4 loistavaa vaihtoehtoa ikkunoiden pimentämiseen!

Häiritsevätkö yöunet katuvalot tai hehkuvat mainostaulut? Onko sinulla verhot makuuhuoneen ikkunassa, mutta nouseva aurinko herättää sinut aikaisin aamulla? Haluat nukkua, etenkin viikonloppuna! Tai oletko perustanut uuden kotiteatterin ja haluat tummentaa olohuonetta hyvin? Tältä osin useimmat ihmiset luottavat paksuihin verhoihin saadakseen makuuhuoneesta tai muusta huoneesta hieman tummemman. On kuitenkin muitakin hienoja ja melko yksinkertaisia ​​ratkaisuja ikkunoiden tummentamiseen, jotka parantavat mukavuutta missä tahansa huoneessa. Olemme tehneet lyhyesti yhteenvedon neljästä pimennysvaihtoehdosta ja annamme näin hyviä ideoita, joista valita!

tummenna ikkunat pimennä huoneet

Tummenna ikkunat kaihtimilla

Laadukkaat kaihtimet ovat ihanteellisia ikkunoiden tummentamiseen. Niiden etuna on, että ne on kiinnitetty suoraan ikkunaan. Vaakasuorat kaihtimet on asennettu ikkunaan klassisella yläprofiililla ja niitä käytetään ketjujohdolla. Leveän pinnan ansiosta säleet voidaan kääntää ylhäältä alas lähes mihin tahansa asentoon. Se on puolestaan ​​tärkeä plussa. Näin voit suojata huoneen suoralta auringonvalolta ja päästää silti niin paljon valoa kuin mahdollista. Suuri värivalikoima antaa sinulle mahdollisuuden sovittaa kaihtimien väri täydellisesti ikkunaan tai lisätä aksentti huoneeseen.

ikkunan kaihtimet ikkuna tummentaa ikkunan sisustusta

Muoviset rullaverhot

Rullakaihtimet toimivat samalla tavalla kuin kaihtimet. Niitä käytetään myös ketjunostimella ja ne sopivat täydellisesti muovi -ikkunoihin. Asennus voidaan tehdä ikkunaluukulle, seinälle tai kattoon. Ero tässä on se, että rullakaihtimissa ei ole rakoja (säleitä), joiden kautta huoneeseen pääsee paljon valoa. Voit valita käyttöpuolen ja kankaan käärelajin yksilöllisten tarpeidesi ja henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Rullaverhojen materiaalien ja värien valikoima on melko suuri, ja joidenkin voi olla todella vaikeaa valita.

Louvre -verhot ikkuna tummentaa ikkunan muotoilua

Säleverhot suuriin ikkunoihin

Lamelliverhot ovat ikkunaverhoja, jotka koostuvat monista pystysuorista lamelleista. Säleet on kiinnitetty kattoon alumiinikiskoon. Ne voidaan koota joko toiselle puolelle, molemmille puolille tai keskelle. Liitosketju alapäässä varmistaa, että säleet palaavat nopeasti tuulen puuskissa. Sitä käytetään käsin narulla ja palloketjuilla. Täällä sinulla on mahdollisuus tulvata huone valolla tai ei, kuten vaakasuorilla kaihtimilla. Täällä on myös laaja valikoima värejä, kuvioita ja materiaaleja. Voit mm. B. yhdistä eri säleiden värit.

ikkunan suunnittelu ulkokaihtimet tummentavat ikkunoita

Ulkoiset kaihtimet ikkunan tummentamiseksi

Ulkoiset kaihtimet toimivat paitsi nykyaikaisena aurinkosuojana myös eräänlaisena melusuojana ja varmistavat optimaalisen lämmönsäätelyn. Ulkoisia kaihtimia voidaan käyttää kammen, akselimoottorin tai kaukosäätimellä varustetun moottorin avulla. Alumiiniset säleet on kiinnitetty kiristysvaijerin ohjaimilla ja valon esiintymistä voidaan säätää tarpeen mukaan. Ne sopivat niin kotiin kuin toimistoon.

Nämä ovat ytimekkäitä vaihtoehtoja ikkunoiden pimentämiseen. Mieti etukäteen, mikä ratkaisu olisi sinulle paras ja mikä sopisi parhaiten sisustukseesi. Ota tarkat mitat ja mene erikoisliikkeeseen tai verkkokauppaan!

ulkokaihtimet ikkunat tummentavat ikkunan muotoilua

ikkunan suunnittelu ikkuna tummentaa sisustusideoita