Arvokkaita vinkkejä puutarhan värin lisäämiseen

Aina kun sää suosii, vietämme vapaa -aikamme ulkona puutarhassa. Uusimpien asuntotrendien mukaan ulkoalue muuttuu kesällä toiseksi olohuoneeksi. Siksi jokainen talon ja puutarhan omistaja pyrkii luomaan siellä kauniin puutarhamaiseman. Tämä toimii vain, jos sinulla on selkeä puutarhan suunnittelu ja istutat tietoisesti värikkäitä kukkia ja paljon vihreää lehvistöä. Vuodenajasta riippuen voit valita kauniita puutarhakasveja ja laittaa ne parrasvaloihin. Seuraavassa haluamme näyttää, kuinka voit tuoda puutarhaan enemmän väriä. Teemme yhteenvedon houkuttelevan ulkoalueen suunnittelusta muutamalla hyvin kokeellulla vinkillä. Haluamme opettaa sinulle sen käyttämällä sopivia kuvaesimerkkejä. Pidä kiinni siitä, jos haluat muuttaa puutarhasi taiteellisesti suunnitelluksi ulkotilaksi.

 On olemassa monia luovia vaihtoehtoja lisätä väriä puutarhaan.

Tummanvihreät ja erilaiset vaaleanpunaiset kukat tuovat enemmän väriä puutarhaan

Aurinkokeltainen ja oranssi ovat houkuttelevia värejä ja tuovat myös hyvän mielen.

lisää väriä puutarhassa tuo auringonkeltaisia ​​ja oransseja kukkia kukkasäiliöön

Toistuvat puutarhan kukat lisäävät puutarhan väriä

Yksitoikkoinen, sanotaan vain vihreä puutarha herättää vähän kiinnostusta. Luo siis enemmän draamaa ulkona. Istuttamalla tiettyjä alueita puutarhan kukkia suosikkivärilläsi. Toistuva väri herättää välittömästi huomiota puutarhassa. Tämä ilme antaa katsojalle jatkuvuuden tunteen. Voit esimerkiksi istuttaa punaisia, oransseja tai keltaisia ​​kukkia eri paikkoihin. Nämä sävyt ovat erityisen havaittavissa, kun niitä toistetaan. Käytä näitä rohkeita, kirkkaita värejä kiinnittääksesi huomion puutarhan esineisiin, joita et halua nähdä. Jaa esimerkiksi appelsiinia, jotta vieraasi eivät huomaa naapurisi roskakoria.

Kirkkaat punaiset puutarhan kukat, rehevän vihreät salvialehdet ja pamparuoho kiinnittävät huomion puutarhan edestä taakse.

Kirkkaat punaiset puutarhan kukat, vehreät salvialehdet, pamparuoho tuovat puutarhaan enemmän väriä

 Yhdistä puutarhan kukat vesielementteihin ja muihin ulkoalueiden olosuhteisiin.

keltaiset ja violetit kukat tuovat enemmän väriä puutarhan pieneen puutarha -altaaseen

 Leiki kukkien ja kasvien väreillä puutarhassa!

Jotta voit tuoda puutarhaan enemmän väriä, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin vinkkeihin puutarhan suunnittelussa.

 1) Säädä puutarhan väri vuodenajan mukaan

Jos sinulla on jonkin verran kokemusta puutarhanhoidosta, tiedät varmasti: Ulkoalueesi on oltava kaunis ja kutsuva kaikkina vuodenaikoina. Pienellä suunnittelulla tämä on todella helppo saavuttaa! Kiinnitä vain huomiota puutarhakasvien kukinta -aikoihin. Voit esimerkiksi istuttaa vaaleanpunaisia, violetteja tai sinisiä kukkivia sipulikasveja (kuten tulppaanit, hyasintit ja narsissit) keväällä. Tarjoa sitten kesäkukkia, kuten pionit, ruusut ja hortensiat, jotka täyttävät puutarhan upeilla väreillään kuumina kuukausina. Vasta sitten tulevat syksyn kukat, jotka vaikuttavat meihin kultaisilla, oranssilla tai punaisilla sävyillään. On jopa sellaisia ​​lajikkeita, jotka näyttävät kauniilta ensimmäiseen pakkaseen asti. Jos haluat todella saada enemmän väriä puutarhaan, sinulla on ehdottomasti oltava joitain tyypillisiä kukkia lämpimille vuodenaikoille.

Nauhoiksi istutetut hyasintit ja tulppaanit tekevät mukavan vaikutelman ja lisäävät väriä puutarhaan.

Tuo enemmän väriä puutarhaan siniset hyasintit ja vaaleanpunaiset ja punaiset tulppaanit, jotka on istutettu nauhoiksi, tekevät mukavan vaikutelman

Lisävinkki: Valitse puutarhakukkasi haluamastasi värivalikoimasta. Tämä on kuitenkin yleensä vaikeaa tehdä. Voit myös valita puutarhakasvejasi vain niillä väreillä, jotka sopivat hyvin yhteen. On myös hyvä tietää: rajaamalla värivalikoimaasi annat jokaisen värin tehdä parhaansa.

