Mehikasveja sisätiloihin – vihreä katseenvangitsija sisätiloissa

Mehikasvit ovat oikukas, kestävä, mutta houkuttelevan kaunis, helppo hoitaa ja selviytyä. Näin voit hyvin lyhyesti luonnehtia näitä todellisia ylivallan kannattajia. Nämä kasvit tulevat Afrikan, Aasian ja Australian kuivilta alueilta, mutta ovat nyt hyvin levinneet ympäri maailmaa. Mehikasvit ovat parhaita vettä sitovia kasveja. Myös hänen nimensä viittaa siihen. Nimi sukulentit tulee latinalaisesta sanasta “suculentus”, joka tarkoittaa “runsaasti mehua”. Näillä outoilla luontoeläimillä on yleensä paksut lehdet ja varret, joissa ne varastoivat vettä. Tämän ominaisuuden ansiosta ne kestävät pidempiä kuivumisaikoja ja antavat anteeksi, jos unohdat kastella ne. Mehikasvit mukautuvat täydellisesti ympäristöönsä ja muuttuvat nopeasti ehdottomaksi katseenvangitsijaksi kotona tai ulkona. Nämä voivat koristella omia neljää seinääsi ja vastustaa aurinkoa, tuulta ja kylmää yhtä hyvin ulkona puutarhassa. Kahdessa artikkelissa, yksi toisensa jälkeen, haluamme esitellä sinulle suosituimmat mehikasvit sisätiloissa ja ulkona ja antaa käytännön hoitovinkkejä.

 Jos sinulla ei ole vihreää peukaloa, mehikasvit ovat täydellisiä huonekasveja myös sinulle

mehikasvit sisätiloissa kaunistavat kotia

Tärkeitä hoitovinkkejä mehikasveille sisätiloissa

Ehkä työskentelet kotoa ja haluat pöydällesi todellisen vihreän katseenvangitsijan. Sitten olet osunut härän silmiin mehikasveilla sisätiloihin! Nämä menestyvät pienissä keraamisissa tai muovisissa kattiloissa tietokoneesi vieressä, mutta myös missä tahansa aurinkoisessa paikassa kotona.

Lämpimät auringonsäteet ovat heille hyviä ja edistävät niiden kasvua. Etelä- tai länsi -ikkunalauta olisi heille ihanteellinen paikka. He eivät luovuta kuumissa paikoissa, koska kosteuden haihtuminen on minimoitu näillä kasveilla. Vesi kahden tai kolmen viikon välein, kun ylempi alustakerros on kuiva. Voit lannoittaa kerran neljässä viikossa, mikä riittää täysin. Voit myös menestyä helposti mehikasvien lisääntymisessä. Laita lehtiruusuke tai yksittäiset lehdet hiekkaiselle alustalle ja odota. Useimmat mehikasveja juurtuvat nopeasti.

Mehikasvit ovat todellisia selviytyjiä – he pärjäävät hyvin ilman erityistä huolenpitoa

Kasvava mehevä houseleek kotona

Varoitus! Jotkut mehevät lajit muodostavat piikkejä, joita he käyttävät saalistajien torjuntaan. On myös myrkyllisiä kasveja, jotka on pidettävä poissa pienten lasten ja lemmikkien ulottuvilta, jos mahdollista!

Mikä mehevä kasvi on suosikkisi kotiin?

meheviä tyyppejä kodin terraarioon kodin sisustamiseen

Suosituimmat mehikasvit sisätiloissa

Jotkut mehikasvit ovat itse asiassa houkuttelevia huonekasveja, joita kasvaa kotona. Ne eivät vaadi paljon huoltoa, ne koristavat sisätiloja ja herättävät usein kaikkien huomion. Varsinkin kun luot terrariumin, näiden sisäkasvien kaunis kestävyys tulee omakseen. Löydät lisää tästä suunnitteluideasta täältä. Luettelemme nyt suosituimmat mehikasvit sisätiloissa:

Houseleek (Sempervivum)

Houseleek on erittäin suosittu ja laajalle levinnyt koko maassa. Tämä mehevä kasvi kasvaa hyvin huoneessa, mutta myös parvekkeella ja puutarhassa. Se on erittäin helppo hoitaa ja selviytyä. Sen latinalainen nimi osoittaa myös: Sempervivum tarkoittaa “aina elossa” saksaksi. Mikään ei voi tappaa houseleekia. Niiden kauniit lehtiruusut varastoivat vettä ja kestävät pitkiä kuivuuksia. Tämän mehevän kasvin herkät vaaleanpunaiset kukat, jotka ilmestyvät heinä- ja elokuussa ja ilahduttavat silmiämme, ovat erityisen suloisia.

Suosituin mehevä sisätiloissa ja ulkona – houseleek

mehevä houseleek kukkaruukussa kotiin

Flaming Käthchen (Kalanchoe)

Kalanchoe tai valtakunnallinen Flammendes Käthchen on valloittanut saksalaisten sydämet ja kodit ja on tällä hetkellä suosituin huonekasvi. Flaming Käthchen on vaatimaton ja helppohoitoinen, kasvi voi tulla toimeen vähällä vedellä. Mutta kastele sitä kerran viikossa ja lannoita tämäntyyppinen mehikasvi huhtikuusta elokuuhun, ja se kiittää sinua siitä. Kalanchoe näyttää pieniä, värikkäitä kukkia helmikuusta ja on pitkä kukinta -aika. Lajikkeesta riippuen sen kukat ovat valkoisia, keltaisia, vaaleanpunaisia, oransseja tai punaisia ​​ja ne ovat aina todellisia katseenvangitsijoita huoneessa.

