Teljes útmutató az otthoni jóga elindításához

Nincs olyan kényelmes és egyszerű dolog, mint otthon jógázni. Legyen az több béna és lusta kifogásunk, hogy nem akarunk kimenni, nem találunk elég időt a testmozgásra vagy elfoglaltságunk van; minden könnyen legyőzhető otthon végzett jógázással. Ez a legjobb gyakorlási forma, hogy megőrizzük fizikai és mentális egészségünket. Ezenkívül az embernek gyakorlásra és egészséges szokásokra van szüksége ahhoz, hogy boldogan és egészségesen éljen, és ez az útmutató arról szól, hogyan lehet otthon jógázni, és rendkívül hasznos lehet a hozzánk hasonló emberek számára a megfelelő és erős egészség megőrzésében. Ehhez nem lesz szüksége előzetes ráfordításokra és berendezésekre; ehhez csak eltökélt elme és test szükséges. Íme, hogyan kell elkezdeni a jógát otthon.

Teljes útmutató az otthoni jóga elindításához

Tippek és trükkök az otthoni jógához – Kezdő útmutató:

A jóga könnyen elvégezhető otthon, ha bizonyos szempontokra vigyáz. Bár a jóga csoporttevékenységként jobb, sok embernek nehézségei vannak a külső órákon való részvételre a sok kényszer miatt. Ez azonban nem akadályozhatja meg őket abban, hogy otthon jógázzanak. Míg a központok fel vannak szerelve a tökéletes légkör megteremtéséhez szükséges minden szükséges elemmel, otthon létrehozhatja a jógaközpontot, ha követi ezeket az egyszerű pontokat, amelyek leírják a legjobb módot az otthoni jóga gyakorlására:

1. Kötelezd el magad:

Az otthoni jógacsinálás és -kezdés legnagyobb kihívása a motiváció hiánya. Amikor csoportban dolgozik, a csoport energiája segít motiváltnak maradni. Amikor egyedül dolgozik otthonában, hajlamos lesz demotiválni, elvonni a figyelmét, ami miatt nem követi őszintén a gyakorlatokat. Ennek a kihívásnak a leküzdéséhez el kell köteleznie magát, hogy rendszeresen jógázik otthon, és követnie kell a rutinokat.

2. Válasszon kényelmes helyet:

Miután kitűzte céljait, ideje elérni azokat. Az első feladatod egy nyugodt környezet kialakítása. Ha úgy gondolja, hogy jógázhatok otthon, akkor a jógát nem lehet olyan helyen végezni, ahol nagy a zaj vagy a nyomás az agyában. Számos módon biztosíthatja környezete nyugalmát. Gyógynövényeket, például zsályát használhat a szoba aurájának tisztítására. Nyugtató lágy zenét adhat, vagy akár aromaolajokat is használhat!

3. Rendezze el az összes szükséges felszerelést:

Szeretném otthon elkezdeni a jógát, de nincs mit tennem! Ez gyakori probléma tőlünk. A következő feladatod a kellékek megszerzése. A jóga egyetlen kelléke azonban a jógaszőnyeg. A jóga szőnyegek könnyen beszerezhetők a legtöbb élelmiszerboltban, így nem nehéz beszerezni őket. Miután beszereztél magadnak egy jógaszőnyeget, hajtsd ki és tedd a nyugodt környezet padlójára.

4. Tervezze meg az idejét:

Hogyan kell rendszeresen jógázni otthon? Minden nap szenteljen egy -egy órát a jógának. Ügyeljen arra, hogy zavartalan maradjon ebben az időszakban. A mobiltelefonokat, laptopokat stb. Tartsa kikapcsolt állapotban és távol magától. Ez segít abban, hogy ne vonja el a figyelmét. Győződjön meg arról, hogy az ajtón valaki más dolgozik, hogy ne fordulhasson elő csengő. A rendszeres gyakorlás nagyon fontos, és ha előre megtervezett időpontban végezzük, akkor könnyen elérhetjük. Hogyan gyakoroljunk jógát otthon? A legjobb eredmény érdekében minden nap gyakorolnia kell a jógát. Ha azonban valamilyen ok miatt nem tudja ezt megtenni, akkor hetente legalább 5-6 alkalommal kell gyakorolnia. Ennek legjobb módja, ha egy bizonyos időt rendel hozzá, például reggelit a reggeli előtt, vagy este vagy este.

