevet en c/o-adresse for mange skuespillerinder, der omdefinerede skønhed på deres egen måde. Kvinder som Nargis, Madhu Bala, Hema Malini, Sridevi, Madhuri Dixit etc. har sat høje standarder med deres glamourøse udseende og følelsesmæssigt udtryksfulde forestillinger. Uanset hvordan filmen klarer sig, strømmer fans til teatrene for at se deres foretrukne Bollywood -skuespillerinder syde på storskærmen!

I denne artikel har vi lavet en oversigt over Top 50 skuespillerinder i Bollywood – gamle og nye med billeder.

25 nogensinde højest betalte gamle heltinde navne fra hindi filmindustri:

Rul ned for at udforske billederne af 50 mest populære heltinder i indisk Bollywood filmindustri:

1. Nargis:

Nargis

Nargis Dutt er en prisvindende Bollywood-skuespillerinde kendt for sin fremragende præstation i ‘Mother India’ (1957). Hun blev født i 1929 som Fatima Rashid og ændrede senere sit skærmnavn til ‘Nargis’. Hendes superhitfilm omfatter “Barsaat”, “Aag” og “Awaara”, hvor hun handlede langs den legendariske Raj Kapoor.

2. Madhubala:

Madhubala

Madhubala er en af ​​de smukkeste Bollywood -heltinder nogensinde. Hun er kendt for sin rolle som “Anarkali” i magnum opus “Mughal-e-Azam”. Med sit fængslende udseende og imponerende forestillinger blev Madhubala en af ​​de bedst betalte stjerner i Bollywood i løbet af hendes tid.

3. Waheeda Rahman:

Waheeda Rahman

Waheeda Rahman er en af ​​de mest indflydelsesrige Bollywood -skuespillere, der vandt tre filmfares og en National Award for sine forestillinger. Hun debuterede i en Telugu -film “Rojuluy Marayi” i en emnesang. Senere blev hun berømt med mange superhit -hindi -film som “C.I.D”, “Guide”, “Kaagaz Ke Phool” osv..

4. Vyjayanthimala:

Vyjayanthimala

Vyjayanthimala er en berømt danser-cum-skuespillerinde i Bollywood. Født i 1936 i Britisk Indien, kom Vyjayanthimala ind i den hindiiske filmindustri i 1951 efter at have spillet i tamilske og telugu -film. Hun bar mange priser og anerkendelser for sine optrædener i film som “Ganga Jumna”, “Devdas” (som Chandramukhi), “New Delhi”, “Jewel Thief” osv..

5. Sharmila Tagore:

Sharmila Tagore

Sharmila Tagore kaldes ofte “Kashmir ki Kali” (Bud af Kashmir) efter hende navnet på hendes debutfilm. Hun er en kendt Bollywood-skuespillerinde, der vandt flere priser for sine bidrag til indisk biograf. Sharmilas bedste film omfatter “An Evening in Paris”, “Aamne Saamne”, “Waqt” osv..

6. Suraiya:

Suraiya

Suraiya Jamal Sheikh, populært kendt som Suraiya, er en af ​​de bedst betalte Bollywood -skuespillerinder i 1950’erne og 60’erne. Bortset fra hendes skuespilfærdighed beviste Suraiya også sin slagkraft som afspillingssanger. Hun spillede i over 67 film, hvoraf de bedste er “Taj Mahal”, “Mirza Ghalib”, “Pyar Ki Jeet” osv..

7. Aasha Parekh:

Aasha Parekh

Asha Parekh er en af ​​de mest bollywoodskuespillerinder i 1960’erne og 70’erne, der tjente meget fandom for sit glamourøse udseende og fascinerende skuespilsevner. Asha debuterede i “Maa” som barnekunstner. I 1959 genindgik hun med filmen “Dil Dekhe Dekho”, der gjorde hende til en stjerne natten over. Asha vandt flere priser i løbet af sin karriere.

8. Farida Jalal:

Farida Jalal

Farida Jalal er bedst kendt for sine biroller i mange superhit -film som “Paras”, “Henna”, “Dil Wale Dulhaniya Le Jayenge” etc. Hun debuterede i 1967 med filmen “Taqdeer” og spillede i over 200 film og mange hindi -serier.

