Jouluruusu – todellinen puutarhan kauneus jopa miinuslämpötiloissa

Vaikka ulkona on pakkasta ja puutarha on lepotilassa paksun lumipeitteen alla, on pieni kukka -ihme, joka yllättää meidät luonnollisella loistollaan myös pakkasessa. Se on jouluruusu, jonka valkoiset kukat ilahduttavat meitä joka talvi. Tämä herkkä puutarhakukka on lopullinen lumikuningatar talvella kukkivien perennojen keskuudessa ja tietää tarkalleen, miten kestää pakkasta ja lunta. Talvella se koristaa ulkopinta -aluetta, eli puutarhaa, terassia ja parveketta, ja voi tehdä suuren sisäänkäynnin ovenvartijana. Paljastamme hetkessä, mitä muuta sinun pitäisi tietää tästä puutarhan kauneudesta, vaikka se olisi pakkasen alapuolella, ja miten hoidat jouluruusua!

Jouluruusun lumivalkoiset kukat pisteet luonnollisella viehätyksellään.

Joulun ruusu lumivalkoiset kukat luonnollinen viehätys

 Lumiruusu kukoistaa myös ruukuissa.

Jouluruusu ruukussa kasvaa erinomaisesti

  • Jouluruusu on ainutlaatuinen monivuotinen kasvi, joka korostaa luonnon kauneuttaan

Ei ole turhaa, että jouluruusua kutsutaan talvella kukoistavaksi ihmeeksi. Sen valkoiset kukat, joiden halkaisija on 5-6 cm, ovat erittäin silmiinpistäviä. Nämä kurkistavat vaatimattomasti puutarhakasvin vehreiden lehtien välistä. Lehdet ovat ikivihreitä ja kestäviä. Jouluruusu on monivuotinen monivuotinen kasvi, jonka kukinta -aika on talvikuukausina joulukuusta huhtikuuhun. Valkoiset kukat pisteyttävät herkällä ulkonäöltään. Ne muuttavat väriä kukinnan aikana ja voivat muuttua punertaviksi. Tämä takaa enemmän luonnollista viehätystä talvipuutarhassa.

 Valkoiset kukat ovat usein osa joulukoristeita

Jouluruusu on osa joulukoristeita

  • Jouluruusun alkuperä ja nimi

Jouluruusu (Helleborus niger) tunnetaan myös nimellä lumiruusu ja musta hellebore. Eri nimistä huolimatta se on sama puutarhapensas. Se on alun perin peräisin Kaakkois -Aasiasta, mutta tuotiin Eurooppaan noin 20 000 vuotta sitten ja viljeltiin ensin luostaripuutarhoissa. Vasta myöhemmin hän valloitti mökin puutarhat.

Kaikki kolme suosittua jouluruusun nimeä ovat myyttien ja legendojen peitossa ja niillä on merkitys. Herkkää puutarhakasvia kutsutaan lumiruusuksi, koska se on puutarhassa ainoa monivuotinen kukka, joka kukkii lumessa. Nimi Jouluruusu liittyy vanhaan, jännittävään legendaan. Sanotaan, että matkalla Betlehemiin yksi paimenista ei kantanut lahjaa. Oli kylmä, eikä ympäriltä löytynyt yhtään kukkaa. Sitten hän itki ja kyyneleet putosivat lattialle. Yhtäkkiä siitä tuli kauniita lumivalkoisia kukkia, jotka muistuttivat ruusua. Paimen toi heidät lahjaksi lapselle Jeesukselle. Siitä päivästä lähtien näitä kukkia on kutsuttu jouluruusuiksi. Uskotaan myös, että ne kukkivat parhaillaan jouluna.

 Herkät valkoiset kukat ovat täynnä legendoja ja myyttejä.

Joulun ruusun valkoiset kukat, rehevät vihreät lehdet ovat myyttien peitossa

 Ja hyvästä syystä: näet harvoin tällaista kauneutta.