5. Viseljen kényelmes ruhát:

Hogyan végezzünk otthon kényelmesen jógagyakorlatokat? A jógában ajánlatos kényelmes ruhát viselni. Ez biztosítja, hogy a verejték megfelelően felszívódjon, és ne érjen kellemetlenséget a különböző ászanák végrehajtása, beleértve a hajlítást különböző szögekben. A túl szűk ruhák viselése rossz ötletnek bizonyulhat, mivel akadályozhatja a megfelelő mozgást és sérülést is okozhat.

6. Tűzzön ki okos célokat:

Naplót vezetni. Írja naplóba céljait, rutinját és minden egyéb jógaélményét. Ez segít nyomon követni a haladást. Ezenkívül a célok leírása mindig megkönnyíti azok elérését. Ezenkívül ez segít abban, hogy mindig motivált maradjon.

7. Gyakorold a jógát éhgyomorra:

A jóga éhgyomorra gyakorlása biztosítja az ászanák egyszerű végrehajtását. Amellett, hogy üres gyomorral otthon jógázik, a testet arra vezetik, hogy hatékonyan hasznosítsa a testzsír és az izmok formájában tárolt tartalékokból származó energiát, és ezáltal hatékonyabban égesse el ezeket az extra kalóriákat.

8. Kezdje az alapokkal:

Kezdje egy egyszerű rutinnal, és hagyja, hogy a test megszokja a nyújtást és a gyakorlatokat. Ezután fokozatosan növelje a rutin fokozatát. Mutass be bonyolultabb ászanákat és gyakorolj hosszú órákat. Bár ez most lehetetlennek hangzik, ha egyszer rákapaszkodsz a jógára, azt tapasztalod, hogy meg akarod hosszabbítani a gyakorlatok óráit!

9. Soha ne felejtsd el a bemelegítést:

Íme az első lépések az otthoni jógázáshoz. Ha egy jógaoktató videóból vagy CD -ből származó rutint követ, nem kell semmit tennie. Ha azonban kialakította saját rutinját, érdemes egy kis meditációval vagy légzőgyakorlatokkal kezdeni. Mindig a nyújtással vagy a bemelegítéssel kezdje. Ez előkészíti a testét, és megakadályozza az esetleges sérüléseket, például az izomhúzást. Ne ugorjon egyszerre az igazán kemény ászanákba!

10. Mindig végezzen lehűlési gyakorlattal:

Ez a lépés olyan fontos, mint a bemelegítő gyakorlatokkal kezdeni. A lehűléses gyakorlatok alapvető célja a pulzusszám csökkentése, a testhőmérséklet lehűtése és az izmok optimális hosszúságának visszaállítása. Ezenkívül megakadályozza a vér vénás felhalmozódását az alsó végtagokban, ezáltal megszünteti a szédülés és ájulás esélyét.

11. Próbáljon leckéket szerezni a szakértőktől:

Ha tapasztalt jógaoktató, akkor nincs szüksége külső segítségre. Ha azonban teljesen kezdő, érdemes jóga CD -ket vásárolnia, vagy online jógaórákat használnia. Míg egyes jógagyakorlatok meglehetősen egyszerűek és az elméd megnyugtatását célozzák, mások célja az izmok nyújtása és a kalóriák elégetése, ezek az online órák és CD -k pedig egyszerű módja a gyakorlatok elsajátításának, és segítenek eldönteni, hogy melyik illik hozzád a legjobban célját szem előtt tartva, ezáltal segít kiválasztani a megfelelő gyakorlatokat.

