Kuinka voit huolehtia joulutähdestä oikein ja pitää sen kauniina pidempään?

Valitettavasti adventtiaika ja viihtyisä joulujuhla ovat jo ohi. Varmasti olet jo tallentanut kaikki juhlakoristeet, joissa ne pysyvät piilossa seuraavaan juhlaan asti. Joulutähti on kuitenkin edelleen olohuoneen takan vieressä tai keittiön ikkunalaudalla. Tämä kaunis kasvi on ollut välttämätön osa jokaista joulukoristetta vuosikymmenien ajan ja symboloi jopa festivaalin erityistä tunnetta. Joulutähden kirkkaat punaiset lehdet vaikuttavat kylläisellä värillään ja tyylikkäällä muodollaan ja ilahduttavat silmiä ja sielua. Siksi kaikkien on vaikea osata niin paljon luonnon kauneutta. Mutta nyt herää suuri kysymys siitä, kuinka hoitaa joulutähti oikein, jotta sen lehdet pysyvät kauniina ja värikkäästi pidempään. Seuraavassa annamme sinulle joitain hoitovinkkejä ja kerromme yksityiskohtaisemmin adventtikauden suositusta kasvista.

Joulutähti on suosituin talvikasvi paitsi täällä Saksassa, myös monissa muissa maissa ympäri maailmaa.

Joulutähti huolehtii kauniista veripunaisista kanteleista ruukussa ikkunalaudalla

  • Mielenkiintoisia faktoja joulutähdestä

Joulutähti on aivan yhtä osa juhla -joulun tunnelmaa kuin joulukuusi ja lukuisat herkulliset keksit. Mutta tiedätkö tarkalleen milloin ja miten tämä kaunis kasvi tuli meille? Raportoimme siitä mielellämme. Joulutähdellä on itse asiassa tieteellinen nimi Euphorbia pulcherrima.

Mutta sitä kutsutaan myös usein adventtitähdeksi, joulutähdeksi tai joulutähdeksi. Tämä luonnon kauneus tulee Keski- ja Etelä -Amerikan trooppisista lehtimetsistä. Preussin luonnontieteilijä Alexander von Humboldt tarvitsi sitä 1800 -luvulla matkalta Amerikkaan Eurooppaan. Noin sata vuotta myöhemmin saksalaiset siirtolaiset Yhdysvalloissa keksivät nimen “joulukukka”. Tämä nimeäminen johtuu ilmeisesti joulutähden kukoistuksesta, joka kestää marraskuun alusta tammikuun loppuun. Joulutähtiä on kasvatettu 1950 -luvulta lähtien, ja sitä myydään ruukkukasvina adventin aikana. Joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Ranskassa, se lähetetään jopa rakkaustervehdyksenä.

 Jos huolehdit joulutähdestäsi asianmukaisesti, kasvi kiittää sinua kauniilla punaisilla lehtilehdillä myös adventin jälkeen.

Hoitaessaan joulutähtiä kunnolla myös adventtikauden jälkeen, kirkkaan punaiset lehtilehdet kiinnittävät huomiota huoneeseen

  • Mitä sinun pitäisi tietää ennen joulutähden ostamista?

Adventtitähti kiinnittää silmänsä veripunaisilla lehtilehdillään ja on nykyään täydellisesti kirjoitettu mihin tahansa juhlatilaan. Muuten, sen kirkkaan punaisia ​​lehtiä ei pidä sekoittaa kukkiin. Viimeiset ovat pieniä ja kellertäviä ja sijaitsevat punaisten lehtien välissä. Lisäksi joulutähtiä ostettaessa on myös varmistettava, etteivät pienet kukat ole täysin auki. Voit tunnistaa terveen joulutähden rehevistä vihreistä lehdistä ja orastavista kellertävistä kukista punaisten lehtien välissä. On parempi viedä kotiin kopio, jonka lehdet näyttävät tuoreilta eivätkä ole roiskuneet tai ruiskutettu glitterillä. Jos lehdet ovat käpristyneitä ja niissä on keltaisia ​​täpliä, pidä kädet poissa tästä kasvista. Kotona niiden lehdet kuihtuvat pian, ja edes oikealla hoidolla et voi herättää joulutähtiäsi uuteen elämään.

Joulutähti on ihana talvinen kukinta, joka kauniiden lehtiensä ansiosta pitää sinut onnellisena pidempään.

Nyt kun olemme vinkkien edessä ennen joulutähden ostamista, haluamme kiinnittää huomionne kukkaruukun maaperään. Tätä ei saa kuivata eikä liottaa kokonaan. Ja suojaa kasvi kylmältä, kun kuljetat sen kotiin! Mutta sinun on pidettävä nämä vinkit mielessä, kun ostat seuraavan joulutähden. Nyt yritämme selvittää, kuinka hoitaa joulutähti oikein ja pitää sen kauniit punaiset lehdet myös joulun ja uudenvuodenaattona.

 Ruukun maaperä ei saa kuivua eikä olla kokonaan kastunut.

