Laattojen maalaus: paljon pienempi haaste kuin odotettiin!

Laattoja käytetään yhä enemmän kotitalouksessamme. Tämä kattaa yleensä kaikki kylpyhuoneemme seinät. Lisäksi keittiön takaseinä on tyypillinen paikka niiden käyttöön. Yhä useammin olemme tekemisissä laattojen lattiasuunnittelun kanssa. Alla olevista esimerkeistä löydät myös koristeellisia ideoita laattojen suunnitteluun. Voit käyttää sitä koristamaan keittiön työtasot ja jopa pienet pöydät. Laattojen asentaminen ja poistaminen on kuitenkin hyvin aikaa vievä prosessi. Tästä syystä muotoilua ja ulkoasua ei missään tapauksessa pidetä käytännöllisimpänä. Voit kuitenkin maalata laatat sen sijaan välttäen uusien asentamisen. Tässä artikkelissa kuvataan selkeästi ja luotettavasti, kuinka voit tehdä tämän onnistuneesti, vaihe vaiheelta. Lupaamme myös, että jopa vähemmän teknisesti lahjakkaat voivat käsitellä sitä!

Jopa kauniit pöydät voidaan peittää laattoilla

kylpyhuoneen laatat - erittäin mukavat pöydät

Mitä voit saavuttaa maalaamalla laatat??

Määrittele tarkasti, mihin tarkoitukseen haluat maalata laatat. Useimmat ihmiset tekevät tämän, kun he haluavat korjata rikkoutuneen tai kuluneen pinnan. Mutta on myös monia muita tilanteita ja syitä, miksi tällaiseen monimutkaiseen, mutta palkitsevaan DIY -toimintaan voisi ryhtyä.

Vaihda ja tarkenna yksinkertaisia ​​laattoja

Laattojen hinta riippuu toisaalta valitusta materiaalista. Muut ratkaisevat tekijät ovat kuviot ja värit. Toisin sanoen on usein valittava kirkkaat ja alkuperäiset keskinkertaisesta materiaalista valmistetut laatat ja korkealaatuiset laatat, joilla on tylsää väriä. Tai ehkä ei! Koska voit ostaa yksinkertaisesta materiaalista valmistettuja laattoja ja maustaa niitä itse moderneilla ja alkuperäisillä sävyillä.

Hyvä siivous on menestyksen edellytys

kylpyhuoneen laatat - upea keittiön takaseinä

Sopeutuminen uusiin suunnitteluideoihin

Oletko muuttanut sisustustasi tai aiotko tehdä sen pian? Mutta uudet tekstuurit ja värit eivät sopisi tämän huoneen olemassa olevaan kaakeliseinään. Niiden korvaaminen kokonaan ei ole ympäristöystävällistä eikä taloudellisesti hyväksi. Mutta niiden maalaaminen ja uuden ilmeen saavuttaminen tekee. Olemassa olevien laattojen mukauttaminen uusiin sisustussuunnitelmiin on hyvä syy maalata laatat.

Jos maalaat laatat, ne voivat muuttua nykyaikaisemmiksi

kylpyhuoneen laatat eri vivahteita

Laattojen korjaus

Loppujen lopuksi voit tietysti yksinkertaisesti piristää laattojen ulkoasua maalaamalla! Tässä on kaksi eri vaihtoehtoa. Voit piilottaa pienet halkeamat ja kolhut levittämällä vaurioituneille alueille erikoismaalia. Yleensä, jos laatat näyttävät liian kuluneilta ja vaurioituneilta, voit maalata ne kokonaan uudelleen. Voit valita saman värin tai hieman tummemman värin. Toinen vaihtoehto on turvallisempi vaihtoehto menestykseen.