Joulu ruusu herkkä kukka luonnon kauneutta

Jouluruusua kutsutaan usein mustaksi helleboreksi. Tämä nimi johtuu siitä, että sitä käytetään aivastusjauheena. Nykyään puutarhapensasille määrätään myös parantavia ominaisuuksia, joita arvostettiin edelleen muinaisessa Kreikassa. Tällä voisi onnistuneesti parantaa masennustilat. Nykyään jouluruusu symboloi pelosta vapautumista.

Musta hellebore, kuten kukka edelleen kutsutaan, on helppo hoitaa ja lähes vaatimaton.

Joulun ruusu musta hellebore kutsutaan helppohoitoinen ja lähes vaatimaton

  • Jouluruusu on helppohoitoinen ja lähes vaatimaton

Kuten jo sanottu, jouluruusun voi saada puutarhaan, jossa se leviää itsestään. Joten se voi elää jopa 30 vuotta. Mutta se myös leikkaa hienon hahmon kattilaan tai ämpäriin ja voi menestyä omissa neljässä seinässäsi. Ole vain varovainen, koska kaikki tämän puutarhan pensaan osat ovat myrkyllisiä!

Varoitus! On parempi olla antamatta pikkulapsesi ja / tai lemmikkisi liian lähelle kauniita kasveja, koska kaikki niiden osat ovat myrkyllisiä!

Jouluruusu kaikki kasvin osat ovat myrkyllisiä

Jouluruusun hoito ei ole aikaa vievää, mutta seuraavia hoitovinkkejä on joka tapauksessa noudatettava:

Sijainti: Lumiruusu ei pidä kesällä suorasta auringonvalosta, mutta talvella se tarvitsee tarpeeksi valoa. Hän tuntee olonsa mukavaksi lehtipuun tai pensaan alla. Jouluruusut tarvitsevat ravinteita ja kalkkia sisältävän maaperän. Lisäksi sen pitäisi olla hyvin läpäisevä, koska valkoiset kaunottaret eivät siedä vettä.

 Puutarhassa lumiruusut tarvitsevat paikan ilman suoraa auringonvaloa, etenkin kesällä.

Etsi sopiva paikka jouluruusulle puutarhasta ilman suoraa auringonvaloa

Kastelu ja lannoitus: Jouluruusu tarvitsee vettä talvella kukinnan aikana, mutta on parempi olla kastamatta sitä kesällä. Käytä sopivaa monivuotista lannoitetta vain, jos kasvi kasvaa hiekkaisessa maaperässä.

Leikata: Poistetut lehdet on leikattava pohjasta ja poistettava. Kun lumiruusu on kukassa, voit leikata joitain lehtiä paljastamaan kauniit kukat paremmin. Useimmissa tapauksissa tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska tämä kukkiva ihme voi jopa näyttää luonnollisen kauneutensa.

Seuraavasta videosta voit selvittää, mitä muuta on otettava huomioon ostettaessa kaunista jouluruusua ruukussa:

Freshideenin toimittaja toivottaa sinulle hauskaa lumikuningattaresi hoitamista kaikkien talvikukkien alla!

 

 Jouluruusut voivat vaihtaa väriä kukkiessaan …

Jouluruusun kauniit kukat vaihtavat väriä

 … ja kukat muuttuvat punertaviksi tai vihertäviksi.

Joulun ruusun kukat muuttuvat punertaviksi tai vihertäviksi

 Tuo raikasta väriä sisustukseesi myös talvella!

Jouluruusu tuo raikkaan värin sisustukseen talvella

 Koristele sisältä ja ulkoa lumivalkoisilla jouluruusuilla!

Joulukuusen lumivalkoiset kukat koristeena sisällä ja ulkona

Lumikuningatar talvella kukkivien pensaiden joukossa!

Jouluruusu, lumikuningatar talvella kukkivien pensaiden joukossa

 Jouluruusu kukkii kauniisti jopa pakkasessa.

Jouluruusu kukkii kauniisti myös pakkasella

Jouluruusu ruukussa on loistava lahjaidea talvella.

Jouluruusu ruukussa erinomainen lahjaidea talvella