5 egyszerű jóga gyakorlat kezdőknek otthon:

Az alábbiakban bemutatjuk az öt egyszerű jóga -ászanát, amelyek nem igényelnek nagy szakértelmet, és akár egy kezdő is könnyen elvégezheti otthonról. Azt is elmondjuk, hogyan kell jógázni otthon, lépésről lépésre. Íme, hogyan tudunk jógázni otthon.

1. Tadasana (hegyi póz):

Tadasana (hegyi póz)

Ha kíváncsi arra, hogyan kezdje el a jógát otthon, ez jó jó kezdőknek otthon. Ez az ászana megtanít állni, mint egy hegy, szilárdan. A Tada név szanszkritul hegyet jelent, és innen kapta nevét ez az ászana.

Előnyök:

 • Ez az ászana javítja az ember fókuszát és koncentrációját
 • Feszíti az izmokat, és ezáltal segít a magasság növelésében.

Módszer:

 • Álljon egyenesen, kis távolsággal a sarka és a törzs mellett lógó kezek között.
 • Óvatosan emelje fel testét a sarokról, és helyezze a lábujjakra a teljes súlyát.
 • Emelje fel a bokáját és feszítse meg a combizmait, miközben befelé mozgatja és kiegyensúlyozza a testet.
 • Most lassan emelje fel a kezét az ég felé, amennyire csak tud.
 • Győződjön meg arról, hogy a füle, a válla, a csípője és a bokája egy vonalban van.
 • Először vegye meg a fal alátámasztását, hogy megbizonyosodjon az igazításról.

2. Vrikshasana (fa póz):

Vrikshasana (fa póz)

Ez egy másik jóga gyakorlat kezdőknek otthon. Ez a póz, ahogy a neve is sugallja, erősre áll, mint egy fa, és ezáltal fejleszti a földelést.

Előnyök:

 • Javítja a test egyensúlyát
 • Erősíti a lábakat és a hátat

Módszer:

 • Álljon egyenesen a földön.
 • Helyezze jobb lábát a bal combra, a talpát laposan és szilárdan a combon.
 • A bal lábat tartsa egyenesen és erősen, és tartsa fenn az egyensúlyt.
 • Belégzés közben lassan emelje mindkét kezét a feje fölé, és csatlakozzon egy Namaskara pózhoz.
 • Vegyen néhány mély lélegzetet, miközben biztosítja, hogy a gerinc felálljon.
 • Lassan kilégzéskor engedje le a kezét, és engedje el a jobb lábát is.

3. Adho Mukho Svanasana (lefelé néző kutya póz):

Adho Mukho Svanasana (lefelé néző kutya póz)

Ha egyszerűbbre vágyik, itt olvashatja el, hogyan kezdje el otthon a jógát kezdőknek. Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon hatékony ászana, amely megnyújtja a combizmokat és a mellkast, és meghosszabbítja a gerincet, ami további véráramlást biztosít az agynak.

Előnyök:

 • Ez az ászana úgy működik, mint egy energiafokozó, amely azonnal energiát ad a testednek.
 • További véráramlást biztosít a fejhez.

Módszer:

 • Alakíts egy táblázatot, mint egy póz.
 • Nyújtsa ki a kezét, nyomja a fejét a térde felé, és nyomja a sarkát a padló felé.
 • Nyújtson, amennyit csak tud.

4. Trikonasana (háromszög póz):

Trikonasana (háromszög póz)

A Trikona szanszkritul háromszöget jelent. Háromszög póznak is nevezik. Ebben az ászanában a törzs és a lábak megnyúlnak, miközben mozgósítják a csípőt. Ez a jóga elősegíti a mély légzést, és így élénkítő hatást fejt ki. Íme, hogyan kell otthon gyakorolni a jógát kezdőknek, ehhez a pózhoz.

