Keskity takapihalle: miten voit saada pienen ulkoalueen näyttämään suuremmalta?

Viime päivinä talvinen aurinko on paistanut yhä useammin ja sen lämpimät säteet saavat meidät ajattelemaan taas viihtyisiä tunteja ulkona. Pitkän, kylmän ja sateisen talven jälkeen kaikki kaipaavat raitista ilmaa ja enemmän luonnon läheisyyttä. Vaikka useimmilla saksalaisilla on pieni takapiha, sinun ei pitäisi päästää päätäsi sen takia. Pieni vihreä keidas talon taakse voitaisiin myös luoda rajalliselle alueelle. Joten sinulla on mukava pakopaikka, jossa voit viettää miellyttäviä tunteja parina tai läheisten ystävien ja perheen kanssa kesällä ja syksyllä. Siksi olemme valinneet teille hienoja suunnitteluideoita pienelle takapihalle tänään. Oikeilla ulkokalusteilla, valaistuksella ja tyylikkäillä ulkotarvikkeilla voit ottaa kaiken irti talon takana olevasta pienestä tilasta. Jos olemme jo herättäneet kiinnostuksesi, voit kokeilla seuraavia yksinkertaisia ​​temppuja ja saada takapihasi näyttämään suuremmalta.

Seuraavat parhaat suunnitteluideat pienelle takapihalle

Takapihalla olevat pienet mutta mukavasti suunnitellut istuinalueen pöytätuolit pehmustetut tyynyt kahvi tarjoili paljon kevään kukkia ympäri

Pienet istuimet takapihalla ovat pakollisia ulkona

Sinun ei tarvitse suurta puutarhaa luodaksesi kutsuvan ulkoruokailu- ja oleskelutilan. Pienellä takapihalla voit sijoittaa ulkona olevan pöydän ja tuolit suoraan puutarhan aidalle tai seinälle. Yksityisyytesi on hyvin suojattu uteliailta katseilta.

Sijoita tuolit niin, että et voi katsoa seinää istuessasi, vaan nauti näkymistä koko takapihalle. Tämä saa sinut tuntemaan, että sinulla on enemmän tilaa ulkona. Kauniit kukkivat ruukkukasvit ja ulkomatto lisäävät mukavuutta ulkoistuinalueelle. Täällä voit tuntea olosi sisätiloissa ja samalla tuntea ympäröivän kauniin luonnon läheltä.

 Jos mietit kaikki ulkoasun pienet yksityiskohdat etukäteen ….

Pieni takapihan muotoilu sävy-sävyinen keltainen ulkokalusteet kauniit keltaiset ruukkukasvit

 … upean lopputuloksen saavuttaminen ei kestä kauan.

Pieni takapiha, kukat, vehreys ympärillä, mukava oleskelualue, nojatuolit, kutsuva oleskelualue ulkona

Monikäyttöiset ulkokalusteet ovat paras ratkaisu pienille takapihoille

Valitse monikäyttöiset huonekalut pienelle takapihalle. Niiden avulla voit maksimoida jokaisen tuuman pienestä ulkoalueesta talon takana. Esimerkiksi L-muotoinen, mukava penkki voi tarjota ihmiselle hyvän mahdollisuuden ottaa päiväunet. Samalla se on hyvä istuin useille ihmisille. Lisäksi käytännölliset puutarhajakkarat toimivat sivupöytäinä juomien sijoittamiseen tai lisäistuimina ystävien kanssa tapaamiseen. Vinkkimme on: älä investoi kalliisiin huonekaluihin, vaan huonekaluihin, joissa yhdistyy useita toimintoja. Näin säästät enemmän tilaa pienellä takapihalla, jota voit käyttää paremmin muihin tarkoituksiin.

Oletko jo ajatellut nurkkapenkkiä takapihalla??

Pieni takapihan muotoinen kulmapenkki aidan koristetyynyillä nojatuoli, valmistettu metallisista vihreistä kasveista

Lisäksi huonekalut, joissa on ohuet kehykset ja kapea muotoilu, saavat pienen ulkoterassin näyttämään tilavammalta. Kompakti sarja sopii täydellisesti puutarhanurkkaukseen tai verannalle. Lisäksi sisäänrakennetut penkit voivat palvella useita toimintoja tarjoamalla istuimia ja säilytystilaa samanaikaisesti. Älä unohda, että kesällä aurinko paistaa voimakkaasti tuntikausia. Varmista, että sinulla on tarpeeksi varjoa ulkona. Vinkkimme: varmista, että sinulla on sopiva aurinkovarjo, katos tai pergola jokaisen istuinalueen päällä.

Tee olosi mukavaksi ulkona, vaikka käytettävissä oleva tila on melko rajallinen.

Pergola luo pienen takapihan, romaanisen ja kodikkaan retriitin ulkoilmaan

Hemmottele itseäsi kauniilla näkymällä koko takapihalle

Suunniteltaessa oleskelutilaa pienelle takapihalle on myös ajateltava näkymää. Valitettavasti tämä näkökohta jätetään usein huomiotta tai aliarvioidaan. Oleskelutilan sijoittaminen talon viereen ei ole aina paras valinta. Tässä tapauksessa osa kodistasi tai kasvillisuudesta voi peittää parhaan näkymän takapihallesi. Aseta sen sijaan istuinalueet niin, että ne tarjoavat selkeän näkymän koko ulkoalueelle. Näkökulmaa ei saa häiritä. Esteetön näkymä tekee pienestä puutarhasta suuremman.

Sieltä näkymä on yksinkertaisesti upea!

