10 forskellige typer ovne, du skal kende, før du køber

Ovne er et godt køkken, der er vigtigt for at hjælpe og hjælpe os med praktiske dagligdagens opgaver. De gør vores liv enklere, lige fra at hjælpe med genopvarmning til simpel grillning, bage lækre retter eller lave forskellige opskrifter på hurtig tid. Men hvis du overvejer at købe en ovn, kan du være forvirret om forskellige typer ovne! Markedet er fyldt med typer og varianter inden for ovnens apparater, og det kan blive udfordrende at indsnævre, hvilke der skal købes. Det er her, vi kommer til at hjælpe dig!

I dag vil vi give dig et glimt af forskellige slags ovn, og derfor kan du vælge den bedste type i henhold til dit værktøj og krav. Så lad os tjekke dem ud.

Forskellige typer ovne navne og deres anvendelser 2021:

Lad os gå videre og tjekke ud og udforske de ovne, der findes omkring os. I henhold til dine anvendelser har vi flere typer, og du kan vælge den rigtige og perfekte ifølge dig!

1. De konventionelle ovne:

Konventionelle ovne

De konventionelle ovne har stationær varme, der stiger fra bunden. Derfor kan det være både gas- eller elmæssigt energiforbrug. Dette er imidlertid et udbredt stykke af ovnen, der foretrækkes af personer, der bygger deres bolig. Det er normalt ovnen, der er indbygget i køkkenerne eller kan komme som en del af køkkenudvalget. Det er ubevægeligt og et sted og er ideelt, hvis du kan lide at spare plads og bosætte dig i køkkenudvalget.

2. Konvektionsovne:

Konvektionsovne

Det er den mest almindelige slags ovne, vi ofte ser i disse dage. Konvektionsovnene bruger en ventilator, der hjælper og hjælper med luftcirkulationen i og omkring ovnen, og til gengæld hjælper det med madlavning, opvarmning af maden jævnt. Konventionerne bruger mindre strøm og tager mindre tid end de andre ovne. Som et resultat er de mere konsistente og er det perfekte valg til bagning. Uanset om det er kager og brød eller bagværk og pizza, er konvektion faktisk det ideelle valg. Dette er de ideelle ovnstyper til bagning.

3. Mikrobølgeovn:

Mikrobølgeovn

Mikrobølgeovnene er ideelt anvendte og nyttige til opvarmning. Uanset om det er til genopvarmning eller optøning og lignende anvendelser, fungerer mikrobølgeovne ved hjælp af radiobølger. De er super hurtige til at opvarme mad. De er dog underordnede, når det kommer til madlavningshjælp. Med hensyn til madlavning giver de dig måske ikke sprøde opskrifter pænt. Disse hjælper dog også med at lave opskrifter, der kræver let madlavning og enkle opvarmningsteknikker.

4. Mikrobølgeovn og varmluftsovn:

Mikrobølgeovn og varmluftsovn

Ved du, at nogle ovne også har både mikrobølge- og konvektionsegenskaber? Det er de mest trendy ting lige nu, og alle foretrækker mest denne slags ovn. Som du kan forstå, betyder dette automatisk hjælp til både opvarmning og optøning af madvarer og arbejde med bagning og lignende opskrifter. Du har forskellige muligheder at vælge imellem, og du kan vælge, hvilket format du vil kræve på det pågældende tidspunkt.

5. OTG:

Otg Ovn

OTG’erne, også kaldet Ovn Toaster Grills, er også det mest populære valg i flere husstande. Disse kommer meget billigere og til budget overkommelige muligheder og er også nyttige. OTG’erne bruger den gammeldags teknik til madlavning ved hjælp af filamentspolen, der hjælper med at lave mad og varme. Som navnet antyder, tillader disse ovne grillmad, ristning og endda enkle bagningsteknikker. Du kan også bage kager og bagværk i OTG’erne. Vi satser dog på, at konvektionerne er meget ideelle og bedre valg end selv madlavning og smag.

6. Dampovne:

Dampovne

De fleste af jer ville ikke være stødt på dampovne. Som navnet antyder og antyder, er dampovne specialiteten og bestemte typer, der kun hjælper med at dampe maden. Dampovne kan installeres med køkkenudstyr og udstyr eller endda bringes på bordpladen. Disse apparater er betydeligt nyttige til at dampe grøntsager og andet kød, hvilket er hurtigt og let og bevarer alle de næringsstoffer og vitaminer, der kan gå tabt under madlavning. Men desværre findes disse ikke stærkt på markedet og er kun tilgængelige med få mærker i få udvalgte lande.

7. Kog og hold ovn:

Kog og hold ovn

De fleste af os finder måske ikke denne slags ovn mere. De findes dog stadig på nogle markeder. Som de kaldte, er cook and hold ovnen perfekte til langsom tilberedning af opskrifter og mad. De holder maden sikker, hjælper med at arbejde med ideelle temperaturer til langsom madlavning hele vejen igennem. Samlet set får du endda et opbevaringsskab til den færdige madopskrift. Ideelt set er koge- og holdovnene perfekte til kødstegning, dejtætning og grøntsager.

8. Rotisserieovn:

Rotisserieovn

Hvis du elsker at stege kød og kan lide eventyrbaserede madopskrifter tilberedt på inspiration fra naturen, er rotisserieovnen den bedste. Disse hører under kategorien specialiseret ovn til stegning af store og store portioner af kødet på én gang. Derudover kommer der et spyt inde i ovnen, der hjælper som varmeelement ensartet, da det roterer rundt i madlavningen.

9. Dækovne:

Dækovne

Du finder sandsynligvis dækovne i butikker, restauranter og små caféer. Dækovne leveres med store stenhylder, der opvarmes under tilberedningen. Dette varmeelement bruges til bagning og tilberedning og er overvejende nyttig, især i pizzeriaer og andre bagningsopskrifter.

10. Transportørovn:

Transportørovn

Som navnet antyder, fungerer transportovnen i form af et transportbånd, der går på tværs af apparatet. Disse ovntyper er perfekte til afslappede restauranter og caféer til hurtig madlavning og store mængder kød og grøntsager. Som mange siger, reducerer transportovnene teknisk tilberedningstiden med mindst 25 procent. De hjælper også med at bevare fugtigheden i madoverfladen og fremstår sprøde og luftige. Som et resultat er ovnen perfekt til sandwich, pizza, toast, panini og hotdogs.

Vi håber, at du nød at udforske disse flere forskellige slags og typer ovne, der findes på markedet. Ifølge dine behov og krav er det altid det ideelle valg at undersøge og vælge det rigtige og foretrukne. Ovne er specielt køkkenudstyr, der kan gøre vores liv lettere ved at få de fleste delikatesser lettest. Så hvad synes du om dem? Fortæl os også dine tanker!