Posliiniastiat: parhaat puhdistus- ja hoitovinkit

Näin sinun tulee huolehtia posliiniastiastasi

Puhdasta “valkoista kultaa”! Ei ole turhaa, että luuposliiniposliinia kutsuttiin niin monta vuosikymmentä sitten. Tähän päivään asti tätä materiaalia pidetään edelleen jaloina ja korkealaatuisina, ja monet meistä suosivat sitä erityisesti juhlatilaisuuksissa tärkeänä lisäyksenä pöytäkoristeisiin. Posliiniastiat sisältävät kaiken. Posliinista valmistetut lautaset, kupit tai kulhot näyttävät hienostuneilta, mutta voit myös tuntea eron heti, kun kosket niihin. Posliinin maailma on monipuolinen ja jännittävä. Kiinalaiset pitivät pitkään salaisuuden siitä, miten ne tehtiin. Nimi itsessään tulee italialaisesta sanasta porcella – eräänlainen kuori, joka näyttää aivan posliinilta. Marco Polo nimesi materiaalin ensin posliiniksi, koska hän uskoi, että kiinalaiset tekivät sen siitä. Vasta myöhemmin, vuonna 1748, Thomas Frey haki patenttia ns. Luuposliinille. Se koostuu kaoliinista, kvartsihiekasta, maasälpästä ja palaneesta luutuhkasta. Vaikka luuposliini on pehmeää posliinia ja näyttää jopa hieman läpinäkyvältä, se on itse asiassa varsin kestävä ja sillä on korkea iskunkestävyys. Niin kutsuttu hieno posliiniposliini, joka on korkealaatuisen Villeroyn maalaistyylisen in vitro -posliinin edelleen kehitys, on vielä hienompaa ja tyylikkäämpää & Boch on. Toisaalta koville posliineille on ominaista lisääntynyt iskunkestävyys ja optimaalinen naarmuuntumiskestävyys.

Korkealaatuiset posliiniastiat

posliiniastiat valkoinen sininen kulho kupit

Pese posliiniastiat käsin

Huolimatta erilaisista ominaisuuksista ja valmistusprosessin vaihteluista, kaikki posliini -astiasarjat on yhdistetty yhteen kohtaan: ajatonta eleganssia ja jaloa karismaa, joka hehkuu jokaisesta kappaleesta. Tällaiset todelliset aarteet on säilytettävä ja hoidettava asianmukaisesti, jotta niistä voi nauttia mahdollisimman pitkään.

Tässä olemme yksinkertaisesti luetelleet sinulle tärkeimmät puhdistus- ja hoitovinkit.

Ole varovainen, varsinkin kun on kyse hienoista perinnöistä tai antiikista. Astianpesukoneet ovat uudempi keksintö, jota ei tiedetty isoäidin päivinä. Siksi vanhemmat posliiniastiat eivät todellakaan sovellu astianpesukoneeseesi. Siksi on erittäin suositeltavaa pestä aina hyvät osat käsin. Käytä vain pehmeää astianpesuainetta äläkä koskaan hankaavia puhdistusaineita tai vastaavia. Lämmin vesi, pehmeät sienet ja nukkaamattomat kuivausliinat ovat ihanteellisia. Uudemmissa posliiniastiassa sinun tulee aina kiinnittää huomiota pesutestin tiivisteeseen, etenkin värillisten koristeiden kanssa. Voit saada yksityiskohtaisia ​​tietoja suoraan erikoisliikkeiltä, ​​kuten Rosenthal. Periaatteessa lähes jokaista modernia posliini-astiastoa ilman sisustusta pidetään astianpesukoneen kestävänä. Silti, katso aina!

Ajatonta eleganssia ja yksinkertaista estetiikkaa posliinista

posliiniastiat teekannu kulhot kupit sokerikulho

Pois astianpesukoneelle!