9. Meena Kumari:

Meena Kumari

Meena Kumari er kærligt kendt som ‘tragediedronningen’ i Bollywood for sine sorgfyldte roller. Hun styrede branchen mellem 1940’erne og 70’erne og optrådte i tæt på 92 film i en hovedrolle. Hendes berømte film omfatter “Chandi Chowk”, “Ek Hi Raastha”, “Sharada” osv.

10. Saira Bano:

Saira Bano

Saira Bano er en berømt Bollywood -skuespillerinde i fjor kendt for sin enestående fysiske skønhed. Hun debuterede i 1961 overfor Shammi Kapoor i “Junglee”, som blev et af de største hits i den hindi filmindustri. Saira handlede også i mange succesrige projekter som “Bluff Master”, “Padosan”, “Hera Pheri”, “Bairaag” osv..

11. Sadhana:

Sadhana

Sadhna Shivadasani tager æren af ​​at være den bedst betalte skuespillerinde i Bollywood fra midten af ​​1960’erne til begyndelsen af ​​1970’erne. Hun kaldes “Mystery Girl” for at spille hovedroller i mange mystiske billeder som “Wo Kaun Thi”, “Anita”, “Mera Saaya” osv. Hendes frynsede frisure blev berømt som “Sadhana -haircut”, som mange piger og kvinder elskede at prøv i de dage.

12. Mumtaz:

Mumtaz

Mumtaz Askari Madhvanis Bollywood -rejse er intet mindre end klude til rigdom. Født i slumkvarterer begyndte Mumtaz sin skuespillerkarriere ved at indtage ubetydelige roller, inden hun blev en af ​​de bedst betalte skuespillerinder. Hun var engang kendt som “Stunt Film Heroine” for at have spillet i for mange actionfilm. Men med film som “Mela”, “Nagin” ændrede hun sit image til en skønhedsdronning og et sexsymbol for hendes tid.

13. Helen:

Helen

Helen, født som Helen Ann Richardson, er utvivlsomt en af ​​de mest sanselige Bollywood -skuespillerinder i alt. Hun er bedst kendt for sine erotiske dansetræk og optrådte i over 700 film. Hendes sange er mere bemærkelsesværdige end de film, hun spillede. Nogle af hendes berømte numre er “Yamma Yamma” (China Town), “Suku Suku” (Junglee), “O Haseena Julfowali” (Teesri Manzil) osv..

14. Zeenat Aman:

Zeenat Aman

Jeenat Khan, alias Jeenat Aman, er en tidligere skønhedsdronning og populær Bollywood -skuespillerinde. Hun debuterede i 1970 og spillede i over 70 film i løbet af sine aktive år. Zeenat er bedst kendt for at have portrætteret en hippiekarakter i “Hare Rama Hare Krishna”.

15. Babita Kapoor:

Babita Kapoor

Babita Kapoor er berømthedsmor til de to mest populære B-byheltinder-Karishma og Kareena. Hun debuterede i 1966 og spillede i omkring 19 film. Babita tjente enorm dille og fan efter at have fulgt sangen “Aao Huzur Tumko” i Kismat.

16. Parveen Babi:

Parveen Babi

Parveen Babi er en af ​​de mest flotte heltinder i Bollywood. Hun var kendt for sin glans og glamour, som hun bevarede gennem sin karriere. Parveen var en del af flere superhit -film som “Majboor”, “Deewar”, “Amar Akbar Anthony” osv..

17. Reena Roy:

Reena Roy

Reena Roy er en prisvindende skuespillerinde i Bollywood, der er bedst kendt for sit glamourøse udseende og kvindelige karakterer. Hun debuterede i 1972 og 1980’erne blev en hård konkurrent for heltinder som Hema Malini og Rekha. Nogle af hendes bedste film er “Apnapan”, “Aasha”, “Sanam Teri Kasam” osv.