Pieni takapihan muotoilu, josta on esteetön näköala koko ulkoalueelle, on paljon vihreitä petunias -ristikkolyhtyjä

Anna pienen takapihan uppoutua vehreään!

Mitä sinulle merkitsee viettää mukavaa ja kodikasta aikaa ulkona? Meille se tarkoittaa, että nautit retriitistäsi ulkona ja annat kehosi ja sielusi roikkua. Seuraava vinkkimme on siis tämä: käytä mahdollisimman vähän aikaa sellaisiin tehtäviin kuin kastelu ja kitkeminen. Luota pikemminkin helposti hoidettaviin kasveihin kevyissä astioissa, jotta niitä voidaan tarvittaessa siirtää helposti. Suojaa yksityisyytesi ulkona valitsemalla kasveja, jotka ovat vähintään kuusi jalkaa korkeita ja aseta ne siten, että ne estävät näkymän naapuritaloon tai kadulle.

Tomaatteja, munakoisoja ja paprikoita voidaan kasvattaa paitsi sängyissä myös ruukuissa.

Värikkäät ruukut portaissa luovat pienen takapihan ja kasvattavat niissä tomaatteja, munakoisoja ja paprikaa

Sisustusideoita pienelle takapihalle

Aloitamme tärkeimmästä pienten alueiden sisustamisesta: valitse väripaletti, joka saa takapihasi rauhoittumaan. Esimerkiksi pehmeät ja neutraalit värit auttavat sinua sotkemaan talon takana olevan rajoitetun ulkoalueen. Vähennä siksi ulkokoristeita ja ruukkukasveja muutamaan väriin. Liian monet aksentit ja erityyppiset kasvit voivat saada pienen tilan näyttämään epäjärjestykseltä, joten pysy vain muutamissa suosituissa sävyissä. Jos sinulla on tarpeeksi tilaa ulkona, voit hemmotella itseäsi katseenvangitsijalla. Mielenkiintoinen arkkitehtoninen yksityiskohta, kuten ristikko, lehtimaja tai patsas, voi auttaa keskittymään pois takapihan pienistä osista. Aseta ne alueen loppuun tai sisäänkäynnin lähelle luodaksesi todellisen katseenvangitsijan. Tällainen puutarhan sisustus herättää välittömästi huomion. Voit tuoda tämän koristelun paremmin esiin värikkäillä ruukkukasveilla.

Sävy-sävy-muotoilu on parasta, mitä voit tehdä pienellä takapihalla.

Pieni takapihan muotoilu istuinalue sävy-sävy-muotoinen nojatuoli, joka on valmistettu puusta matala hyvin rakennettu

Asianmukainen valaistus pienellä takapihalla

Ulkovalaistuksella on valtava merkitys ulkotilan tunteelle. Siksi sinun on luotettava valaistukseen, joka tarjoaa halutun tunnelman ja tarvittavan määrän valoa. Se ei ole ehdottoman välttämätöntä. Sijoitat kalliiseen ulkovalaistukseen. Voit myös valaista ulkotiloja kynttilöillä, lyhtyillä, keiju- tai aurinkolampuilla. Esimerkiksi satuvalot voidaan ripustaa ristikkoon tai asentaa terassin ympärille. Joten ne eivät vie paljon tilaa, mikä on ratkaisevaa pienellä takapihalla.

 Oikea ulkovalaistus on ratkaiseva mukavuutesi ulkona.

Pieni takapihan muotoilu oleskelualue oikea valaistus keiju valot ulkokeittiö ruokailutila

Rauhoittavat äänet takapihalla luovat rennon tunnelman

Eikö sinulla ole tarpeeksi tilaa tai sinulla ei ole tarpeeksi budjettia lampun luomiseen takapihalle? On olemassa mielenkiintoisia moderneja vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi piristää ulkotilaa pöytälähteellä. Tämä ei ole vain loistava ulkokoriste, vaan tuo sinulle nautinnon äänestä ja liikkeestä. Ulkona voi kuulla veden heikkoa läppäystä tuntikausia. Vaihtoehtoisesti voit tuoda rauhoittavia ääniä takapihallesi ulkoäänijärjestelmällä. Tämä on toinen loistava tapa kuunnella kaunista musiikkia ulkona ja nauttia täydellisestä rentoutumisesta.

Kaikki täällä esitetyt suunnitteluideat pientä taustaa varten pyrkivät auttamaan sinua muuttamaan talon takana olevan ulkoalueen houkuttelevaksi ja erittäin viihtyisäksi rentoutumisalueeksi. Toivotamme sinulle menestystä ja mukavia tunteja ulkona!

Pehmeä vedenlakaisu on kuin musiikkia sielullesi!

Suihkulähteet luovat pienen takapihan, pehmeän vesiroiskeen ja musiikin sielulle

Oleskelutila erityisille tunneillesi kahdelle!

Pieni takapiha mielikuvituksellisesti suunniteltu istuinalue kahdelle metalliseinätuolille, jotka nauttivat ulkoilusta

 Ulkona voit hemmotella itseäsi tietyllä mukavuustasolla.

Pieni takapihan muotoinen mukavuus ulkona istuimet pöytäpullo viini kaksi lasia

 Oleskelualue ja katos ovat puuta ja säteilevät luonnollista charmia.

Pieni takapihan muotoiltu istuinalueen huonekalukatos, joka on valmistettu puusta, huokuu luonnollista charmia

Takapihan istuinalueesta on tehtävä värikäs ja erittäin viihtyisä.

Pieni takapihan muotoilu istuinalue monia värejä kodikkuutta päivänvarjo mukavat huonekalut matto kukat korkeat puut