 Flaming Käthchen näyttää aina ihastuttavalta

mehikasveja sisätiloihin Flaming Käthchen

Rahapuu (Crassula ovata)

Rahapuu on yksi paksulehtisistä kasveista, jotka tuovat vihreän nuotin taloon. Tämäntyyppinen mehikasvi tunnetaan edelleen nimillä penny tree, elephant tree tai jade pensas. Se on alun perin peräisin Afrikasta ja, kuten kaikki mehevät kasvit, varastoi vettä vihreisiin, soikeisiin lehtiin. Rahapuu kasvaa pensaan tai puun muodossa ja voi saavuttaa yli metrin korkeuden. Tämä sisätilojen mehikasvi tarvitsee aurinkoisen paikan, mutta ei pidä suorasta auringonvalosta. On parasta sijoittaa rahapuusi eteläiselle ikkunalaudalle, jossa kirkas aurinko on verhon varjostama. Vesi kohtuullisesti, jotta juuret eivät mätäne. Myös nestemäisiä lannoitteita huonekasveille suositellaan, mutta vain lämpiminä kuukausina.

Helppo hoitaa ja tehokas – rahapuu!

sisätilojen mehikasveja Rahapuu valkoisessa kukkaruukussa

Keulahamppu (Sansevieria)

Keulahamppu tunnetaan myös nimellä Sensevieria. Saksankielisissä maissa kasvia kutsutaan edelleen anopin kieleksi tai lihakauppaksi. Tämäntyyppinen mehikasvi on kotoisin Afrikasta ja Aasiasta, mutta on ollut kotona Euroopassa 1700 -luvulta lähtien. Tämä on houkuttelevin mehikasvi sisätiloissa, koska se muodostaa pitkiä, kielenmuotoisia vihreän-kellertävän värisiä lehtiä, jotka herättävät paljon eksoottisuutta. Keulahamppu suosii aurinkoisia paikkoja, joissa lämpötila ei laske alle 15 Gard C. Tämä on helppohoitoinen kasvi, joka tarvitsee vähän vettä. Sensevieria kestää hyvin pitkiä kuivia aikoja. Se myös parantaa sisäilmaa ja vaikuttaa myönteisesti hyvinvointiimme.

Keulahamppu – koristeellinen katseenvangitsija kotona

Mehikasvit Arch hamppu kaunis ja tyylikäs huonekasvi

Aloe vera

Aloe Vera on tunnettu ja laajalle levinnyt maassamme. Tämäntyyppinen mehikasvi on alun perin peräisin Arabian niemimaalta. Se muodostaa paksuja, ruohonvihreitä lehtiä, joita reunustavat pienet piikit. Mutta mielenkiintoisin asia on aloe veran lääkinnälliset ominaisuudet, jota kutsutaan lääkekaapiksi ikkunalaudalla. Mehevän kasvin lehtiä käytetään mehun uuttamiseen, jota käytetään kosmetiikkateollisuudessa ja jota pidetään lääkkeenä. Geelinä voit levittää muutaman tipan ja rauhoittaa ihon tulehdusta. Aloe vera auttaa auringonpolttamilta ja palovammoilta. Lääkekasvilla on laksatiivinen vaikutus ja ummetusta vastaan.

Mehevä lääkekasvi, joka jokaisella pitäisi olla kotona

Mehikasveja Aloe Veraa modernissa huoneistossa

Lyhyessä katsauksessamme olemme esittäneet sinulle viisi suosittua sukulenttia sisätiloihin. Valitettavasti emme voi esittää yhdessä artikkelissa kaikkia ikivihreitä huonekasveja, jotka kuuluvat suureen mehevään perheeseen. Tässä haluamme mainita vain muutamia, esimerkiksi agaveja, apinan keinuja, Haworthia -lajeja ja viehättäviä eläviä kiviä, jotka vaikuttavat meihin omituisilla kukillaan.

 Mehevä suku Haworthia sisältää noin 160 tähän mennessä tunnettua lajia

Meheviä lajeja Haworthia -suvun sisustusideoita kotiin

 Sensevieria on todellinen eksoottinen koti

Mehevä laji keulahamppua asunnossa

Agaves tuo kotiisi Välimeren tunnelman

Mehikasvien tyypit kasvisäiliöissä kodin sisustamiseen

 Elävät kivet – nämä mehikasvit näyttävät kiviltä

mehikasveja, joita voidaan käyttää myös asunnon koristeluina terraarioissa

 Aloe Vera – hyödyllinen ikivihreä huonekasvi, joka parantaa

Mehikasveja aloe veraa ja monia kirjoja

Rahapuu on vaurauden ja onnen symboli

Tyypit mehikasveja kodin sisustukseksi Rahapuu kylpyhuoneessa

Olohuoneessa tai toimistossa rahapuu kasvaa hyvin pienellä huolellisuudella ja vaivalla

Mehevät rahapuun lehdet valitsevat sopivat sisäkasvit

Mehikasveilla on silmiinpistävää kauneutta

meheviä sukulenttityyppejä, joita voidaan kasvattaa sisätiloissa