Tavallisia laattoja voidaan hioa maalaamalla

sininen valkoinen pystysuora järjestely kylpyhuoneen laatat

Tarvitset tämän laattojen maalaamiseen

Tässä on asiat, jotka sinun tarvitsee maalata laatat tehokkaasti yhdellä silmäyksellä:

 • Tehokas keino laattojen perusteelliseen puhdistamiseen (asiantuntijat suosittelevat tässä tapauksessa useimmiten trinatriumfosfaattia);
 • Vesi ja astianpesuaine toista puhdistusta varten, joka on tehtävä perusteellisen puhdistuksen jälkeen;
 • Puhdistusvälineet: sieni, sopiva harja, kangas kuivattavaksi;
 • Suojaavat välineet, joiden on tarkoitus suojella terveyttäsi: kumikäsineet, jotka suojaavat sinua hoitotuotteiden aggressiiviselta vaikutukselta; tekstiilimaski kasvoille;
 • Hioa;
 • Pohjamaali, joka levitetään ennen maalausta;
 • Taiteilijan harja liitosten maalaamiseen;
 • Sisätilojen maali;
 • Tiivistysmateriaali (kuten uretaani).

Haluat ehkä uusia keittiön laatat?

keittiö takaseinä kylpyhuone laatat

Laattojen maalaus kolmessa helpossa vaiheessa

Vaihe 1: valmistelu

Poista kaikki käsiteltävän pinnan edessä olevat asiat, jotka voivat häiritä sinua. Tämä on yleensä mikä tahansa huonekalu tai lisävaruste. On olemassa asioita, kuten lavuaarit ja hanat, jotka sinun on poistettava kokonaan. Tämän estämiseksi voit peittää ne jollakin. Nopea kiinnittää ja poistaa teippi voi olla hyvä idea tähän.

Elämä on hauskempaa kauniiden laattojen kanssa!

upeat siniset kylpyhuoneen laatat

Vaihe 2: Puhdistus

Saat hyviä tuloksia vain, jos pinnat puhdistetaan hyvin. Tätä varten sinun on ensin käytettävä keinoja perusteelliseen puhdistukseen ja sitten toiseen puhdistukseen. Sinun on varmistettava, että hiekkapaperilla poistetaan kaikki itsepäinen lika. On ehdottoman välttämätöntä, että sekä laattojen pinta että saumat puhdistetaan perusteellisesti. Toista prosessi niin monta kertaa kuin mahdollista. Anna itsellesi paljon aikaa – ehkä jopa kaksi päivää. Puhdista yhtenä päivänä ja tarkista toisena päivänä, että itse asiassa kaikki lika on poistettu perusteellisesti. Viimeisen puhdistuksen jälkeen laatat on kuivattava hyvin.

Maalaamalla laatat voit virkistää huoneen lattian

kylpyhuoneen laatat kaunis lattia

Vaihe 3: maalin levittäminen

Nyt on aika levittää maali, joka on ehdottomasti tehtävä erittäin kuivalle pinnalle. Maali tulee levittää tasaisesti koko pinnalle kiinnittäen erityistä huomiota kulmiin ja reunoihin. Mitä pehmeämpi laattojen pinta, sitä enemmän kerroksia sinun on maalattava tasaisesti.

Mustavalkoiset laatat on erityisen helppo uusia pienellä maalilla

kylpyhuoneen laatat mustavalkoinen lattia

valkoinen pestä laattalattia Tuore DIY huonekalut Kuinka maalata vinyylilattiat

Oikea väri oikeille laattoille

Useimmilla ihmisillä on keraamiset laatat kotona, mutta se on ylivoimaisesti ei ole ainoa vaihtoehto markkinoilla. Sinun on oltava täysin varma, mitä kotonasi on. Riippuen siitä, mitä sinulle kuuluu, voit valita eri väreistä laattoja. Tässä on muutama vaihtoehto:

 • Öljypohjaiset maalit,
 • Alkydihartsimaalit,
 • Epoksimaalit,
 • Akryylit,
 • Vesipohjainen lateksi,
 • Silikonipohjaiset maalit.

Milloin laattojen maalaaminen kannattaa??

Laattojen maalaaminen kannattaa, kun ne näyttävät kuluneilta tai muotoilua on muutettava. Ne, jotka ovat liian rikki ja homeisia, on vaihdettava. Vaikka olisit piilottanut haitat maalilla, olet pian liian huonossa kunnossa. Lopuksi sinun on arvioitava hyvin itse tekemäsi taidot. Laattojen maalaus vaatii tiettyä kärsivällisyyttä ja taitoa! Jos olet epävarma, sinun tulee hakea apua ammattilaiselta.