18. Padmini Kolhapure:

Padmini Kolhapure

Padmini Kolhapure kom ind i Bollywood, da hun kun var 7 år gammel. Hun blev en berømthed barn kunstner med sin rolle i “Satyam Shivam Sundaram”. I midten af ​​1980’erne steg Padmini til positionen som de bedste hindi-heltinder med mange superhit-film som “Vidhaata”, “Souten” osv..

19. Neetu Singh:

Neetu Singh

Neetu Singh er en af ​​de mest succesrige skuespillerinder i Bollywood mellem 1970’erne-80’erne. Hun startede sin rejse som barnekunstner og arbejdede senere i mange bemærkelsesværdige film som “Deewar”, “Amar Akbar Anthony” osv. Neetu kaldes ofte “Golden Beauty of Bollywood” for sin mørke hud og fascinerende skønhed.

20. Rekha:

Rekha

Bhanurekha Ganesan, kort tid kendt som Rekha, er en af ​​de fineste skuespillerinder i ikke bare Bollywood, men den indiske biograf. Hendes skuespillerkarriere begyndte i 1958 som barnekunstner. Rekha arbejdede i tæt på 180 film og vandt flere priser og anerkendelser. Nogle af de bemærkelsesværdige film inkluderer “Silsila”, “Umrao Jaan”, “Utsav” osv. Denne tidløse B-by skønhed er bedst kendt for hendes selvtillid og fantastiske komiske timing!

21. Hema Malini:

Hema Malini

Hema Malini er “Drømmepigen” i Bollywood! Hun debuterede som skuespiller i 1963 med en tamilsk film og arbejdede senere i mange hindi -film som “Sapno Ka Saudagar”, “Johnny Mera Naam”, “Sanyasi”, “Seeta Aur Geeta” osv. Indtil slutningen af ​​1980’erne var Hema som mainstream heltinde med mange succeser i sin killing!

22. Jaya Bachchan:

Jaya Bachchan

Jaya Bachchan gjorde hende til Bollywood, da hun bare var teenager. Filmen fra 1971

“Guddi” opnåede hendes enorme berømmelse og anerkendelse, hvorefter hun modtog en række tilbud. Hun arbejdede sammen med sin mand Amitabh Bachchan i mange superhitfilm som “Sholay”,

Mili ”,” Chupke Chupke ”,” Zanjeer ”osv.

23. Poonam Dhillon:

Poonam Dhillon

Poonam Dhillon blev berømt efter at have vundet Miss Young India i 1978. Den dengang 16-årige skønhedsdronning havde en kødfuld rolle i Yash Chopras film “Trishul”. Hun optrådte senere i mange succesrige film som “Noorie”, “Red Rose”, “Dard” osv.

24. Sridevi:

Sridevi

Sridevi er utvivlsomt en af ​​de mest eftertragtede skuespillere, ikke kun i Bollywood, men indisk biograf generelt. Hun er “Dronning af hjerter” og “Nationens stolthed” for sit bidrag til filmindustrien. En sand diva i enhver forstand, Sridevi debuterede i 1964 som barnekunstner. Denne “First Female Superstar” i Indien spillede mange værdsatte roller i film som “Khuda Gawah”, “Chandni”, “Mr. Indien ”,” English Vinglish ”osv.

25. Jayaprada:

Jayaprada

Jayaprada er en af ​​de mest ikoniske skuespillerinder i Bollywood, der begejstrede millioner af fans med sit fantastiske udseende og karismatiske personlighed. Hun blev hyldet som det “smukke ansigt på indisk skærm” af ingen ringere end den legendariske instruktør Satyajit Ray. Jayaprada fik sin Bollywood -debut i 1979 med “Sargam”, den hindi -genindspilning af “Siri Siri Muvva”.

25 Alletiders bedste unge heltinde navne fra hindi filmindustri:

26. Deepika Padukone:

Deepika Padukone

Deepika Padukone er i øjeblikket en af ​​de mest betalte skuespillerinder i Bollywood. Hun var engang et nationalt badmintonspiller, der forlod steder for at forfølge sin interesse for modellering og skuespil. Deepika lavede sit Bollywood -indlæg i 2007 med “Om Shanti Om”, som straks blev national berømmelse. I de sidste 15+ år af sin karriere i branchen satte Deepika et markant præg for sig selv med sin skuespillerinde og betagende udseende. Nogle af hendes bedste film er “Padmaavat”, “Baji Rao Mastani”, “Piku”, “Chennai Express” osv..