  • Miten sinun pitäisi huolehtia joulutähdestä oikein joulun ja uudenvuodenaaton jälkeen??

Harvat ovat Huonekasvit, jotka kukkivat talvella ja ovat todellinen ilo silmälle. Siksi joulutähdestä kannattaa huolehtia oikein, jotta se säilyttää vahvan värinsä pidempään. Tässä vinkit tammikuun hoitoon!

  • Joulutähdestä huolehtiminen oikein: oikean paikan löytäminen

Oikein valittu paikka on erityisen tärkeä joulutähdelle. Hän rakastaa sitä aurinkoisella ja lämpimällä, mutta ilman suoraa aurinkoa talvella. Aseta kasvi siksi valoisaan paikkaan kotona, esimerkiksi ikkunalaudalle. Lämpötilan tulisi olla 15–22 astetta. Vältä kylmää ja vedettä huoneessa, koska kasvi ei voi sietää niitä. Joulutähti ei ole erityisen vaativa, mutta se menettää pian lehdet alhaisissa lämpötiloissa.

 On myös näytteitä, joissa on vaaleanpunaisia ​​lehtilehtiä, jotka ovat silmiinpistäviä herkän ulkonäkönsä vuoksi.

  • Vältä liiallista kastelua, lannoita vähän

Jotta voisit huolehtia joulutähdestä oikein, käytä kasteluun haaleaa vettä, mutta kohtuudella! Liian suuri kosteus ruukussa tai kastuminen voi olla kohtalokasta kauniille kasville. Sen lehdet alkavat vähitellen muuttua keltaisiksi ja pudota. Kun vesi on täynnä, juuret alkavat mädäntyä ja kaunis joulutähti voi pian kuolla. Joten neuvomme on: ole varovainen kaatamalla! Olisi ihanteellinen olla käyttämättä liikaa tai liian vähän vettä. Jos et todellakaan kastele joulutähteä ja sen juuripalkki kuivuu sen takia, se irtoaa lehdistään. Tässä tapauksessa se näyttää rumalta ja monet ihmiset luopuvat joulutähdestä huolehtimisesta. Joten se päätyy roskakoriin lomien jälkeen ja odotat kuukausia ostaaksesi uuden joulutähden seuraavaa joulua varten.

Kaada joulutähti kohtuullisesti!

Huolehdi joulutähtivedestä asianmukaisesti maltillisessa laitoksessa, jossa on valkoiset lehtilevyt

Ole myös varovainen lannoitettaessa, koska joulutähti ei tarvitse lannoitusta kukinnan aikana. Vasta sitten voit lannoittaa sen kerran kuukaudessa.

  • Joulutähdestä huolehtiminen oikein: noudata suositeltuja valaistusolosuhteita

Joulutähden hoidossa kriittinen kohta on aika, jonka se altistuu valolle. Asiantuntijat suosittelevat, että hän ei saa altistua valolle yli 12 tuntia päivässä. Tämä sisältää luonnollisen ja keinotekoisen valon. Siksi on parasta peittää joulutähti 12 tunnin valolle altistumisen jälkeen. Esimerkiksi laatikon tai kauhan kanssa. Ymmärrettävästi tämä on hieman hankalaa ja aikaa vievää, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Noin kuuden viikon kuluttua, myöhään keväällä, joulutähtesi kiittää sinua tästä hoidosta ja näyttää jälleen kerran sen kauniit veripunaiset lehtilehdet. Jos noudatat suositeltuja valaistusolosuhteita, ihana kasvi voi kukkia myös kesällä.

 Kaunis kasvi ei saa altistua valolle yli 12 tuntia päivässä!

Oikein hoidettu joulutähti kaunis talvikasvi 12 tuntia valoa päivässä

  • Joulutähdestä huolehtiminen oikein: lepotila ja lepotila

Jos hoidat joulutähtiäsi oikein, se voi menestyä hyvin seuraavaan adventtiaikaan asti. Sen on lepo- ja lepotila oikein. Punaiset lehdet todella vähenevät myöhään keväällä, mutta lehdet voivat olla reheviä. Jopa kesällä se pitää kirkkaasta, lämpimästä paikasta ja tarvitsee vain 12 tuntia valoa, jotta se kukoistaa myöhään. Oikealla hoidolla joulutähti kukkii vain joulunaikaksi ja ilahduttaa sinua uudelleen tyylikkäillä punaisilla lehtikuvuillaan.

 Voitteko kuvitella joulua ilman joulutähteä??

Oikein hoidettu joulutähti osa joulukoristeita kauniita punaisia ​​lehtiä

Nyt olet hyvin perillä joulutähdestä ja sen hoidosta. Jos noudatat vinkkejämme, voit nauttia kauniista kasvista pitkään. Toivomme sitä sinullekin!

 Pienet kukat katsottiin läheltä.

Joulutähti hoitaa kunnolla pieniä kukkia, katsottuna läheltä, kauniita punaisia ​​lehtiä

Joulutähti on perinteisesti osa joulukoristeitamme.

Joulutähdet ovat perinteisesti osa joulukoristeitamme