Jos olet jo varmistanut, että posliiniastiat näkevät astianpesukoneesi sisältä, voit myös laittaa sen siihen hyvin rennolla tavalla. Sinun on kuitenkin aina varmistettava, että tilaa on riittävästi. Joten vesi voi kiertää esteettömästi välillä ja kaikki vaikutukset estetään. Seuraavat asiat pätevät: käytä mietoja pesuaineita ja aseta astianpesukone hellävaraiseen pesuohjelmaan. Älä käytä liian korkeita lämpötiloja kuivauksen aikana. On myös suositeltavaa avata astianpesukone heti sen kuivaamisen jälkeen, jotta vesihöyry ei saastuta tarpeettomasti posliinipintaa. Pinttyneiden kertymien, kalkkitahrojen ja ruokailuvälineiden kautta kuluvan metallin ansiosta voit saada myös erityisiä posliinipuhdistusaineita.

Lisävinkki: Jos posliiniastioissasi on hopea-, kulta- tai muita metallikoristeita, pätee aina: pese käsin! Tämä on ainoa tapa säilyttää ruokien kauneus pidempään.

Säilytä posliiniastiat aina erittäin huolellisesti, äläkä pinota lautasia ja kulhoja suoraan päällekkäin, vaan aseta niiden väliin pehmeät lautasliinat tai paperi.

Värikkäitä posliiniastioita John Lewis

posliiniastiat värikkäitä lautasia kahvikupit teekannu john lewis

Toimittajan suositus:

“Kosketus” on ihanan nimi Posliini -innovaatio KAHLAlta. Sen samettinen pinta on myös 100% konepesun kestävä.

Johtopäätös

Noble -posliiniastiat eivät saisi puuttua juhlapöydältä. Olipa taiteellinen perintö tai moderni muotoilu, tämä materiaali tarjoaa aina suuren annoksen ylellisyyttä ja rauhoittavaa estetiikkaa. Meissen Manufakturista Rosenthal Versaceen KPM Berliniin löydät laajan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia tuotteita, jotka antavat astioillesi ja juomillesi viimeistelyn.

Löydät nämä ihanat kaunottaret kullasta Jonathan Adlerilta

posliiniastiat kultabrändilautanen jonathan adler

Filigraanisia kuvioita maalaismaisella kosketuksella

posliiniastiat sininen kuvio kukka

Juhlapöydällä hienovaraisesti valkoisena

posliini astiat pöytäkoristeet kukat valkoiset kupit lautaset samppanjahedelmiä

Hienoja perintökaluja, joissa on kukkakuvioita

posliini astiasto vintage perintötavarat keräilyesineet kahvipalvelu kahvikupit

Laadukas posliini valkoisena minimalistiseen makuun

posliini astiat valkoinen lautanen tarjoilulautanen kristallilasit

“Touch” – KAHLA: n posliini -innovaatio

posliiniastiat kahla touch pöytäkoristeet lautaset kupit kulhot

posliini astiat kahla lehtiä kulta kulta

astiat kahla touch kahvipalvelukupit lautaset

posliiniastiat kahla touch keittiövälineet lautaset kulhot mehupuristin sitruuna avokado

posliiniastiat kahla kosketuslautaset kulhot teejuoma

Gemma Bernalin suunnittelemat RAK -posliiniastiat

posliiniastiat rak lautaset pöytäkoristeet terveellinen syöminen gemma bernal

Laadukas posliini, Stefano Ricci

posliiniastiat lautaset kulhot kupit ylellinen stefano ricci

Posliinihienoja Villeroylta&Boch – Althea Nova -mallisto

posliiniastiasto pöytäkoristelevyt teekannu sokerikulho villeroy boch althea nova

Audun -kokoelma, jossa on maalaismainen jälkimaku 

posliini astiasto villeroy boch kokoelma audun

Ripaus Provencea

posliiniastiat villeroy boch kupit laventelipöydän koristelu

Juhlapöydän koristeet todellisille puristeille

posliiniastiat valkoiset pöytäkoristeet kupit lautaset kultaiset kynttilänjalat

Pääsiäispöytäsi voisi näyttää tältä!

posliiniastiat pääsiäispöytäkoristeet herkkuja