27. Priyanka Chopra:

Priyanka Chopra

Priyanka Chopra kunne have startet sin karriere i Bollywood, men blev nu også berømt i Hollywood. Hun er en af ​​de mest indflydelsesrige indiske skuespillerinder, der skåret en niche for sig selv i den globale filmindustri. Den tidligere Miss World gjorde sit indtog i 2003 og vandt mange priser og anerkendelser for sine skuespilfærdigheder inden for “Fashion”, “Dostana”, “Barfi” osv..

28. Kareena Kapoor:

Kareena Kapoor

Kareena Kapoor er dronningbien i Bollywood og tilhører en separat liga af heltinder, der går ud over nummerspillet. Hun er en alsidig skuespillerinde, der genopfinder sig ubesværet med hver film. Kareena debuterede i 2000 med filmen “Refugee” og blev populær for at spille rollen som “Poo” i “Kabhi Khushi Kabhi Gham”. Nogle af hendes bedste billeder inkluderer “Jab We Met”, “3 Idiots”, “Good Newwz”, “Chameli” osv..

29. Katrina Kaif:

Katrina Kaif

Katrina Kaif er en britisk-født skuespillerinde, der i øjeblikket er en af ​​de bedst betalte heltinder i Bollywood. Denne model-vendte skuespillerinde gjorde sit indtog i filmindustrien i 2003 med flopfilmen “Boom”. Imidlertid forvandlede hun hurtigt sit image med mange hitbilleder som “Namaste London”, “New York”, “Rajneeti”, “Dhoom 3” osv. Katrina er også stemplet som en af ​​de mest attraktive indiske celebs og en af ​​”Bollywood’s bedste dansere ”.

30. Kangana Ranaut:

Kangana Ranaut

Kangana Ranaut er en flere gange prisvindende skuespillerinde i Bollywood, der er kendt for sin stærke skuespillerinde. Trods en ydmyg begyndelse steg Kangana til succes med hårdt arbejde og beslutsomhed. Hun debuterede i 2008 med “Gangstar”, der gav hende en Filmfare -pris sammen med enorm popularitet. Hendes præstationer i “Fashion”, “Queen”, “Krissh 3” osv. Gav hende en masse ros fra fans og kritikere.

31. Sonam Kapoor:

Sonam Kapoor

Sonam Kapoor er en af ​​de bedst klædte skuespillerinder i Bollywood. Hun har etableret sig som en succesrig kommerciel heltinde med sine optrædener i film som “Black”, “Saawariya”, “Aisha”, “Bhaag Milka Bhaag”, “Neerja” etc. Kritikere ofte hende som et “Style Icon” og “Most Stilfuld stjerne ”fra den indiske filmindustri.

32. Alia Bhatt:

Alia Bhatt

Alia Bhatt kommer fra den berømte ‘Bhatt’ -familie i Bollywood og er datter af stjernedirektøren, Mahesh Bhatt. Hun debuterede som barnekunstner i 1999, men spillede den første hovedrolle i filmen “Årets student” i 2012. Alias ​​uskyldige, pige-ved-siden-look kombineret med hendes ubesværede præstationer gjorde hende til en næste generations fornemmelse af den hindi filmindustri.

33. Jacqueline Fernandes:

Jacqueline Fernandes

Jacqueline Fernandez er en Srilanka-født model, der blev skuespiller. Hun er en af ​​”Bollywood’s bedste kjoler skuespillerinder” og “Mest ønskelige kvinder”, ifølge TOIs liste. Jacqueline trådte ind i den hindiiske filmindustri i 2002 og smagte sin første kommercielle succes i 2011 med “Murder 2”. Hun er kendt for sine enestående danseevner og smukke fysik.

