10 kaunista elävää ideaa trooppiseen tunnelmaan kotona

trooppinen tunnelma kotona raikkaat värit ulkona  10 vinkkiä trooppisen tunnelman lisäämiseen vieraanvaraisuudessasi

Miksi pitäisi pitää kiinni jokapäiväisistä kalusteista eikä luoda trooppista tunnelmaa vieraille? Olemme koonneet sinulle helppoja ja luovia vinkkejä siitä, miten vieraasi voivat tuntea olonsa mukavaksi heiluvien palmujen keskellä ja turkoosin sinisen meren vieressä.

Tuo muistosi esille – trooppinen tunnelma kotona

trooppinen tunnelma kotihyllyillä koristekasvit tuoreina

Kehittynyt järjestely trooppisista matkamuistoista, postikorteista tai kirjoista on varmasti keskustelunaihe, varsinkin jos ne kertovat mielenkiintoisen tarinan.

Jotta hyllyt eivät näytä sotkuisilta, tartu tiettyyn väriyhdistelmään tai valitse ainakin väri, joka yhdistää kaiken yhteen. Syvä puiset sävyt toistuvat hyllyillä ja vitriinillä, jolloin voimme nähdä kulhot, maljakot ja taideteokset.

Tarjoile trooppisia hedelmiä

trooppinen tunnelma kotihyllyillä sisustus vaaleanpunainen lime

Ei-maalliset nautinnot innostavat vieraita. Voit ostaa eksoottisia hedelmiä, kuten kuvassa olevaa rambutania tai knippaa, lähialueen erikoistorilta, viljelijämarkkinoilta tai etnisiltä markkinoilta. Tuntemattomien hedelmien syöminen on hauskaa ja varmasti unohtumaton kokemus vieraillesi. Tutki kuitenkin hedelmiä ensimmäistä kertaa, jotta se on turvallinen kokemus kaikille ja teet hyvän vaikutelman. Jos lohikäärmehedelmä kuulostaa liian pelottavalta, kokeile sitä paremmin ananaksen kanssa. Tämä on kansainvälinen vieraanvaraisuuden symboli.

Käytä lehtiä dramaattisena järjestelynä

trooppinen tunnelma kotona keittiö kesäinen valkoinen sisustus

Jopa yksi lehti voi saada huoneen näyttämään trooppiselta. Jotkut Meksikon vuoripalmujen (Chamaedorea elegans) tai Kentia -palmun (Howea fosteriana) lehdet antavat sinun tuntea heiluvien palmujen keskellä. Voit seistä maljakossa, kuten kuvassa, muodostaa luonnollisen pöydän juoksijan, ripustaa seinälle, seistä takan päällä tai ikkunalaudalla. Jos palmunlehtiä ei ole, käytä muiden trooppisten kasvien lehtiä.

Sisällytä sisustukseesi trooppisia taideteoksia

trooppinen tunnelma kotona seinän suunnittelu koristekuva

Tämä äitini Nancy Asbellin maalaus ei ole vain taideteos, vaan ikkuna iloiseen ja aurinkoiseen Floridan maisemaan. Ulkonäköä täydentävät rottinkilaatikot ja kirkas lankakattokruunu.

Vaihtoehtoja alkuperäisille maalauksille ovat edulliset kehystetyt kuvat tai trooppiset tulosteet. Voit myös tehdä omia tulosteita kämmenlehtistä musteella ja hyvällä paperilla. Ehkä sinulla on muita omia ajatuksiasi.

Keskity huonekasveihin

trooppinen tunnelma kotona olohuone pyöreä sohvapöytä seepra kuvio

Usein huonekasvit saavat näyttelijän roolin draaman sisustuksessa, mutta hyvin sijoitetulla teoksella on veistoksellinen voima ja se yhdistää huoneen avoimeen tilaan. Jos sinulla ei vieläkään ole huonekasveja, voit ostaa suuria palmuja ja muita arkkitehtonisia kasveja lähes samaan hintaan kuin kukkapensas.

Tässä huoneessa käytetään mykistettyjä värejä, trooppisia puukuvioita ja hauskaa seeprakuviota, ja eksoottinen ilme kiinnittää huomion nurkassa olevaan Strelitzia -puuhun (Strelitzia nicolai). Kasvien hoidossa noudata etiketin tai Internetin ohjeita. Varmista pääsääntöisesti vain runsaasti valoa (mutta ei suoraan), jotta siitä on helpompi nauttia ja se kukoistaa paremmin.