Előnyök:

 • Ez az ászana erősíti a térdet, a lábat, a bokát, a mellkasot és a karokat.
 • Ez növeli a test fizikai és mentális stabilitását.
 • Ez az ászana javítja az emésztést, és erősíti a test hasi szerveit is.
 • Ezenkívül segít a hátfájás enyhítésében, és terápiaként szolgál a lapos láb és a meddőség kezelésére.

Módszer:

 • Álljon egyenesen, szétválasztva a lábát.
 • Győződjön meg arról, hogy a jobb láb 90 ° -os, a bal láb pedig 15 ° -os.
 • Igazítsa a jobb sarok közepét a bal láb ívének középpontjához.
 • Most vegyél egy mély lélegzetet, hogy a csípőd alatt jobbra hajlítsd a tested, a derék pedig egyenes maradjon.
 • Győződjön meg arról, hogy a teste oldalra van hajlítva, és nem előre vagy hátra.
 • Ismételje meg ugyanezt az eljárást a bal oldalon, és végezzen legalább 5 ilyen ciklust.

5. Bhujangasana (Cobra Pose):

Bhujangasana (Cobra Pose)

Az egyik legjobb gyakorlat azoknak, akik állandó hátfájásra panaszkodnak, ez az ászana erősíti az alsó hátizmokat és rugalmassá teszi a gerincet. A Bhujang szanszkrit nyelven kobrát jelent, ezért ezt az ászanát kobra póznak is nevezik.

Előnyök:

 • Feszíti a váll-, mell- és hasizmokat, csökkentve a hát alsó részének merevségét.
 • Javítja a rugalmasságot és a vérkeringést a szervezetben.
 • Enyhíti a stresszt és a fáradtságot.

Módszer:

 • Feküdjön le egyenesen a hasára, a lábát szétválasztva, a lábujjait kifelé.
 • Nyújtsa a kezét a válla mellé, és belégzéskor emelje fel testét a derekáról.
 • Húzza a törzset hátrafelé, amennyire csak tudja, miközben támogatást kap a kezétől.
 • Lélegezzen ki, amikor visszatér a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg a 3-4 ciklust.

A jóga előnyei kezdőknek otthon:

Az otthoni jógagyakorlásnak számos előnye van. Néhány népszerű pozitív pont a népszerű jógapózok otthoni elvégzéséhez:

 • Hozzon létre saját ütemtervet anélkül, hogy követné a csoportot.
 • Nincs időkorlát.
 • Otthon van magánélet.
 • Az órákért nem kell külön fizetni.
 • Segít felfedezni önmagát.
 • Az otthoni jógagyakorlás önfegyelmet von maga után.
 • A külső ellenőrzés nem gyakorol nyomást.

Az otthoni jóga óvintézkedései és ellentmondásai:

Ne felejtsen el azonban néhány óvintézkedést és biztonsági intézkedést megtenni magának! Mielőtt megtanulná, hogyan kezdje el otthon a jógát kezdőknek, szem előtt kell tartania bizonyos óvintézkedéseket:

 • Soha ne végezzen jógát nehéz ételek fogyasztása után.
 • Az étkezések és a jóga között legalább 3 órás szünetet kell tartani.
 • Győződjön meg arról, hogy jól hidratált.
 • Ruházatának kényelmesnek és lélegzőnek kell lennie.
 • Győződjön meg arról, hogy a környezet mentes mindenféle zavaró tényezőtől.
 • Soha ne végezzen jógát közvetlenül a padlón. Mindig használjon jógaszőnyeget.
 • Ne vigye túlzásba a nehéz pózokat.
 • Válasszon egyszerű ászanákat, amelyek anélkül is elvégezhetők, hogy bántanák a testét.