34. Anushka Sharma:

Anushka Sharma

Anushka Sharma er en af ​​de mest respekterede skuespillerinder i Bollywood, der gjorde sit indtog i 2008 med “Rab Ne Bana Di Jodi”. Hun har en attraktiv skærmtilstedeværelse og bærer sig selv med en masse tillid og oomph. Anushka leverede kraftfulde forestillinger i mange superhitfilm som “Jab Tak He Jaan”, “PK”, “NH10” osv..

35. Parineeti Chopra:

Parineeti Chopra

Parineeti Chopra gjorde sit indtog i Bollywood i 2011 med filmen “Ladies Vs Ricky Behl”. Hun modtog prisen ‘Bedste kvindelige debut’ og en masse berømmelse for sit udseende og præstation. På trods af at hun var fed skam, opgav Parineeti aldrig sine skuespildrømme og gennemgik en enorm kropstransformation. Hun blev hurtigt en af ​​de hotteste Bollywood -heltinder, der optrådte i mange hitfilm som “Ishaqzaade”, “Shuddh Desi Romance”, “Hasee Toh Phasee” osv..

36. Sonakshi Sinha:

Sonakshi Sinha

Sonakshi Sinha er den kærlige datter af yesteryears superstjerne Shatrugan Sinha. Hendes dristige skærmtilstedeværelse og naturlige skuespillertalent gjorde hende til en af ​​de mest eftertragtede heltinder i den hindi filmindustri. Hun debuterede i 2010 med actionfilmen “Dabaang” og spillede senere i mange film som “Rowdy Rathore”, “Son of Sardaar” osv..

37. Yami Gautam:

Yami Gautam

Yami Gautam er mere populær som “Fair and Lovely Girl” end som Bollywood -skuespillerinde. Hun steg til berømmelse efter at have været med i reklamerne for Fair&Dejligt, efterfulgt af hindi tv -serier. Yami fik sin filmiske debut i 2012 med den succesrige film “Vicky Donor”. Hun optrådte også i mange film som “Action Jackson”, “Uri: The Surgical Strike”, “Ginny Weds Sunny” osv..

38. Sara Ali Khan:

Sara Ali Khan

Sara Ali Khan er den næste generation af Pataudi, der fulgte sine forældres fodspor, Amrita Singh og Saif Ali Khan. Hun debuterede i 2018 med filmen “Kedarnath” sammen med Sushanth Singh Rajput. Selvom filmen mislykkedes i billetkontoret, blev Sara bemærket for sin evne til at emote godt. Samme år optrådte hun i “Simmba” med Ranveer Singh, som var kommercielt meget succesrig.

39. Jhanvi Kapoor:

Jhanvi Kapoor

Jhanvi Kapoor er Bollywoods nyeste sensation og den ældste datter af det sidste års Diva, Sridevi. Hun debuterede i 2018 med “Dhadak” sammen med Isshan Khatter. Knap 2 år gammel i branchen vender Jhanvi sig til en af ​​de mest populære Bollywood -skuespillerinder for sin lighed med Sridevi og imponerende skuespilfærdigheder.

40. Tara Sutaria:

Tara Sutaria

Tara Sutaria er en af ​​de spirende Bollywood -skuespillerinder, der startede sin karriere helt tilbage i 2010. Tara arbejdede som barnekunstner i Disney Indias “Big Bada Boom”. Hun gjorde sit indtog i den almindelige hindi -biograf med “Student Of The Year 2”. Taras fremstilling som “Zoya” en stum pige i “Marjavaan” blev godt modtaget af kritikere og fans.

41. Disha Patani:

Disha Patani

Disha Patani er en af ​​de mest berømte new-gen-stjerner i Bollywood. Hun er kendt for sine danseevner og skrumpede fysik inklusive hendes berømte six-pack abs. Disha debuterede i branchen i 2015 ved at optræde i en musikvideo i filmen “Befikra”. Hun mestrer også flere former for kampsport som Kung Fu, hvilket gav hende en rolle i Jackie Chans Kung Fu Yoga.

