Azalea – houkutteleva kasvi ja kuinka hoitaa sitä oikein

Syksyllä ja talvella monet kukka -ystävät ihailevat todellista kukkien taikaa kotona. Atsalea koristaa monia sisätiloja herkillä, värikkäillä kukillaan. Vasta kevään viimeisen metsän jälkeen voit tuoda ruukun kauneuden ulos. Puutarhassa ja takapihalla kasvaa myös ns. Haluamme selittää seuraavassa, kuinka huolehtia näistä kauniista kukista oikein, jotta ne näyttäisivät upeat kukintonsa pysyvästi. Annamme myös tietoa atsalean alkuperästä ja erityispiirteistä. Lisäksi löydät hyödyllisiä hoitovinkkejä, jotta et tee (tai muutamia!) Virheitä atsaleassasi.

Atsalean kukinta kestää vähintään kaksi kuukautta!

Azalea kauniita koristekasveja eri kukkien väreissä kukkien meri kotona

Mielenkiintoisia faktoja atsaleasta

Upeasti kukkivalla atsalealla on kasvitieteellinen nimi Rhododendron simsii. Tämä kauneus on alun perin peräisin Aasian kosteista alueista. Se on kotoisin Kiinan, Tiibetin, Thaimaan ja Vietnamin vuoristometsistä. Ennen n.

Se tuli Eurooppaan 200 vuotta sitten ja kasvatettiin vanhalla mantereella. Nykyään se on myös erittäin suosittu Pohjois -Amerikassa talo- ja puutarhakasvina. Tunnemme atsalean myös alppiruusuna. Nimi atsalea on johdettu kreikan sanasta “atsaleot” (mikä tarkoittaa “kuiva”). Sitä kunnioitetaan Nepalin kansallisena kukkana ja se symboloi onnea. Japanilaiset arvostavat myös tätä kaunista kasvia. Kaukoidässä se annetaan usein virallisissa tilaisuuksissa. Atsalea tarkoittaa syvästi tunnettua rakkautta. Kukkien kielellä kasvi symboloi syvää luottamusta. Toisaalta Kiinassa se on naisellisuuden symboli.

 Kiinassa atsaleaa pidetään perustellusti naisellisuuden symbolina.

Azalea ruukussa verenpunaisia ​​kukkia kaunis ilme Kiinassa naisellisuuden symboli

Kuinka voit lyhyesti kuvata atsaleat??

Atsaleat ovat ikivihreitä ja lehtipuita, jotka kuuluvat sukuun Rhododendron. Ne sekoitetaan usein alppiruusuihin, koska ne näyttävät melko samanlaisilta. Pohjimmiltaan atsaleat on jaettu kahteen ryhmään, ruukku- tai sisätasaleat ja vapaa-asaleat. Kuitenkin tunnetaan lukuisia lajikkeita, mukaan lukien bonsai atsaleat. Riippumatta siitä, onko atsalea sisällä vai ulkona, se yllättää sinut kirkkailla kukillaan. Asianmukaisella hoidolla voit ihailla näitä kukintoja kuukausia. Kukkien värit vaihtelevat valkoisesta keltaiseen ja oranssiin, vaaleanpunaiseen ja purppuraan violetinviolettiin. Nykyaikaisen kasvinjalostuksen ansiosta on jopa kaksivärisiä atsaleoita.

Nämä lohen vaaleanpunaiset kukat ovat magneetti silmille.

Azalea kauniita lohen vaaleanpunaisia ​​kukkia silmiinpistävä magneetti

Lisävinkkejä: Vaikka atsaleat ovat kauniita katsella, niiden tiedetään olevan erittäin myrkyllisiä kasveja. Kiinnitä erityistä huomiota sisätilojen atsaleaan, koska sen lehdet ovat myrkyllisiä! Aseta siis katseenvangitsijasi potin kauneuteen lasten ja lemmikkien ulottumattomiin!

 Varoitus! Atsalean lehdet ovat myrkyllisiä!

Atsalea ruukussa kauniita violetteja kukkia Varo, että lehdet ovat myrkyllisiä

 

Tärkeimmät atsaleanhoitovinkit yhdellä silmäyksellä

Atsalean katsotaan olevan helppohoitoinen eikä erityisen vaativa. Varmista kuitenkin, että se kukkii pysyvästi ja ei pudota vihreitä lehtiä nopeasti, sinun on pidettävä mielessä muutama hoitovinkki.