A jóga egy nehéz művészeti forma, amely egy idő után alapos gyakorlatot igényel. Különösen a kezdők számára sok ászana meglehetősen trükkös lehet. Ezek magukban foglalják a nehéz helyzetben lévő szervek csavarását és hajlítását. Ha többet szeretne elérni, mint amennyit a teste képes, görcsöket, szalagproblémákat és néha töréseket okozhat. Mindig jobb az egyszerű testtartásokkal kezdeni, mint például a Pranayama, és lassan frissíteni a magas szintre. Ezenkívül a légzés és a mozgások szinkronizálása nagyon fontos, és nem szabad elfelejteni. Reméljük, hogy ez a cikk feltárta az összes kérdését arról, hogyan kell otthon gyakorolni a jógát kezdőknek.

Néhány további tipp:

Az alábbiakban néhány további tippet kell figyelembe venni, amikor otthon jógázunk.

 • A legnagyobb óvatosság az otthoni jóga gyakorlása során, különösen a kezdők számára, a sérülések megelőzése.
 • Kezdje az egyszerű gyakorlatokkal, és ne próbálja ki a bonyolult jógaformákat, hacsak nem megfelelő irányítás mellett, vagy ha van valaki, aki támogat.
 • Mindig ellenőrizze egészségi állapotát, és konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi a jógázást otthon, mivel bizonyos jógapózok bizonyos egészségügyi feltételek mellett nem végezhetők el.

Csak annyit kell tennie, hogy otthon elkezdje a jógát, és rendszeresen végezze azt, csak összpontosítást, magabiztosságot és eltökéltséget. Ha motivált és elkötelezett, semmi sem akadályozhatja meg céljainak elérésében. Ezért kövesse nyomon, rendszeresen jógázzon otthon, anélkül, hogy hiányozna, érezze jól magát egészségén és testén, és edzjen a megfelelő helyen. Kövesse nyomon az előrehaladást, és jegyezze fel az eredményeket. Ez az; jó félelem és kétségek nélkül menni.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Tudok jógázni otthon egyedül?

Válasz: A jóga olyan gyakorlat, amely alig igényel semmilyen felszerelést (gyakorlatilag semmit, kivéve a jógaszőnyeget), és így gyorsan elvégezhető otthon. Azonban, miközben otthon jógázik, vigyáznia kell arra, hogy motivált maradjon, és ne okozzon sérülést az izgalomban..

Q2. Mi kell az otthoni jógázáshoz??

Válasz: Az egyetlen dolog, amire szüksége van az otthoni jógázáshoz, a saját jógaszőnyege. Viseljen kényelmes, lélegző ruhát, játsszon motivációs zenét a háttérben, és kezdje el otthon a jógát.

Q3. Hogyan kezdjük el a jógát otthon kezdőknek?

Válasz: Ha otthon elkezdi a jógát, végül időt, pénzt és energiát takaríthat meg. Kezdőként azonban ki kell választania 4-5 egyszerű jógapózot, és meg kell próbálnia ugyanazt elsajátítani. Amint a tested hozzászokik az edzéshez, lassan és fokozatosan növelheti a gyakorlatok számát és az ismétlések számát.

Q4. Milyen lépésekkel lehet otthon jógázni?

Válasz: Az otthoni jóga gyakorlásának lépései a következők:

 • Kezdje kis bemelegítő gyakorlatokkal.
 • Ezután térjen át a különböző jóga pózokra, amelyeket gyakorolni szeretne.
 • Ne felejtse el befejezni a hűsítő nyújtó gyakorlatokat.

Q5. Milyen hátrányai lehetnek az otthoni jógázásnak?

Válasz: Bár az otthon végzett jóga időt, energiát és pénzt takaríthat meg. Vannak azonban bizonyos hátrányai az otthoni jógázásnak. Az alábbiakban néhány hátránya van az otthoni jógázásnak:

 • A legnagyobb hátrány a folytonosság. Kísértésbe eshet, hogy kihagyja a jógagyakorlatot. Az otthoni mellett számos ember és helyzet jön és megy, amelyek mellőzhetik jógagyakorlatait.
 • A motiváció hiánya lehetséges az otthoni jógázás során
 • A megfelelő irányítás hiányában sérülésveszély áll fenn, ha a jóga testtartását rosszul végzik.