42. Shraddha Kapoor:

Shraddha Kapoor

Shraddha Kapoor er en af ​​de bedst betalte samtidige Bollywood-skuespillerinder. Hun er datter af Shakti Kapoor og niece til Padmini Kolhapure. Shraddha debuterede i 2010 med “Teen Patti” og fik sin første pause med filmen “Aashiqui 2” fra 2013. Hun fik også en hovedrolle i den tresprogede film “Sahoo” med Prabhas i hovedrollen, som er Indiens en af ​​de dyreste film.

43. Kriti Sanon:

Kriti Sanon

Kriti Sanon er en anden populær Bollywood -heltinde, der debuterede i 2014 med “Hero Panti”. Hun optrådte i kommercielt succesrige film som “Bareilly Ki Barfi”, “Luka Chuppi”, “Dilwale”, “Housefull 4” osv. Hendes høje figur og skarpe udseende gjorde hende til en øjeblikkelig publikumsfavorit.

44. Ananya Pandey:

Ananya Pandey

Ananya Pandey er måske mindre end 2 år gammel i branchen, men hendes popularitet opvejer den for ældre skuespillerinder i Bollywood. Hun er datter af Chunkey Pandey og debuterede i 2019 med filmene “STOY-2” og “Pati Patni Aur Woh”, der blev lanceret samme år. Hun optrådte også i en særlig sang i “Angrezi Medium”.

45. Bhumi Padnekar:

Bhumi Padnekar

Bhumi Padnekar er kendt for ikke-stereotype roller, der skaffede hende en særlig plads i branchen. Hun er en sjælden blanding af udseende og skuespillertalent, der gør hende til en favorit blandt filmkritikere. Bhumi optrådte i mange succesrige film som “Toilet: Ek Prem Katha”, “Subh Mangal Saavdhaan”, “Durgamati” osv. Hun debuterede i 2015 med “Dum Laga Tho Aisha”.

46. ​​Taapsee Pannu:

Taapsee Pannu

Taapsee Pannu startede sin skuespillerkarriere i den sydlige filmindustri og debuterede i Bollywood med “Chashme Baddoor”. Hun er kendt for sin voldsomme fremstilling af kvindeskikkelser i film som “Pink”, “Badla” osv. Bortset fra sin handlekraft er Taapsee også kendt for sit charmerende udseende og selvsikker holdning.

47. Vaani Kapoor:

Vaani Kapoor

Vaani Kapoor er en model-skuespillerinde, der optrådte i mange reklamer som TBZ Jewellery. Hun debuterede i Bollywood i 2013 med “Shuddh Desi Romance”. Vaani er kendt for sit forførende udseende og sin stærke skærmtilstedeværelse, der skaffede hende mange positive anmeldelser, uanset hvordan filmen klarer sig i billetkontoret.

48. Kiara Advani:

Kiara Advani

Selvom Kiara Advani debuterede i 2014, fik hun sin første gennembrudsrolle i 2016 med filmen “MS Dhoni: The Untold Story”. Hendes optrædener i “Kabir Singh” og “Good Newwz” blev værdsat af fans og filmkritikere. Hendes udvikling fra “bare-et-øje-slik” til en af ​​de bedste skuespillerinder i Bollywood er rosende.

49. Pooja Hegde:

Pooja Hegde

Pooja Hegde kommer fra en mangaloreansk familie, men blev født og bragt i Mumbai. Hun startede sin karriere som model og fik sin hindi -filmdebut i 2014 med “Mohenjo Daro”. Poojas gudinde-lignende udseende og naturlige skuespil åbnede mange spændende muligheder i Sydfilmindustrien.

50. Rakulpreet Singh:

Rakulpreet Singh

Rakul Preet Singh debuterede i Bollywood i 2014 med filmen “Yaariyan”. Hun fik øjeblikkelig anerkendelse for sine præstationer og friske udseende. Rakul fik også mange positive anmeldelser for sine roller i hindi -film som “Marjavaan”, “Sardar Ka Grandson” “De De Pyar De”.

Kan du lide vores samling af 50 Top Bollywood-skuespillerinder gennem tiderne? Vi ved, at mange andre heltinder mangler på denne liste, men bare rolig! Vi lover at tilføje flere detaljer om andre smukke ansigter fra Bollywood, der gjorde branchen super-stolt! S