Mielenkiintoisia faktoja kotisaunasta

Kun olemme kertoneet saunasta ja sen positiivisista vaikutuksista kehoon ja mieleen, haluamme laajentaa aihetta hieman tänään. Tämän päivän postauksessa kerromme kotisaunasta ja siitä, missä voit asentaa sen omaan kotiin. Lisäksi tutustumme yksittäisiin saunatyyppeihin sekä kotona saunomisen tärkeisiin sääntöihin. Katsomme myös taaksepäin höyrysaunan historiaan selvittääksemme, mistä modernit saunat todella ovat peräisin. Jos haluat paeta arjen tavallista stressiä ja haluat tehdä jotain hyvää keholle, mielelle ja sielulle, lue eteenpäin! Täältä löydät varmasti paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa kotisaunasta.

Kotisauna on täydellinen wellness -keidas koko perheelle.

Kotisaunan harmaa puunharmaa laatta täydellisesti suunniteltu wellness -keidas koko perheelle

Kotisauna kattaa vuosisatojen historian

Kotisauna tai höyrysauna ei ole suomalainen tai venäläinen keksintö. Löydämme terveiden saunojen alkuperän antiikissa. Muinaisen Kreikan ja Rooman valtakunnan historiasta tiedämme, että uimakulttuuri oli tuolloin kukoistavaa aikaa.

Esimerkiksi muinaiset kreikkalaiset rakensivat kuumailmahauteita, joissa he pitivät viipyä ja jäähtyä sitten kylmällä vedellä. Julkinen hiki -uiminen kannustettiin Rooman valtakunnassa. Tuolloin rakennettiin upeita kylpylöitä eri puolille Eurooppaa, joissa oli kuumia lähteitä. Näiden rakennusten rauniot ovat edelleen nähtävissä. Pohjois -Amerikasta on löydetty myös arkeologisia löytöjä, jotka todistavat hikoilurituaalien olemassaolosta. Nämä ovat peräisin ajasta, ennen kuin Christopher Columbus löysi mantereen.

 Saunominen kotona näyttää taaksepäin vuosisatojen historiasta.

Kotisaunan harmaa puunharmaa laatta täydellisesti suunniteltu wellness -keidas koko perheelle

Vasta keskiajan alussa Euroopassa herätettiin vanha perinne ottaa kuuma kylpy kotona. Tuolloin tätä tarkoitusta varten rakennettiin erityisiä uimahuoneita. Nämä olivat puusta valmistettuja huoneita, joita lämmitettiin kiviuuneilla. Euroopan kylissä ja kaupungeissa kylpylät hallitsivat ja olivat suosittuja fyysisen hoidon paikkoja, mutta myös sosiaalisia kokoontumispaikkoja. Vaikka kylpylät olivat jo kadonneet Saksassa noin vuonna 1700, Suomessa ja Pohjois -Venäjällä on uimastraditio säilynyt hyvin tähän päivään asti. Vasta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen saunat juhlivat suurta paluutaan kanssamme. Siitä lähtien niistä on tullut yhä tärkeämpiä, ja kotisauna on nyt tärkeä osa monien saunan ystävien dynaamista ja stressaavaa arkea.

 Modernit kotisaunat näyttävät tänään tältä!

Kotisauna moderni muotoilu tarjoaa miellyttävän ilmapiirin

Sinulla voi olla myös hieno muotoilu.

Kotisauna, moderni muotoilu, epätavalliset muodot, sisäänrakennettu valaistus lasiseinän takana

Mihin voit perustaa kotisaunan omiin neljään seinään ja millaisia ​​saunoja siellä on?

Jos sinulla on suuri kylpyhuone kotona, voit perustaa kotisaunan sinne. Tämä pätee itse asiassa parhaaseen paikkaan. Muita mahdollisia paikkoja ovat kellari tai ullakko, jos huoneessa on riittävä ilmanvaihto. Mutta jos se ei olisi mahdollista kotisi olosuhteiden mukaan, voit valita puutarhasaunan. Riippumatta siitä, mihin haluat sijoittaa kotisaunasi, on monia muita näkökohtia, jotka on otettava huomioon suunniteltaessa. Esimerkiksi sinun on mietittävä etukäteen, miten haluat lämmittää siellä. Juuri tässä kohdassa yksittäiset saunamallit eroavat toisistaan. Voit valita puulämmitteisen tai sähköliesin. Molemmissa on etunsa ja haittansa. Esimerkiksi suomalaista kotisaunaa pidetään klassisena. Se lämmitetään puulla. Aivan kuten venäläinen höyrysauna, jonka haluaa asentaa ulkona ulkona.

Lämmitysmenetelmä on tässä tärkein!

Kotisauna moderni muotoilu lasiseinälämmitysmenetelmä sähkö puu

Infrapunasaunat saavat yhä enemmän suosiota.

