Joulukurkku on salaperäinen joulukuusi koriste

Varmasti muistat, että sinulla oli lapsena vihreä joulukurkku joulukuusenkoristeiden alla? Muodon ja värin vuoksi se oli täysin naamioitu ja vaikea löytää vihreiden kuusen oksien joukosta. Mutta sen, joka otti sen ensin, pitäisi saada ylimääräinen lahja ja onnea uudelle vuodelle. Ainakin tiedämme saksalaisen vanhan tavan ripustaa joulukurkku joulukuuseen. Tämä lasikoriste näyttää kuitenkin pitkältä ajalta ja on edelleen suosittu tänään, vaikka monet saksalaiset eivät tiedä tarkasti sen alkuperää ja ovat kuulleet vähän siihen liittyvistä legendoista. Jos olet hämmentynyt joulukurkista, voit täyttää tämän tietämyksen puutteen kanssamme tänään. Seuraavassa haluamme päästä perinteen pohjaan kasviksilla joulukuusi. Kerromme joistakin legendoista ja myytteistä, jotka liittyvät joulukuusen suolakurkkuun. Pidä kiinni oppiaksesi lisää siitä!

Joulukurkku on joulukuusen koriste, joka on täynnä legendoja ja myyttejä.

Joulukurkin vihreät lasikoristeet kurkun muotoisina piilossa kuusen oksien välissä

Mitä sinun pitäisi tietää joulun kurkun alkuperästä??

Joka vuosi joulumarkkinoilla tarjotaan joulukurkkuja puukoristeiden valikoimassa. Ne sijaitsevat muiden lasikoristeiden, kuten pähkinöiden, omenoiden ja päärynöiden, vieressä. Näitä joulukuusenkoristeita löytyy erikokoisina ja -värisinä, mutta joulukurkut ovat aina vihreitä.

Joulun kurkku tunnetaan myös nimellä marinoitu kurkku tai Spreewald -kurkku. Sukunimi on selvä osoitus siitä, että tämä salaperäinen joulukuusenkoriste tulee Saksasta. Ei kuitenkaan tiedetä tarkalleen, onko se Spreewaldista vai Thüringenistä. Vanhan legendan mukaan ensimmäinen joulukurkku valmistettiin vuonna 1847 köyhällä lasinpuhaltajalla Thüringenin Lauschasta. Mies ajatteli sitä korvikkeeksi todellisille hedelmille lapsilleen jouluksi. Joten tämä outo lasista tehty luominen syntyi. Monia vuosia myöhemmin Frank Winfield Woolworth toi sen ensin Yhdysvaltoihin, missä Thüringenin joulukuusenkoristeet saivat suuren suosion. Se oli itse asiassa saksalaisen joulukurkin läpimurto kansainvälisellä näyttämöllä.

Joulukurkku löytyy myös puun koristeluettelosta vuodelta 1909.

Joulu kurkku lasi koriste kurkkua muoto vanha tarina saksalaista alkuperää

Saksalainen perinne ripustaa joulukurkku joulukuuseen on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Siellä he jopa puhuvat saksalaisesta tavasta piilottaa joulukuusi tai joulukurkku, kurkku tai kurkku joulukuuseen. Peli “Piilota suolakurkku”, joka perustuu saksalaiseen tapaan, on suosittu myös nuorten ja vanhojen keskuudessa. Vihreä kurkku on piilotettu muiden joulukuusi koristeiden väliin. Lapset etsivät sitä yhdessä ja heidän on tarkoitus löytää kurkku ja ottaa se pois koskematta joulukuuseen. Se, joka löytää joulukurkin ensin, saa lisälahjan.

Salaperäinen joulukurkku liittyy moniin legendoihin.

Joulu kurkku salaperäinen joulukuusi koristeet liittyy monia legendoja

Lisää legendoja ja myyttejä joulukurkusta

Vaikka joulukuusessa olevaa marinoitua kurkkua pidetään saksalaisena kulttuuriesineenä, se on edelleen monien legendojen peitossa tähän päivään asti. Jotkut niistä ovat jopa täysin uskomattomia tarinoita, jotka rajoittuvat myytteihin. Esimerkiksi sanotaan, että saksalainen sotilas nimeltä John Lower osallistui Yhdysvaltain sisällissotaan. Hänet vangittiin vuonna 1864 ja vietiin vankileirille Georgiassa. Siellä hän melkein kuoli nälkään ja kuoli jouluaattona. Hän pyysi viimeisen aterian, suolakurkkua. Hän sai sen ja selvisi. Kun hän palasi perheensä luo myöhemmin, hänen kerrotaan ripustan joka vuosi joulukuusi joulukuuseen kunnianosoituksena hänen pelastukselleen.

On kuitenkin mysteeri, miksi vihreä kurkku roikkuu joulukuusi?

Joulu kurkku palapeli vihreä kurkku roikkuu joulukuusi

Kuten edellä mainitsimme, joulukurkkua kutsutaan usein Spreegurkeksi. Perinteisesti monia kurkkuja kasvatetaan ja suolataan Spreewaldissa. Sanotaan, että 1900 -luvun alussa ei taloudellisista syistä ollut mahdollista saada lapsille joululahjoja. Siksi joulukurkku piilotettiin joulukuuseen, jotta vain yksi lapsi voisi saada joululahjan. Juuri tämä lapsi löysi kurkun vihreiden kuusen oksien välistä. Nykyään on vaikea sanoa varmasti, oliko näin. Joulun kurkun alkuperä on edelleen mysteeri. Monet pitävät tätä täydellisenä markkinointiliikkeenä nykyään. Kaikki selittämätön herättää enemmän kiinnostusta ja myydään paremmin. Ehkä siksi vihreät lasikurkut ovat edelleen suosittu koriste joulukuusi.

 Vanha tapa ripustaa joulukurkut ….

Joulu kurkku Joulukoristeet lasista kurkun muotoisia

 … on saksalaista alkuperää!

Joulun kurkku Saksalaiset joulukoristeet, jotka on valmistettu lasista kurkun muotoisena

Joulu kurkku Joulukoristeet lasista kurkun muotoisia tyylikkäitä koristeita

 Jouluna ihmiset haluavat koristella vihreillä joulukurkilla.

Joulu kurkku Lasista valmistetut joulukoristeet kurkun muotoisena deko ideen

Joulu kurkku Joulukoristeet lasista kurkun muotoisia monia vihreitä kurkkuja lasissa

Joulukurkku Kuusen muotoiset joulukoristeet järjestivät kauniita koristeita vihreillä lasikurkilla