Epätavalliset kokoelmat lisäävät tekstuuria

trooppinen tunnelma kotona kuori kastanjoita

Minimalistiset mallit voivat tulla lämpimiksi ja mielenkiintoisiksi hieman luonnollisella tekstuurilla, varsinkin kun kappaleet kertovat tarinan.

Jopa kaikkein arkipäiväisimmät asiat voivat järjestää tylsän pöydän aiheuttamatta sotkua. Litteä kudottu laatikko kahvipavuille näyttää rikkaalta ja eksoottiselta, ja se tuoksuu myös hyvältä. Puutarhan männynkävyt ja siemenpalot eivät todennäköisesti ole trooppista alkuperää, mutta ne voivat vaikuttaa oikealta sisustukselta.

Tee tarvittavat kukka -asetelmat

trooppinen koti, jossa lasimaljakko vihreät lehdet

Jos puutarhassa on huonekasvi tai trooppisia mukuloita, harkitse niiden yhdistämistä leikkokukiin, jotta voit luoda oman taiteellisen järjestelyn. Lähes kaikki kukat sopisivat suuret trooppiset lehdet apuasi, mutta suurin osa kukista (paitsi Cymbidium) ovat ruukkukasveja parvekkeellani. Jos et löydä trooppisia kasveja ja lehtiä kukkakaupasta, mene puutarhamarkkinoille. Leikkokukina kukka -asetelmiin sopivia huonekasveja ovat rauhanlilja (Spathiphyllum wallisii), herkullinen ikkunalehti (Monstera deliciosa) ja suuri flamingokukka (Anthurium andraeanum).

Kerää lomamatkoja

Trooppinen koti jossa kaappi hyllyt koristelu meri

Jopa postikortista voi tulla taideteos kuvakehyksen avulla, tämä hummeri seisoo tummassa puukehyksessä ja keskellä mielenkiintoisia kerättyjä löytöjä luonnollisessa paikassa.

Esittelytilat ja hyllyt ovat ihanteellisia näyttövaihtoehtoja löydetyille aarteille, kuten kuorille ja matkamuistoille. Jopa ei-trooppiset asiat voivat näyttää eksoottisilta ja kiehtovilta näytettynä kuin museossa.

Aseta kukat odottamattomiin paikkoihin

trooppinen asetus kotiin lasimaljakko kukat seinäpeili

Kukka -asetelma ruokasalissa on hieno, mutta käytävällä, eteisessä tai kylpyhuoneessa viittaa huomaavaisuuteen ja vieraanvaraisuuteen. Joten, sinun on parasta ripotella kukkia kaikkialle trooppiseen tunnelmaan.

Jos puutarhassa on tuoksuvia kukkia, kuten gardenia (Gardenia jasminoides) tai kuukukka (Ipomoea alba), anna niiden kellua kulhossa kylpyhuoneessa.

Poimi kukkia

trooppinen tunnelma kotona lasimaljakko kukkii punaisena

Et todellakaan tarvitse täydellistä kukka -asetelmaa, jotta tropiikki olisi pöydälläsi. Hibiskuskukka korallikuvioisessa maljakossa saa sinut tuntemaan olosi lomalla Polynesiassa. Trooppiset suosikit, kuten hibiscus, heliconias ja inkivääri, ovat yleensä saatavilla puutarhakeskuksissa kausiluonteisina ruukkukasveina. Osta kerran ja käytä sitten kukkia ja lehtiä koko kauden ajan.

Trendikäs, viihtyisä olohuone

trooppinen tunnelma kotona raikkaat värit massiivipuinen pöytä sohva rottinkiJoten sinun ei tarvitse perustaa tiki -kulttuuripakkausta, jotta vieraasi tuntisivat olevansa merenrantakohteessa. Kehittynyt näyttely hyvin valituista esineistä riittää tuomaan kotiisi eksoottisen intoa, eikä se maksa puoli omaisuutta.

Valoisa makuuhuone vihreissä sävyissä  trooppinen tunnelma kotona vihreän seinän suunnittelu kukkakuvio makuuhuone

Moderni, urbaani makuuhuone

trooppinen tunnelma kotona raikkaat värit kulmasohva mukava oranssi