 Luonnossa on useita vihreitä sävyjä!

enemmän väriä puutarhassa, vehreät kasvit tuovat erilaisia ​​vihreitä koriste -elementtejä

2) Istuta kerroksittain ja luo värikontrasteja – näin tuoda puutarhaan enemmän väriä!

Puutarhan kukkien ja lehtipuiden istuttaminen kerroksittain lisää välittömästi syvyyttä ulkotilaasi. Matalakasviset kasvilajit on istutettava puutarhapolun viereen, kun taas korkeammat kasvit ovat taustalla. Värikkäillä kukilla voit jopa saavuttaa eri sävyjen raitojen vaikutuksen. Esimerkiksi kaunis herkkä tuoksuinen laventeli voi ympäröidä vaaleanpunaisia ​​tai sinisiä hortensioita.

Et voi koskaan mennä pieleen puutarhan suunnittelussa vaaleanpunaisilla liljoilla ja pelargonioilla kukkapenkin reunalla.

Vaaleanpunaiset liljat ja pelargoniumit kukkapenkin reunalla tuovat puutarhaan enemmän väriä. Kaunis näkymä mökkipuutarhaan

3) Luo aksenttiseinä

Kun kirjoitamme lisää värejä puutarhassa, emme saa unohtaa huomaamattomia talon seiniä ja puutarha -aitoja. Ne voidaan muuntaa suureksi puutarhataiteen kankaalle. Voit esimerkiksi vihreyttää seinän tai käyttää sitä rakennustelineenä kiipeilyruusuihin. Huomaat pian eron, koska vehreät lehdet tai tuoksuvat ruusunkukat muuttavat varmasti koko kuvan puutarhassa.

Puutarha ilman ruusuja ei ole oikea puutarha!

Tuo enemmän väriä puutarhaan istuttamalla ruusuja seinätelineille

4) Työskentele pienissä osissa ja kirkastaa varjoisia puutarha -alueita

Tarvitset ehdottomasti yhdenmukaisen puutarhakonseptin oman ulkoalueesi istutuksessa. Mutta tehdäksesi sen sinun on työskenneltävä askel askeleelta, mieluiten pienissä osissa. Kun olet suunnitellut pienen puutarha -alueen, siirry seuraavaan. Tämä menetelmä helpottaa sopivien kukkien, pensaiden ja niiden värien valitsemista. Älä myöskään unohda varjoisia puutarha -alueita tai merkitse niitä käyttökelvottomiksi. On olemassa lukuisia puutarhakukkia, jotka haluavat menestyä varjossa. Käytä näitä kirkastamaan varjoisia alueitasi ja tuomaan siten lisää väriä puutarhaan.

 Varjoisat puutarha -alueet voivat myös näyttää kauniilta ja värikkäiltä.

lisää väriä puutarhaan varjoisat puutarha-alueet istuta monia vihreitä kasveja eri vihreillä sävyillä hopeanvihreästä tummanvihreään

5) Laita kukkasäiliöt taitavasti parrasvaloihin

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme kiinnittää huomionne kukka -astioihin, koska ne voivat myös lisätä puutarhan väriä. Älä kuitenkaan rajoitu pelkästään kukkiin, kun ajattelet ulkovärejä. Voit käyttää silmiinpistäviä astioita leikkisissä muodoissa ja kauniissa väreissä puutarhan kohokohtina. Esimerkiksi tummansininen keraaminen ruukku, johon on istutettu kirkkaita petunioita, voi herättää yhtä paljon kiinnostusta kuin kukat itse.

 Tämä suuri tummansininen keraaminen kattila houkuttelee silmiä. Puhumattakaan värikkäistä petunioista!

Suuri tummansininen keraaminen kattila, jossa on kirkkaanvärisiä petunioita, lisää puutarhan väriä

Rehevä lehdet voivat myös olla kauniita ja tuoda enemmän väriä puutarhaan.

Rehevä lehvistö eri väreissä keltaisesta vaaleanvihreästä tummanvihreään tuo puutarhaan enemmän väriä

Katso kuvaesimerkkejämme, koska ne tarjoavat todella täydellisiä ideoita värikkääseen ja tyylikkääseen puutarhan suunnitteluun. Anna tämän innostaa sinua ja uskalla kokeilla omalla ulkoalueellasi! Hyviä tuloksia ei varmasti ole kauan!

 Ehkä tältä näyttää unelmiesi puutarha?

Unelmapuutarha, vihreä nurmikko, rehevät pensaat ja kauniit vihreät puut tuovat puutarhaan enemmän väriä

Värikontrastit ovat myös mahdollisia puutarhassa!

Tuo enemmän väriä puutarhaan Värikontrastit luovat värikkäitä lehtiä eri vihreisiin kasveihin

vehreät ja violetit kukat sitä vastoin tuovat puutarhaan enemmän väriä

Kauniisti suunniteltu rauhallisten, värikkäiden kukkien keidas tuo puutarhaan enemmän väriä

Kuivuutta sietävät puutarhakasvit tuovat puutarhaan enemmän väriä Yuca-tummanvihreät tyylikkäät pitkät lehdet

vihreä takka ulkona ja punainen tuoli vieressä tuovat enemmän väriä puutarhaan