 

 Löydä atsalealle oikea sijainti.

Huoneen atsalea tuntuu mukavimmalta kevyessä, osittain varjostetussa paikassa. Vältä suoraa auringonvaloa, jota kasvi ei siedä hyvin. Huoneen lämpötila on 12-20 astetta. Huone ei saa olla liian kuuma eikä liian kuiva. Aseta potti atsalea kauas lämpöpattereista. Lämpö ja vedot vaikuttavat negatiivisesti niiden kasvuun ja kukinta -aikaan. Keväällä, kun ulkolämpötila sallii, voit tuoda koristekasvin puutarhaan tai terassillesi. Valoa, mutta osittain varjostettua paikkaa suositellaan myös ulkona. Kevään alussa voit uudistaa maaperän ruukussa ilman atsalean siirtämistä. Tämä kauneus suosii maaperää, jonka pH-arvo on 3–5. On parasta käyttää erityistä alppiruusua ja kalkkitonta alustaa.

Kevyt, osittain varjostettu paikka on ihanteellinen kasville.

Azalea puutarhassa ei kovin korkea pensas violetit kukat erittäin houkutteleva vaaleassa osittain varjostetussa paikassa

 Kaunista atsaleaa ei saa altistaa suoraan paahtavalle auringolle.

Azalea puutarhassa kauniisti muotoiltu pensas ei altista tummanpunaisia ​​kukkia suoraan paahtavalle auringolle

Milloin atsaleaa tulisi kastella ja lannoittaa??

Oikea kastelu on tärkeä atsaleojen ylläpitotoimenpide ja takuu siitä, että kasvi ei sairastu. Juuriesi on aina oltava kosteita. Vältä kuitenkin veden kastumista, koska se voi johtaa juuren mätänemiseen. Varmista siksi hyvä vedenpoisto kattilassa tai puutarhan sängyssä. Kastele aina, kun ylempi maaperä on kuiva, tietysti päivittäin kuumina kesäpäivinä. Kastettaessa on parasta käyttää vettä, jossa on vähän kalkkia tai sadevettä.

Atsaleaa tulisi lannoittaa alkukesästä myöhään syksyyn. Ota rododendronilannoite. Typpipitoisia lannoitteita ei suositella, koska ne voivat aiheuttaa atsaleasairauksia tai johtaa jauhemaiseen tartuntaan.

Maaperän tulee olla jatkuvasti kosteaa.

Azalea pieni pensas puutarhassa kauniita valkoisia kukkia erittäin houkutteleva

Pitäisikö leikata atsalea??

Kyllä, voit karsia kasvin kukinnan aikana tai heti sen jälkeen. Kukinta -aikana kuivuneet lehdet ja oksat erotetaan. Kukinnan jälkeen versonkärjet yleensä katkaistaan. Varmista, että atsalea näyttää symmetriseltä, kun leikkaat sen. Eli voit katkaista epätasaiset oksat ilman katumusta.

 Tämä bonsai-atsalea on todellinen katseenvangitsija puutarhassa.

Azalea Bonsai litteässä pyöreässä ruukussa houkuttelevat violetit kukat katseenvangitsijana puutarhassa

Lisävinkki:  Vaikka atsaleaa voidaan levittää eri tavoin, emme suosittele aloittamaan tätä prosessia itse. Se kestää kauan ja voi päättyä ilman toivottua tulosta!

Seuraa atsaleanhoitovinkkejämme ja sinulla on varmasti kauniita koristekasveja kotona ja ulkona puutarhassa, patiolla tai parvekkeella. Sen ainutlaatuinen kukinta muistuttaa sinua siitä, että kaikki ponnistelut olivat sen arvoisia!

 Lannoita kasvit maaliskuusta syyskuuhun, ei kukinnan aikana.

Azalea puutarhassa mielenkiintoisia värillisiä kukkia suuri katseenvangitsija paljon väriä lannoittaa maaliskuusta syyskuuhun

 Azalea kiittää sinua huolenpidostasi upeilla kukilla.

Azalea houkuttelevat koristekasvit upeat kaksisävyiset kukat

Kauniita valkoisia kukkia, jotka erottuvat heti!

Azalea pensas puutarhassa osittain varjostettu paikka valkoisia kukkia

 Kotona voit järjestää huoneen atsaleat haluamallasi tavalla.

Azalea ruukussa joitakin huoneita atsaleat eri kukkien värit mielenkiintoinen järjestely mukava huoneen sisustus