Kotisauna Infrapunasauna lasiseinän takana on erittäin suosittu terveellisen kotisaunan kannalta

Tällä hetkellä infrapunasaunat ovat kuitenkin erittäin moderneja, joissa voit rentouttaa kehoasi ja vapauttaa psyyke stressistä. Nämä modernit kotisaunat voidaan varustaa erilaisilla lisälaitteilla, kuten musiikilla, aromilla ja väriterapialla. Tämä muuttaa heidät suosituiksi kotioloiksi kotona.

Tietyt lisäominaisuudet muuttavat kotisaunan todelliseksi hyvinvoinnin ja hyvinvoinnin keidasksi kotona.

Kotisauna tietyt lisäominaisuudet todellinen hyvinvointi- ja hyvinvointikeidas kotona

Sitten meillä on edelleen höyrysuihku kotisaunaksi. Höyryn kostea lämpö luo rentouttavan vaikutuksen, kun taas klassisen suomalaisen saunan kuuma ilma luo wellness -vaikutuksen. Kuitenkin höyrysauna tarjoaa sinulle paljon mukavuutta saunomisen aikana ja takaa erinomaisen rentoutumisen ja kehon vieroituksen. Se voidaan varustaa myös muutamilla lisävarusteilla, kuten selkähieronta -suihkukoneilla, värivalohoitolla, USB -liitännällä jne. Lyhyesti sanottuna modernit tekniikat ovat viimeinen sana tässä!

 Moderni trendi – sauna kotisaunassa!

Kotisaunat, moderni trendi, saunat kotona suihkun vieressä lasiseinän takana

Riippumatta siitä, lämmitätkö kotisaunan puulla tai sähköllä, tarvitset varmasti hyvän sähköliitännän huoneeseen. Tämä on myös tärkeää saunan oikean valaistuksen kannalta. Suunnittele höyrysaunan lisäksi suihku, jossa voit jäähtyä hikoilun jälkeen.

Oikea valaistus muuttaa kotisaunan houkuttelevaksi rentoutumispaikaksi.

Kotisauna, moderni muotoilu, vastaava valaistus, kutsuva paikka rentoutua kotona

Mitä sääntöjä on noudatettava ennen jokaista Sauana -istuntoa ja sen aikana??

Sinun on valmistauduttava kunnolla jokaiseen saunavierailuun, jotta voit saavuttaa hyvän terveysvaikutuksen saunan käytön aikana. Yhteenveto alla olevista saunan tärkeimmistä säännöistä:

  • Juo tarpeeksi – Tarvitset riittävästi nesteitä kehossasi, koska hikoillessasi menetät osan siitä. Älä koskaan ota riskiä kuivumisesta!
  • Syö jotain kevyttä – Saunaan ei saa mennä nälkäisenä eikä täydellä vatsalla. On parasta ottaa jotain kevyttä, mutta vähintään puoli tuntia ennen saunaan menoa.
  • Uimakengät ja pyyhe – se on kaikki mitä tarvitset kotisaunassa! Sopivat uimakengät ja iso pyyhe ovat välttämättömiä!

Pyyhkeet ovat välttämättömiä saunassa!

Kotisauna valkoiset puuliinat lasiseinäikkunan takana kaunis muotoilu pieni tila

  • Suihkut ennen saunaan menoa – puhdista kehosi perusteellisesti ennen saunaan menoa. Kuivaa ihon pinnat huolellisesti. Näin hikoilet paremmin kotisaunassa.
  • Tee olosi mukavaksi – Jos sinulla on saunavuode, voit laittaa pyyhkeesi sen päälle. Tämä on sinun paikka rentoutua! Istu tai makaa pyyhkeesi päällä ilman vaatteita!

On tunnettua, että saunan kesto on yleensä lyhyt – 8–15 minuuttia. Oleskelu kotisaunassa yli 30 minuuttia on riskialtista. Harkitse edellä esitettyjä tietoja äläkä unohda, että terveys ja hyvinvointi ovat tärkeimpiä!

 Tyylikäs kotisauna viisto katon alla!

Kotisaunan harmaa puunharmaa laatta täydellisesti suunniteltu wellness -keidas koko perheelle

 Jokainen, jolla on tilava kylpyhuone, löytää varmasti tilaa kotisaunaan.

Kotisauna tilava kylpyhuonetila saunalle kotona lasiseinän takana ensiluokkaista muotoilua

Missä voit pitää käsi- ja kylpypyyhkeet? 

Koti -sauna klassinen muotoilu puusta lasiseinän takana, kori käsi- ja kylpypyyhkeille

Ota sauna kotona ja pysy kunnossa ja terveenä!

Kotisauna moderni muotoilu kaakeloitu lasiseinän takana hyvä valaistus

Kotisaunan modernit suunnitteluideat laatoitettu lasiseinän taakse hyvä valaistus


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80